tisdags jobbade jag, lite kalvfix och sen klippa klövar på ca 80 får, eller ja, jag klippte kanske 20st, sen hjälpte jag till med att få fram får, putta på dom och släppa ut dom osv.

igår flyinge och jag red Candide igen, vi skulle varit ut på terrängen, men de regnade så de fick bli dressyr i craford hallen. De gick faktiskt bättre än jag trott. Candides starka sida är tyvärr inte dressyr, så de gick lite trögt. Men bjudningen hittade jag hos honom men mycket längre än så kom jag inte, men de är ett bra framsteg sen sist jag red dressyr på honom. Jag måste träna på att bli mer följsam och inverka mer med sätet.

Vi började med nytt område i teorin, extritör och linjärbeskrivning.
vi gick igenom de och sen gick vi ut i stallet och kollade på två hästar, jämförde lite.

Zoeys hovskäggsskabb såg värre ut igår så jag blev alldeles rädd och ville tvätta och fixa men de ville inte Zoey.. jag fick knappt röra för henne. efter ca 1h bråk och jag blev klämd mellan henne och väggen massa gånger så blev jag arg så då bremsade vi henne.
Jag gillar inte brems igentligen, men jag hade inget val igår, ville få hennes ben tvättade så de inte skulle bli värre.
När vi bremsat henne stod hon hur lugnt som helst, jag fick tvättat ordentligt och såg då att de inte alls var så farligt som jag trodde. jag smörjde de benet som var värst med kortisonkräm och de andra benet med silversalva. Får se hur de ser ut sen idag!

igår efter stallet körde vi och åt middag hos mormor. Fina mormor fyllde ju år igår! ♥

Idag stanna jag hemma.
Ska åka till stallet och mocka sen.
städat lite hemma här, ska ut med hundarna snart.

min katt LilleJohn var på besök i mina byxor när jag satt på toa innan, knäppaste katten!


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

  • 108 Readers

Likes

Comments

jobbade i tisdags, vägde får och tog hand om kalvarna och gässen.

i onsdags red jag Candide ännu en gång på flyinge, vi var ute på terrängen och hoppade lite småhinder och red i vattnet. riktigt skoj!

red Zoey i paddocken och tränade på att lyssna på skänkel och tygeltag. hon är inte riktigt med mig på allt. måste träna mer!

torsdags åkte jag till skolan, fick mycket gjort på den första lektionen!
muntlig svenska redovisning, rehabiliterings uppgift från flyinge, och lite andra små uppgifter.
på eftermiddagen hade jag djurens biologi, fysiologi, blev även klar med min del av arbetet där!

Skrittade ut hela stallgänget, mysig tur! 5 glada hästar!
Zoey börjar kännas rätt säker att rida ut på nu, men jag ska klart inte säga förmycket!

i fredags pallrade jag mig till skolan, ville stanna hemma, men kan ju inte vara "sjuk" varje fredag.
Zoey fick vila i fredags, jag gjorde ett experiment med hennes man som skulle få den vit, men vaffan. vette tusan om de hjälpte så mycket. Hon är ju en riktig skitgris! funderar på att raka henne så hon blir något lättare och betydligt lättare att få ren!

Jag blötte manen och hällde potatismjöl i. De ska tydligen få manen vit efter en natt. men jag fick inget wow-resultat. kankse gjorde jag fel,, Får prova igen sen, jag ska experimentera lite!


i lördags jobb, ridlekis och barn! Barnen ville rida ut, så vi gick/red till skogen och in i en fårhage och kollade på lite får! töltat fick dom oxå göra!

Red Zoey i paddocken i lördags oxå, la mest fokus på att trava framåt! tränade lite galoppfattningar oxå. duktig flicka kunde sparka bakut med mig, surunge lite ibland.

jobb igår oxå, dom ville oxå rida i skogen, hästarna blev rädd för ett rådjur och ett barn ramlade av, hon blev nog mest chockad över vad som hände. Men de gick bra. Hon hoppade upp igen och blev fort glad igen!

Hälsade på en hästkompis och hennes häst sen. Kul att träffa henne igen!

åkte till stallet sen och red Zoey i padocken. måste träna mer i skritten. vi bråkade massor men tillslut gick de heltok.

Zoey har fått nå skit på frambenen i hovskägget, tror de kan vara hovskäggsskabb.. Jag smörjde på en skabbsalva igår och hoppas på de blir bättre. Vill ju inte raka av henne hovskägget...

Nu har jag släppt ut hästarna, och sitter på bussen på g till skolan, ska på möte med ambassadörerna. Blir alltså ingen praktik idag. Ska till stallet sen igen när jag kommit hem. Blir nog uteritt idag!

  • 111 Readers

Likes

Comments

i fredags skrittade vi ut barbacka, och väl iväg insåg vi de blev mörkt asfort så vi fick vända, vill ju inte bli påkörd.
Mysig liten skrittur ändå!

i lördags, jobb på kvarnbacka, ridlekis med massa barn. De gick rätt så bra, bortsett från att jag tog en fel häst. haha, inte lätt när jag inte känner hästarna ännu! Alla ser ju lika dana ut, nästan, haha.

Red ut på Zoey på eftermiddagen, hade barbackagjorden på henne, rider bara med den just nu.
De var en spännande tur med mycket händelser. Hon blev rädd för mycket, men lugnade sig snabbt. Är lite förvånad över mig själv att jag inte var ett dugg rädd! annars spänner man sig gärna när hästar blir rädda, men jag var hur lugn som helst och de tog Zoey efter.
Stolt över min prinsessa!

Jobb igår oxå, mer ridlekis och barn!

Zoey fick vila igår för vi mockadr hela stallet och fixade lite annat. Men klart borstade jag min prinsessa lite!

Idag kom hovslagarem och skodde Marion och kollade Zoey fötter. Hon fick beröm över hur duktig hon var med fötterna. Jag har henne barfota och hon hade slitit jämt och fint så hovslagaren behövde inte ta någonting på henne.

släppte ut hästarna och sen mockade jag till Zoey och Marion, gav dom lunch och sen åkte jag hem. Vilade liten stund innan jag gav mig iväg på praktik på kvarnbacka, satt och smörjde 11 träns och 10 sadlar, 3h senare var jag klar och fick åka hem igen.

Nu ligger jag och kollar på kockarnas kamp, scholahopp.

Jobb imorgon ! får vägning står på schemat.

mysigt om man haft en mysig kompis eller nå nu.

bilder på islandshästarna, sista bilden på en av Zoeys skitfläckar.
Vad hade jag gjort utan ryktsten? de bästa hitills mot skitfläckar!
Något jag rekomenderar !
  • 152 Readers

Likes

Comments

varför ska människan krångla till de helatin? eller varför ska kvinnan göra allt så komplicerat?
Man vet inte alls vilken sida man ska stå på i vissa lägen, men oftast så säger jag till mig själv då "jag tror på mig själv". Ingen ska få trycka fast mig för att jag sagt ditten och datten, utan jag står för mig själv. De är svårt ibland, men jag försöker.

ibland kaosar allt, vill krypa ner i en håla och slå huvudet i sten.


I onsdags flyinge, började 8 fast tydligen börjar vi halv 9? blir inte klok på dedär schemat..
Breeders tävlingarna är igång så vi red ner på åbanan och hoppade. Jag hade Candide, han är rolig att hoppa! Han är relativt trygg och säker trots att han är tittig och gärna smiter undan. Något lat(seg,trött).
på slutet hoppade vi en liten "bana" på 4-5 hinder. JÄTTEKUL! lite mer taggad på hoppning nu jag, de är faktiskt jättekul.

vi fick en ny uppgift på teorin, välja 2 hästar som tävlar att spionera på, lite härstamning, prestation och resultat.

Vi släppte Zoey, Marion och en häst till i stallet lösa i paddocken så de fick galoppera av sig ordentligt. Alla blev svettiga och glada!

skolan igår sög. Jag orkar verkligen inte. De känns inte lönt att gå till skolan.

Skrittade ut barbacka igår på zoey, de blev mörkt fort och de bar något nytt, möta bilar i mörker var lite läskigt.

idag är jag hemma, ska fixa massa i stallet och handla godis !

bild på Nala som tyckte de var spännande att sticka ut huvudet ur bilrutan.

  • 159 Readers

Likes

Comments

Hur ska man orka skolan när man måste jobba?
man måste gå i skolan för att få utbildning till olika jobb, man måste jobba för att få pengar, man måste ha pengar för att kunna göra något, man måste göra något för att må bra, mam måste må bra för att kunna leva.
eller hur var de nu?

jag vill jobba, orkar inte skolan, men studenten är så nära nu, varför ge upp så nära mål?

I söndags var jag iväg och tittade på ett jobb på kvarnbacka islandshästar(där jag har praktik). Jag hade inte så mycket val utan fick snällt ta emot de. 3grupper med ridlekis, lära barn vad häst är och lite grunder i ridning.
Jag har ju haft hästlekis förr, så detta är lite samma sak fast dom rider varje gång. inte så mycket teori, utan mest rida för kul.
Så nu ska jag jobba varje helg, lör och sön, inge fel med de för jag behöver de, behöver pengar för att klara mig.
Min fråga är bara hur jag ska orka, nu har jag inte en ända ledig dag på hela veckan. Jag måste fixa skolan, men tror att den kommer drabbas värst..
hur ska jag hinna sova? hur ska jag palla med att träffa kompisar?
jag vill inte gå i skolan. Vill jobba ordentligt nu.

Känns som jag är en robot som har ett speciellt program programerat som bara rullar. Jag bara gör saker nu, bara gör dom så är de klart sen.

Zoey vilade i söndags men igår red vi ut en sväng, vi skrittade mest, travade bara en liten bit. men ändå blev Zoey svettig! så jag svampade henne och sen fick hon vara inne.

Idag har jag jobbat, gav mjölk till kalvarna och strödde. Rakade till korna, strödde där med, sopade/hackade loss gammalt foder vid foderblandaren, hjälpte till att flytta ut kalvar, tvättade kalvspannarna, och körde traktor och "mixade" ogräset som växte på en åker. Bästa sättet att få bort ogräs på ekologiska åkrar tydligen :)
ganska nice å köra den traktorn!

nu äre sängen, Zoey har stående vilodag på tisdagar.

  • 168 Readers

Likes

Comments

konstig vecka, jag har tappat gnistan för de mesta. Mår inte så jävla bra. Varför vet jag inte heller.

Jag jobbade i tisdags i sjöbo, jagade in kossor, fixade till kalvarna och putsade fönster.

onsdags, Flyinge. Red Candide, jag börjar gilla honom faktiskt, vi red på åbanan och han taggade till ordentligt. Han var riktigt rolig på slutet. Vi hoppade lite små hinder, markarbete och fokuserade på anridning till hinder och reglera galoppen.
Nästa vecka blir de hoppning!

Jag orkade inte göra något med Zoey i onsdags, jag vet inte varför men allt känns inte rätt. lite depp ibland sådär.

torsdag, orkade inte pallra mig till skolan, mådde illa på morgonen.
Red Zoey i paddocken, travade runt massa, letade bjudningen och den hittade vi! stolt över min prinsessa.

orkade inte skolan igår heller. Så jag åkte till stallet, för där mår jag bra. Mockade och fixade. Sen kom mamma och då tog jag och longerade Zoey och hon ville inte alls igår lyssnade inte alls. Trots de satt jag upp en sväng på henne och hittade henne en sväng i traven.

igår kväll käka jag Doritos, sweet chilli pepper, och drack cola, så jävla gott. fick ont i magen och gick å la mig vid 11.

Idag åkte vi till stallet vid 8, borstade bort pissfläckar på Zoey och mockade hennes box. Vid 9 kom Zoeys förra ägare och tittade så Zoey mår bra och hur vi har utvecklats. Zoey skötte sig exemplariskt och jag är så nöjd över henne.
Glad jag hittat henne. Finns ingen bättre på denne jord.

Vid lunch red vi ut, jag, mamma och två till tjejee i stallet. Jag red Kola, min gamla häst, men shit vad jag tycker om den hästen, jsg känner henne utan och innan. charmig är hon!
De blev en 3h lång ridtur. Så jävla härligt! vi lät dom galoppera av sig på galoppbanan i flyinge oxå. så himla kul! Jag lever verkligen för hästar, hade jag inte haft dom vet jag inte vad jag gjort.

Efter ridturen var vi värda pizza! Så med ömma rumpor och stela ben åkte vi och käkade tillsammans. Shit vad mysigt de var. Vi kommer bra överens i stallet, ett härligt gäng har vi blivit!

Nu ikväll har jag tröstätit doritos och kollat på gulliga kärleksfilmer.
Varför har inte jag någon pojkvän?
Varför har jag ingen bästavän som är lika galen som jag? kanske måste jag växa upp? eller varför ser världen ut såhär? Blir ännu mer depp av att se filmer där alla är lyckliga och de går så bra för dom. Jag vill oxå.

Fan, kanske ska gå och lägga mig nu.
Godnatt.

~Så stark på utsidan, så svag och sårbar på insidan~  • 204 Readers

Likes

Comments

red ut Zoey i lördags, första galoppen ute. Hon är fantastisk! lugnt och fint föll hon in i galopp på mitt kommando, så himla duktig!

drog ut på björka loge i lördagskväll, ingen lyckad kväll.. Jag måste lugna ner mig. De går utför emellanåt.

bakfull like hell igår, helt slut i kroppen, snurrig som fan och mådde illa så drog jag till stallet och mockade. rallymockade i slowmotion. Zoey fick en extra tuss hö i hagen sen åkte jag hem igen.

idag släppte jag ut hästarna imorse, sen hem och räkna lite foderstater och sov en stund till.
Vid 2 körde jag mot höör för att ha praktik.
Ska vara på en islandshäst ridskola. Ska bli kul att lära sig mer om islandshästar!

slutade vid halv nio så har kommit hem och ätit nu så ligger i sängen nu och försöker få upp värmen.
De har varit svinkallt idag.

nattii  • 217 Readers

Likes

Comments

red ut Zoey i onadags, hon skötte sig galant!
var jätte mysigt, jag hade barbackagjorden.

i torsdags mockade vi stallet, så då fick Zoey vila.
i skolan gick de segt, dock så var en av vår lärare borta, han som inte tycker om mig. Så då kändes de lite lättare att vara där.

igår historia på morgonen. Film om andra världskriget.
sen hade vi entreprenör och företagande. Ska starta ett företag igen, inom häst. Måste komma på något bra!

slutade halv 1, chill!

åkte till stallet och red Zoey i paddocken, travade lite och hon blev jätte svettig. skrittade sen ut en liten sväng som avskrittning.
spolade av henne och stod i någon timme och borstade henne. kammade hovskägget, flätade manen, borstade huvudet, borstade svansen och sen borstade massa på kroppen! nöjd Zoey fick sen gå ut i hagen igen.

igår kväll såg vi de 4 sista avsnitten av säsong 3 av Game of Trones. näst sista avsnittet - fyfan. är de värt att kolla på säsong 4? allt tappade ju handlingen. Men får väl ge säsong 4 en chans ändå. Jag kände likadant efter säsong 1. Då kändes de inte heller värt att se dom andra, men de var värt. Så får väl se hur värt de blir med säsong 4.

gick och la oss vid halv 2 inatt och ändå har jag vaknat och är pigg nu..
vid 2-3 ska jag till stallet. tänkte rida ut på min häst!

hejsväjs.

  • 252 Readers

Likes

Comments

förra tisdagen jobbade jag i sjöbo, fick ta hand om kalvarna. De hade inte halmats på länge så jag halmade och dom är så mysiga när man halmat. bild på dom.
Sen hjälpte jag till att laga utgödslingen, tur man inte är så äckelmagad..
lite äckligare blev de dock sen när vi upptäckte att en bagge hade sår runt halsen, vi klippte bort ullen och massa fluglarver satt å smaska..
btw så är de miljarder stora spindlae överallt, jag springer runt om ryser varje gång jag ser dom. får panik inombords..

i onsdags var vi på flyinge, red för Christina på förmiddagen efter vi haft morgonstalltjänst. Jag hade Charachiljo, gigantisk häst. de gick dock bättre att rida honom då än de gick förra måndagen. Vi sprang på väggen efter lite mer än halva lektionen och då jävlar vaknade han till liv! Han fick finare gångarter och jag kunde tänka mer på mig själv i ridningen.
efter lunch drog vi på studiebesök på löberörds hästklinik. Vi var mest på rehab avdelningen och fick se en häst gå i en water trainer.

I torsdags fick vi se en film om mentalträning, tror jag sett den förr faktiskt.
efter lunch åkte vi på studiebesök hos Henrik Ankarcrona.
Jävlar vad fin anläggning. JAG VILL OXÅ BYGGA FINT.
på kvällen var Zoey oregelig, hon ville ingenting. Dum som jag var satte jsg mig upp på henne i bara halsring och hon lyssnade inte alls. Hon travade runt och hade sig. Sen körde hon ner huvudet och laddade, så jag slängde mig av henne. olyckligtvis hamnade jag på staketet så skrapade upp armbågen och fick feta blåmärket på skenbenet. Men jag bröt inget och dog inte så vaffan upp igen!
Tog på henne tränset och satte upp igen, hon skulle inte få vinna!
då var hon mycket lugnare, fick henne att skritta runt och svänga på mina hjälper.

I fredags åkte vi iväg och red islandshäst! jag har aldrig ridit islandshäst så äntligen var de dags!
De var jätte skoj, små hästar, inte samma ridkänsla och tölta var jätte mysigt!
full galopp uppför några backar oxå, skit skoj!
jag löslongerade Zoey i fredags, hon lyssnade bra faktiskt! tränade mycket galopp och hon blev riktigt svettig. så hon fick sig en dusch.

i lördags red jag henne med sadel och träns, jag tror jsg ska fokusera på tränset nu ett tag, tar halsringen senare.
red mellan bomma och försökte få med hennea yttersida och få henne trampa där jag vill. Gick rätg bra, travade en del och. svettig Zoey fick bli svampad och fick fleecetäcke på då de var kallt ute.

i söndags stod jag och Nala funktionär på hundlöpet i malmö. Jag var inte speciellt glad efter den dagen.. De var rätt kul att stå och peppa dom som sprang, men efteråt blev vi lovade massa som jag inte fick..
Red Zoey mex barbackagjorden i söndagskväll, de gick bra, hon var pigg å glad ! Red inte så länge eftersom de blev kolmörkt på 2sek ute.
Kvällsfodrade hästarna.

i måndags var jag hemma. pallade inte dra till skolan för en info sak om utlandspraktik med hund.
Jag sov halva dagen, gick långpromenad med hundarna och åkte sen till stallet och gosade med Zoey. tvättade Marion för hon har fått mugg.. sen borstade jag och myste med Zoey, klockan sprang så jag hann aldrig träna Zoey.

igår var jag och jobbade i sjöbo igen. fick raka till korna, sen ta kalvarna, gav de mjölk, hö gjorde rent vattenkopparna och halmade till dom. ännu en dag med spindel fobi..
Sen fick jag klippa allt gräs de har på deras gård. De tog några timmar om man säger så!
Vid halv 6 körde jsg hemåt, vet inte vad de var med mig med hade nig fått solsting. de gick på halvfart i stallet, jag orkade ingenting. Tvättade Marions mugg. packade hö, kollade och gav lite tips när de red Kola, myste med Zoey och sånt. Hade ont i huvudet och mådde illa så jag tränade aldrig Zoey igår heller.

idag har jag inte mått så bra, så är hemma nu. hoppas jag piggnar på till ikväll så jag kan rida Zoey. Blir nog inte bra om hon vilar förlänge.

långt och tråkigt inlägg, heja!

  • 262 Readers

Likes

Comments

flyinge idag och först dressyrträning för Bo Jenå och sen hoppträning för Henrik Ankakrona.
Jag red carachiljo på dressyren, en mycket stor kille, riktig dressyr kropp, stor, lång och tung.
De gick hyffsat att rida honom, fick bra övningar från Bosse och charachiljo blev rätt fin framåt slutet.

På hoppningen red jag Candide, en go gammal grabb. Ganska svår och tråkig i dressyren.
Roligast på terrängen.
Och idag var han riktigt trevlig, vi red på åbanan, en "paddock" ute med hinder. Candide taggade till och de var riktigt roligt! hoppade lite allt möjligt, de mesta tyckte Candide var läskigt först men efter lite övertygande från mig så gick de bra.
Tog oss igenom en bana på 80-95cm på slutet!
Lärde mig mycket, och fick insperation till hur jag ska hoppa Zoey sen.

Sen var de dehär med dressyr vs hoppning.
Alltså helt ärligt är dressyr jätte kul när de funkar som man vill, men alltså, hoppning är mycket roligare.

Zoey fick vila idag , jag är helt mör i kroppen efter dom ridpassen idag. Så jag orkade inte mycket mer än å packa hö, blanda kraftfoder, rycka lite gräs och gosa några minuter med Zoey innan jag åkte hem å lagade mat, wok med risnudlar.
sen har jag kollat på Game Of Trones och nu landat i sängen.

bild på Zoey som fick lite gräs jag ryckte till henne.

pussenn!


  • 283 Readers

Likes

Comments