Header

Allt man gör har följder. Allt man gör har konsekvenser, särskilt det här. Precis som med månen finns det alltid två sidor, en mörk och en ljus. Att komma ut som gay trots följderna var det bästa jag gjort.


Jag minns när jag berättade för en av mina närmsta vänner. Vilket även var den första gången jag någonsin berättat för någon hur det egentligen låg till. Efter många moment spelade jag upp en låt som betydde väldigt mycket för mig. Låten är skriven av Sam Smith som är en gay artist och då förstod han. Jag skulle beskriva allt som att ta av sig en väldigt tung ryggsäck som jag burit på i flera år.


Med tiden fick fler och fler av mina kompisar veta sanningen. Men en eftermiddag på skolan kom en vän fram till mig och sa ‘‘nu går ryktet om att du är gay, jag hörde X prata med sina kompisar’’. Det var alltså några som pratade om detta, ett rykte som gick. Jag tänkte på det under veckan och kände att nu är det dags, att ta det stora steget. No turning back. På lördagen, samma vecka, hängde jag med några kompisar och det kändes som rätt tillfälle. Jag satte mig vid en dator och började skriva, efter en halvtimme hade jag min text klar. Den text som skulle förändra mitt liv. En kompis hjälpte mig att korrigera texten så att den blev rätt, han var även den som tryckte Publicera. Ja, det stämmer, jag skrev en text som jag la upp på min Facebook. Jag ville inte ha några rykten.


‘‘Listen up closely. People are afraid. Afraid of someone that's different. Afraid of something you don't think make sense, something that will make you uncomfortable. I've never talked about my sexuality 'cause I don't want to be any different.

Every time my friends talked about girls, I've always nodded along. When dad asked me which girl I liked in school, I told him about some girl my friends liked instead of telling him the truth.

I can make it sound terrible, but why would I? Love is blind. Love is beautiful and love is pure. That should not be stepped on by some people who does not understand that love comes in different colors.

I can tell you this though, it takes a hell lot of courage to speak of it, to accept it and to stand for it. You now know who I am, you now know the real me. Success means having the courage, the determination and the will to become the person you believe you were meant to be. I now feel like I've succeeded.

My name is William Gisselman and I am Gay.’’


Jag hade tur. Jag bor i Sverige och det är 2000-tal. Det är mer accepterat än någonsin. Jag fick inget annat än positiv respons. Men då kom nya ryktet. Att jag gjorde det här för status. Det fick mig att inse; vad jag än gör, hur jag än agerar, kommer det alltid finnas rykten. Låt inte det påverka dig.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag tänkte mycket på; vad kommer samhället tänka eller tycka om mig som bryter normen? Folk utgår från att alla är heterosexuella tills man bevisat motsatsen. En homosexuell person betraktas som normbrytande och generaliseras oftast till den så kallade stereotypen av en gay person; jätte-feminina killar som är utseendefixerade, petiga, showiga och färgglada. Men avviker man från den flamboyanta, det vill säga flashiga och showiga stereotypen, ses det som ett bevis på att man är heterosexuell.


Man tänker ofta att utseendet och beteendet har med den sexuella läggningen att göra. Men jag tänder inte på en viss person bara för att man klär mig på ett visst sätt. Det är där problemet ligger, alla har alltid en uppfattning om hur saker borde vara eller ska vara. Det kan missleda väldigt mycket. Visst, jag förstår att det finns stereotyper av heterosexuella och homosexuella personer, men det jag kan tycka är att man måste inse att det inte alltid är som det brukar vara.


I en artikel från ABC News diskuteras det om gay stereotypen. JOHN STOSSEL och GENA BINKLEY intervjuar flertal personer som de flesta förespråkar till att gay personer är precis som “vanliga” personer. Men att det såklart finns vissa yrken som mode, interior design och dans, där majoriteten är gay. Det går alltså att välja om du vill vara flamboyant eller inte, då det finns massor av exempel på gay personer som verkligen inte framgår som feminina. Ett exempel kan vara NEIL PATRICK HARRIS som spelar en straight kille som är galen i tjejer i serien How I met your mother. Jag som sett serien kunde aldrig gissat på att han var gay om inte någon hade berättat det.


I mitt fall, då jag även förespråkar många andra, var det enda jag tänkte på var hur alla skulle reagera. Om jag skulle bli behandlad på något annat sätt. Om jag skulle bli sedd på ett helt nytt sätt. Det skrämde mig mest av allt.


Som öppet gay bryter man normen, även fast man inte vill det.

Likes

Comments

Så länge jag kan komma ihåg har jag alltid känt något för killar. Är inte det konstigt? Jag menar; jag är en kille, då ska jag inte gilla killar? Tjejer, tjejer är det jag ska gilla, punkt. Det är det jag försökt intala mig själv sen 6:an. Jag har alltid varit ganska osäker på mig själv, vilket är en helt annan ‘‘issue’’, men det har bara gjort det här svårare. Jag tvivlade otroligt mycket och visste inte hur jag skulle gå tillväga. Det jobbigaste var att det kändes inte som jag kunde prata med någon. Vem skulle jag i så fall betraktas som? Den där bögen?


Ju äldre jag blev, ju mer jag läst om detta, ju mer förtroende fick jag i mig själv. Jag började inse att det här inte var konstigt, i alla fall inte konstigt att tänka på det. Varje kille skulle ljuga om man inte erkänner att man seriöst övervägt ‘‘chansen’’ att vara homosexuell. I mitt fall kändes det på riktigt. Nu i efterhand förstår jag att det viktigaste steget i den här processen var att acceptera mig själv. Hur ska man göra det? Helt ärligt har man inget val, utan det handlar om att acceptera sanningen.


Ingen vill vara den som avviker från vad alla andra tycker eller tänker. Det ligger i grunden till att det här kan vara väldigt svårt för många. Normbrytning. Kärleken är blind, är det inte så? Jag tror det, eftersom det ofta är svårt att välja vem man tycker om, eller i ett större perspektiv; vilket kön man tycker om. Som öppet gay väljer man att bryta normen fast man egentligen inte vill. Att vara homosexuell anses vara ett stort ‘‘val’’ man gör i livet, men är det egentligen något man väljer?


Det kommer ta tid, men låt det ta den tid det behövs. Acceptera dig själv för den du verkligen är. Tro mig, det är värt det.

Likes

Comments

I mitt förra inlägg skrev jag ‘‘Det här är en följd av den politik Sverige drivit i flera år’’ och fick då frågan ‘‘vad menar du med det?’’. Jag försökte då förklara vad jag menade men allt slutade med att jag blev kallad rasist. Därför tar jag tillfället i akt och skriver om det här.


Det som händer i mellanöstern är hemskt. Jag har stor sympati för dem som inte har det lika bra ställt som oss. Jag tycker det är självklart vi ska hjälpa till, så mycket vi kan. Det är det som är problemet; vi gör mer än vad vi kan och det påverkar inte bara sveriges tillstånd negativt utan också dem som kommer hit. En följd av den stora invandringen är att vi har en större segregation än någonsin förut och grunden i det ligger i att vi har en alltför öppen gräns. Den ökade segregationen leder till att människor som kommer till Sverige har svårt att integrera sig och har därmed en större chans att gå med i extrema grupper så som IS. Sveriges säkerhet och förebyggande mot terrorgrupper är alltså i all högsta grad en politisk fråga. Vår gränskontroll är den sämsta i hela Europa. Han som utförde dådet kommer från Uzbekistan och sökte uppehållstillstånd som nekades. Detta var alltså för över ett års sen han skulle utvisas, med andra ord hade han inte varit kvar i Sverige om det inte var på grund av vår otroligt dåliga kontroll. Vi behöver en mycket starkare gränskontroll och en mycket starkare politik.

Blanda inte ihop begreppen rasist och realist.​

Likes

Comments

Terror. Något som är fyllt av hat, rädsla och fruktan. 7 april är ett datum vi aldrig kommer glömma. Klockan 14:53 fick polisen larm om attentatet. 4 personer larmades som döda och 15 skadade. Det här är en följd av den politik Sverige drivit i flera år. Jag är i chock men jag ska inte säga att jag är förvånad. Allt var bara en tidsfråga, och man måste erkänna att det var tur i oturen att det inte var värre om man till exempel jämför med Paris.

Jag lider med er som förlorat anhöriga, men det är nu vi behöver vara som starkast. Vi står upp för varandra, oavsett vad. Låt inte terroristerna påverka era liv, era åsikter eller era beslut.

Likes

Comments

​Att introducera sig själv och samtidigt fånga ett intresse hos läsaren kan ibland vara svårt. Låt mig börja från början; jag bor och är uppväxt i Danderyd. Låter det intressant? Nej, jag tänkte väl det. Låt mig försöka igen; även solen har sin mörka sida. Vad menar jag med det? Jo, jag är en extremt glad och framåtriktad person, men att det finns brister. Intresserad? Nja, inte riktigt. Sista försöket; mitt mål med livet är att bli en framgångsrik regissör som gör den där blockbustern som är störst av alla och såklart vinna Oscar® för ‘‘Best Visual Effects’’! Hur kommer jag dit? Hårt arbete, precis som med allt annat i livet.


Livet är som en enda lång mattebok. Fullt av problem, sida efter sida. Ibland kommer det kapitel som är enklare än andra, men alla dessa problem är till för att lösa! Världen är komplicerad och jag är redo att göra mitt för att göra den lite bättre. Är du med mig?


Det här är min blogg, det här är mitt liv.

Mitt namn är William Gisselman.


Likes

Comments