En magisk lunch och Två härliga nyheter 1 mars

Jag älskar som ni vet god mat och goda viner, för 10 år sen så skulle en sån här dag dock inte finnas i min världsbild, men jag är verkligen glad att den ser annorlunda ut idag! 😊
Att gå på en såna här exklusiva vinlanseringar och testa härliga lyxiga viner före alla andra ihop med proffsen är verkligen som en dröm, och den här dagen hade jag sån tur att jag både kände några av dom bjudna och även fick ta med mig två vänner, så vi vart ett riktigt härligt gäng under den här lunchprovningen och även om jag var tvungen att springa ganska direkt när det var klart så hann jag ta en hel del härliga bilder!

Restaurangen vi var bjudna till är en en av Stockholms bästa italienska restauranger och jag ser så fram emot att komma tillbaka! 😍 La Vecchia Signora hette den och låg centralt och bra på Åsögatan 163.
Dom två vinerna vi fick testa och maten kommer jag skriva mer om och länka till längre ner, båda vinerna lanseras nu på systembolaget 1mars.

Oftast på dom här härliga provningarna så är någon av vinmakarna eller dom som jobbar med produktionen av vinet med, självklart var det så även denna gång och fina @lillaamanda fick så klart komplimanger av den charmiga italienaren som presenterade det första röda vinet. 😉

Det första röda vinet >Barbera dÁsti< från 2016 kommer både från en druva och ett område jag faktiskt inte har så bra koll på, men frågorna från dom andra vinkännarna haglade, den vanligaste var; hur har dom kunnat hålla ett så lågt pris (79kr) på en riktigt kvalitetsbarbera?!
Vinet hade mycket smak och syra, passar utmärkt till allt med tomat egentligen och eftersom 2016 var ett toppen år så är det inte så konstigt att det är så populärt att det släpps i alla butikerna.

Till det åt vi en underbar Majskyckling cacciatora, karljohansvamp, panchetta, polenta morbida och broccoolo fiolaro. Jag som älskar broccoli hade ingen aning om den här häftiga broccolin som tyvärr bara odlas av två personer i hela världen idag.

Det andra vinet vi testade var >Moscato dÁsti< som var ett vitt vin med naturliga bubblor som ska vara det perfekta vinet för jordgubbar. Det är även perfekt för varma sommardagar då det bara har 5% alkohol, jag är vanligtvis inte så förtjust i dessertvin men det här kändes inte alls lika sött när det var lite små bubblor i. Tyvärr kommer det inte finnas i alla butiker, men ca hälften och kostar 99kr.

Till efterrätten fick vi Varm chokladkräm, mandelkaka, blodapelsin och rostad vit choklad, det passade helt perfekt till vinet även om det inte var jordgubbar, speciellt när dom små bitarna av blodapelsin bröt av lite. Jag som annars aldrig äter dessert kunde ju inte låta bli och pricken över iet på den här maträtten var dom frystorkade rivna hallonen som var sprinklade över som rosa socker!

Självklart var den andra vinproducenten också där och förklarade varför det blev naturliga bubblor.

Inte nog med att vi fick underbar mat, det vart även ett bord med underbart sällskap, den enda som tyvärr saknas på bild är grymma Lisa som satt med oss och som är den underbara tjej som bjuder mig på dom här magiska sakerna! En mega stor eloge till henne, den här lunchen och dom här vinerna var helt magiska! 😍

Platin, Jag, Julia, @lillaamanda och Jennie.

Min favorit var så klart det röda, men det är för att jag föredrar rött då vi äter mycket rött kött hemma. Men efter dom här åren så har jag också fått lära mig att man inte ska vara rädd för att dricka bubbel till maten och det är något jag måste testa mer, och kanske äta lite mindre rött kött. 😉

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229