Header

Okej. Hej förresten. Jag har ju varit borta...ett tag. Jag har skaffat hund! Och om du vill följa oss så klicka dig in på dalmatinertroll.wordpress.com

Om du är lat och inte orkar skriva in adressen har du en direktlänk HÄR

Tryck då. Den är ju där. Tryck. 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Detta betyder att denhär bloggen kommer stå orörd. Jag lämnar den dock som den är, för att ha kvar som arkiv och för att läsare som slussas hit slussas vidare till nya bloggen. Dalmatinertroll är dock i huvudsak en hundblogg, men det är samma människa som står bakom, med samma sätt att skriva och med samma åsikter. 

PUSS O KRAM!!<3<3<3

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jaha. Då är jag väl officiellt tillbaka i bloggvärlden. Men tankarna snurrar. Jag funderar och funderar om och om igen om jag ska starta om min bloggtid ännu en gång, är det värt det? Var ska jag blogga isåfall? Kommer läsarna orka följa med på ännu ett bloggbyte? Kommer jag få mer motivation till att blogga någon annan stans? Ska jag byta bloggnamn?

Kan ni hjälpa mig i dessa frågor är jag evigt tacksam.

Likes

Comments

Vi fick sluta nästan en halvtimme tidigare idag, wihoo!! Så när jag cyklat hem drog jag på mig träningskläder för att ta en springrunda. När jag sedan kom ner till platsen jag brukar värma upp på började jag jogga smått, och det bara ​hugger ​i knäet. ​(vill bara flika in att jag blivit sparkad på knäet av en häst och därför inte får anstränga för mycket om det gör ont.) Ingen löpning för mig idag alltså. Gick istället den rundan jag tänkt springa​ för att få motion iallafall. 


Efter promenaden blogg och kiwi-smoothie. De är najs.

Ikväll åker jag och mamma till Vänsta på clininc, kul kul. Kommer troligtvis en utvärdering om det sen, vill ni ha det?

​Jag jobbar på massa bra inlägg som kommer upp i veckan :)

Likes

Comments

Jag tänker inte ursäkta mig för min långa frånvaro. Bara hej på er! Hej! Jag har klippt mig:

(och blivit ca ascool för jag har lärt mig sätta upp håret med bandana så att de ser najs ut)

Jag har även firat påsk i glitterögon och rött läppstift:

Samt varit en riktig borgare och bränt massa pengar på nya kläder. 

Igår började jag och pappa förresten på min ateljé, ett riktigt roligt projekt som förhoppningsvis ​blir jättebra. Jag har dock lite beslutsångest över var jag ska ha allting stå så att det blir så bra som möjligt, men jag tror det kommer lösa sig allteftersom. 

Såhär ser det ut i sin helhet just nu, den stora kistan som jag hittat står mitt i alltihopa i brist på annan bra placering. Det nuvarande skrivbordet ser ni ju vart det står, och ska det vara kvar, vilket det troligtvis inte ska, så ska det målas vitt.

I fönstret ovanför skrivbordet står den här; en gammal, grön, jättefin våg som stått där hur länge som helst och absolut får stå kvar.

Kakelugnen som står mitt mot väggen är lagom svår att flytta på, så även om jag ville skulle jag inte fått lov att göra det. Dock är den såpass fin och användbar som den är, så den rör jag inte alls.

Bredvid kakelugnen hittar en det här; inget konstigt egentligen och det står där bara för att jag inte tagit tag i att tänka över hur jag ska ha det. Men när jag har gjort det, och kommit fram till något vettigt tror jag absolut att detta kan bli någonting superbra.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Men vad säger ni? Nu kör vi så det ryker!!

Likes

Comments

Jag bokade in en klipptid idag. Och oj vilken beslutsångest jag får! Jag har funderat mycket på att klippa kort. Typ såhär:

Men ändå är jag sugen på nåt sånthär:

Med rosa toppar alltså. Fast iofs kan en ju ha Rosa och Kort. Skitfint.

(bilden är för liten och blir suddig ok)

Men. Mitt nuvarande hår är ju faktiskt också ganska nice...

Likes

Comments

Såg en så himla bra föreläsning igår. Jag kollade på UR:s hemsida så det var jättesmidigt och bra. jag kan tyvärr inte bädda in filmklippet​ i bloggen så ni får en direktlänk istället. 

http://www.ur.se/Produkter/162012-UR-Samtiden-Hunden-i-tv-Hundar-ar-inga-vargar

Även om det är hundar det handlar om kan mycket av det som sägs även överföras på hästar och deras beteenden. Oj vad glad jag blir när det kommer forskning på sånt här!!

Likes

Comments

Idag hade jag med mormor och morfar till stallet. Rolig upplevelse haha. Min Pluttkorv har gått och blivit snorig, något som morfar direkt tolkade som pollenallergi. Med en förkylning i lasset gick vi väldigt l å n g s a m t på asfaltsvägen. Det var riktigt fint väder och det blåste nästan ingenting, så trots att vi gick långsamt gick vi ganska långt för att njuta av vädret ordentligt.

Efter som mormor under promenaden konstaterat att han såg förskräckligt skitig ut (vilket i och för sig var sant då allt damm fastnar i underullen och innan han släppt all vinterpäls är i princip omöjlig att få bort) följde hon med in i stallet och hjälpte till att borsta honom.

Vi stod där och grejade närmare fyrtio minuter, och det syntes skillnad! Svansen var jättefin, det mesta av dammet var borta, hovarna rena och fina, hovskägget igenomkammat och klippt. Riktigt riktig snygg var han, mormor var nöjd med vad hon gjort också. Men i vanlig ordning när han kom ut, rullade han sig. Dock inte på det ställe i hagen där det var som lerigast, men ni fattar känslan.


(gammal bild)

Hela vägen hem sen, svor mormor över ​den förbannade hästen ​och att han borde tänka sig för mer. Hon hade ju kämpat med att få honom riktigt fin, och så ​rullar ​han sig. Lite småtjurig var hon allt över det där, men trots det tyckte hon det var trevligt och något hon gärna gör igen.

Likes

Comments

Denna vecka ger mycket plats åt hästar och stall vilket jag gillar​. Haft ganska taskig attityd och varit småtjurig senaste tiden och jag känner verkligen skillnad efter att jag varit i stallet. Veckan alltså:

​Måndag: ​Jag åker till baståsen för att rida lektion, dressyr står på schemat.

Tisdag: ​Till korven med mormor och morfar. Han är lite förkyld så en kort promenad blir det där.

Onsdag: ​Till baståsen igen, för möte och planering. Bla om verksamheten och USEK

Torsdag: ​Troligtvis hästledig

Fredag: ​Fixar jag skjuts åker jag till Korven, vi kör klickerträning eller skogspromenad.

Lördag: ​Åker troligtvis till Olivia för att rida Gruzing, planer finns på att sätta igång honom och sedan ha han på lektion.

Söndag: ​Korven. Skogspromenad eller bus, beror på väder, ork och hur han mår. 

​Vill ni se fler sånna här veckoplaneringar? Denna kom mitt i veckan men om det känns ok kör vi en sån här varje söndag!

Likes

Comments

Idag gick vi i skogen. Eller först var vi i paddocken. Sen gick vi till skogen. Ja, så var det.

Trots snö och kyla hade inte paddocken frusit (!) så det var jättebra underlag att jobba på. Tanken idag var att jag skulle rida, men det var inget han var med på så då skippade vi det. Jag skulle inte vilja ha någon på min rygg utan att jag tackat ja till det och samma gäller nog för honom. Det gäller bara att ha självinsikt nog att förstå och respektera det. Vi är ju trots allt två individer som ska umgås på så lika villkor som möjligt. Så istället för ridning tränade vi inkallning och att stå på signal. Stå stilla alltså. Det gick faktiskt bättre än väntat och jag tror inte han tyckte det var alltför meningslöst ;)

Läste om överinlärning på hundar och tänkte att det säkert är bra att göra med Korven också. Så för att överinlära kommando "kom" ställde jag mig på en pall och kallade på honom. Först var han skeptisk och gick mycket långsamt mot mig. När vi gjort det några gånger fungerade det hur bra som helst!


När det blev lagom tråkigt att traggla kommandon gick vi ner en bit på vägen. Jag såg för några veckor sen att det är ett hål i muren som gränsar skogen från vägen (alltså ett hål som någon har byggt, en "grindöppning" typ) och tänkte att jag måste gå in där och kolla nån gång snarast. Jag har dock inte tänkt på det mer sen dess och nu när jag gick förbi kom jag på det. Så vi gick in, där det troligtvis varit en väg nån gång i tiden, och kollade lite. Det fanns ingen riktig stig, lite spår från rådjur var det enda jag hittade att följa, ganska mycket sly och träd som låg ner. Den perfekta promenera-helt-planlöst-utan-att-tappa-bort-sig-skogen alltså! Det var inte för mycket stenar att snubbla över, inga småträd som sågats av för långt upp som en halvt slår ihjäl sig och fastnar i, lagom många träd som ramlat en kan hoppa över, och riktigt bra, mjukt underlag med både mossa och gräs.

Då jag gärna har koll på honom fast han är lös får det inte vara för mycket träd som skymmer sikten, vilket det heller inte var! Jag är så himla nöjd med att jag gick in i den här skogen för det är typ den bästa promenadskog jag varit i. Den kommer definitivt bli besökt fler gånger och i sommar kanske vi lunchar i nån härlig grop där.

Det här lyckades vi förresten också med! Tror att han råkade trampa på det men vet inte säkert då han var bakom mig när det hände. Såg det först när han kom ifatt mig med släpande grimskaft. (jag hade honom lös, ja)

Trots trasiga grimskaft är jag väldigt nöjd. Han var glad och verkade vara riktigt nöjd med att knalla i skogen nån halvtimme. Dock hände det något med min mobilkamera? och det blev 'immigt' i vänstra hörnet. Det syns tydligast på första bilden och jag tror det kan bero på ljuset och reflekteringen i snön. 

Likes

Comments

Ni märker så klart när bloggen ligger nere ett tag. Men av olika anledningar. Har ni inte läst mitt senaste inlägg, om tankar kring bloggen m.m. så gör det HÄR​

Jag har massa bra kompisar, som finns där. Vissa av dom har alltid funnits där, vissa har tillkommit på senare tid. Vissa av de personer som räknades in under "massa bra kompisar" har plockats bort, vissa har kommit tillbaka och vissa är nyinflyttade. Även om jag ibland sitter själv, känner jag mig sällan ensam. Jag är inte beroende av andra för att fungera själv. Till skillnad från en del personer kan jag känna mig starkare själv än med andra. 

​------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------​-

​Jag ska inte gå in på detalj, men när en inte blir accepterad för den en är, då går det över gränsen kan jag tycka. Jag ska kunna ha på mig vilka kläder jag vill utan att behöva bli utstirrad. Jag ska kunna bli kär i vem jag vill utan att det pratas bakom min rygg. Jag ska kunna vara den jag är utan att hela tiden bli knuffad över kanten. 

Jag säger inte att jag mår dåligt. Men jag säger inte att jag inte kan må bättre.

Likes

Comments