Header

Det värsta med att ha Epilepsi är att man vet aldrig när det slår till, och det är alldeles för ofta det slår till på helt fel tidpunkt.
Som igår, när jag var påväg hem från en vän så tänkte jag att jag kunde gå inom Ica innan de stängde så jag hade frukost tills idag. To bad att det slutade utan mat, ännu mer tvätt och en rädd Ica personal senare.

Jag förstår dem, hade någon hade kommit halvspringandes skrikit i örat på mig som jag inte kunde tyda och tryckt upp en telefon i ansiktet på mig, och bett mig ringa ett okänt nummer hade jag också blivit lite rädd.

Jag kommer inte ihåg allt för mycket, men jag kommer ihåg att min syster kom och att jag fick en mer och Snickers av någon anställd. De var söta, jag var inte lika söt med dregel i mungipan, blöta byxor, skakiga ben, snickers och mer i händerna.

Jag kommer för alltid bli ihågkommen som hon som alltid mår mycket bättre efter en Snickers.
(no kiddin, Snickers är bäst).

Har börjat kolla på gossip girl igen, Blair Waldorf är mitt kraftdjur. Hon har alltid ett citat som passar in i ens livssituation. 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag kan inte komma ihåg när jag var på skånesdjurpark senast, men det var samma djur som jag kom ihåg det, och minst lika söta såklart. Många av oss fungerar som så att det inte bara räcker med att se på dem sötnosarna utan man måste röra dem med (eller gosa funkar ju med), så funkar jag iallafall. Om jag hade kunnat och det hade varit helt ofarligt hade jag gärna velat klappa och mysa med en orm. Därför gillar jag skånesdjurpark för där finns möjligheten till detta, får man? det är en annan fråga. Anyhow, dagens favoritdjur är vildsvinsbebbes.

djurparker är mysiga, djuren är mysiga, bilresor är mysiga, hela dagen var mysig.

Likes

Comments

<blockquote class="instagram-media" data-instgrm-version="7" style=" background#fff; border:0; border-radius:3px; box-shadow:0 0 1px 0 rgba(0,0,0,0.5),0 1px 10px 0 rgba(0,0,0,0.15); margin: 1px; max-width:658px; padding:0; width:99.375%; width:-webkit-calc(100% - 2px); width:calc(100% - 2px);"><div style="padding:8px;"> <div style=" background#f8f8f8; line-height:0; margin-top:40px; padding:28.194444444444443% 0; text-align:center; width:100%;"> <div style=" background:url(data:image/png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAACwAAAAsCAMAAAApWqozAAAABGdBTUEAALGPC/xhBQAAAAFzUkdCAK7OHOkAAAAMUExURczMzPf399fX1+bm5mzY9AMAAADiSURBVDjLvZXbEsMgCES5/P8/t9FuRVCRmU73JWlzosgSIIZURCjo/ad+EQJJB4Hv8BFt+IDpQoCx1wjOSBFhh2XssxEIYn3ulI/6MNReE07UIWJEv8UEOWDS88LY97kqyTliJKKtuYBbruAyVh5wOHiXmpi5we58Ek028czwyuQdLKPG1Bkb4NnM+VeAnfHqn1k4+GPT6uGQcvu2h2OVuIf/gWUFyy8OWEpdyZSa3aVCqpVoVvzZZ2VTnn2wU8qzVjDDetO90GSy9mVLqtgYSy231MxrY6I2gGqjrTY0L8fxCxfCBbhWrsYYAAAAAElFTkSuQmCC); display:block; height:44px; margin:0 auto -44px; position:relative; top:-22px; width:44px;"></div></div><p style=" color#c9c8cd; font-family:Arial,sans-serif; font-size:14px; line-height:17px; margin-bottom:0; margin-top:8px; overflow:hidden; padding:8px 0 7px; text-align:center; text-overflow:ellipsis; white-space:nowrap;"><a href="https://www.instagram.com/p/BXpwjZxFw1V/" style=" color#c9c8cd; font-family:Arial,sans-serif; font-size:14px; font-style:normal; font-weight:normal; line-height:17px; text-decoration:none;" target="_blank">Ett inlägg delat av Petra Telander (@petura_san)</a> <time style=" font-family:Arial,sans-serif; font-size:14px; line-height:17px;" datetime="2017-08-11T11:51:26+00:00">Aug 11, 2017 kl. 4:51 PDT</time></p></div></blockquote>

<script async defer src="//platform.instagram.com/en_US/embeds.js"></script>

Likes

Comments

Godmorgon (för er som vaknade lika sent som jag) Godmiddag (till er som faktiskt går upp under normala tider) och Godkväll (till er som aldrig gick och er inatt, gå och lägg er will you).

Jag började min dag med att få reda på att jag var fri från jobb, vilket jag också var igår. Så jag tänkte att jag skulle ta sovmorgon, vilket jag också gjorde igår. Men den planen krossades till pulver när grannen bestämde sig för att borra upp god knows what? Så jag tog mig upp ur sängen efter att mina öron hade lidit tillräckligt och gjorde en kopp kaffe. Jag letade i min kyl efter frukost, men insåg ganska snabbt att jag inte har något som liknar en frukost..
så jag gick igenom min frys och hittade frysta bär och kumquats (som jag för övrigt har odlat själv). Så ja, det blev smoothie. Men tips från coachen, får du någonsin för dig att göra smoothies på kumquats, skala dem och rensa dem på kärnor. För det är inte jättegott och knapra på kärnor och skal när man dricker en smoothie..
Men trots det hela så blev det hela drickbart, jag tillsatte lite mynta (som jag också har odlat själv). Så nu känner jag mig oerhört nyttig, men tyvärr inte mätt, långt ifrån mätt.


Smoothoe

(insert inspirational photo here)

Likes

Comments

För en gångs skull så ska ge rimliga nyårslöften i år (kommande, eller ja 2017 ni fattar vad jag menar), så inga crazy nyårslöften där jag får för mig att sluta med allt och starta ett nytt liv. Eller typ, mixa med mina gener så jag blir en sengångare. Iallafall här är mina nyårslöften för 2017, några små saker som gör mitt liv lite roligare och trevligare!

  • Läsa mera - Jag har alltid varit en boknörd, men på senaste tiden känner jag att jag varken har hunnit eller har koncentrations förmågan att sitta ner i en halvtimme och läsa en bok. Detta året (2016) tror jag att jag har läst ut två böcker kanske? Det gör mig lite ledsen med tanke på att förr kunde jag plöja igenom en medelstor bok på två veckor. Så nu vill jag hitta tillbaka till den härliga tiden.
  • Lära mig att sy - Just nu ligger mina sy kunskaper på den nivån att jag kan sy in och sy upp kläder. Men jag vill gärna börja sy mina egna kläder, att kunna hitta något på secondhand och sy om det till något nytt, eller kunna sy ett klädesplagg från scratch hade varit AMAZING!
  • Sluta äta fisk och skaldjur - För tillfället är jag pescetarian men jag känner att det är dags att ta steget och bli vegetarian, jag är i princip vegetarian redan förutom de gånger jag äter på restaurang och bli hembjuden på mat och de har missat att jag vanligtvis inte äter fisk. Så det lär inte bli en svår övergång.
  • Köp mer ifrån secondhand - Secondhand har så mycket att bjuda på, och det är för den delen så mycket billigare med. Ett år hade jag ett nyårslöfte där jag bara skulle köpa secondhand kläder hela året. Och jag lyckades till en viss del, förutom att jag köpte ett par skor och underkläder nytt. Och detta är något jag vill köra på igen, dels för att man får en unik garderob, jag får mer utrymme till att sy om kläderna samt att det är mer miljövänligt Och vem vill inte bidra till en bättre miljö för alla?
  • Laga mer mat - Jag är värdelös i köket, har alltid varit. Bränner jag inte maten så är den överkokt. Så jag ska lära mig att laga riktig mat och inte bara äta sallader och färdigmat.

Så där har ni mina nyårslöften för 2017, jag ska verkligen försöka hålla dem i år. Och jag hoppas 2017 kommer bli ett bra år, jag har mycket planerat och många drömmar . Jag kommer hålla hoppet uppe och hoppas på att de ska ta och slå in. Men en sak kommer jag hålla väldigt hårt på i år, jag ska göra det som är bra för mig, jag kommer vara lite egoistisk och låta min hälsa och psyke gå före alla andra.

Jag önskar er alla ett gott nytt år, och lika god fortsättning

Likes

Comments

Godmorgon, godmiddag godkväll.. Det var längesedan sist ellerhur? (we all know att det alltid blir långt mellan inläggen, sluta hoppas).

Jag sitter just nu djup nere i en influensa, som har spridit sig till varje del av min kropp, och ja min kropp är påväg att ge upp. Eller ja, den var PÅVÄG att dö ut, men tack vare dessa tips är jag äntligen påväg upp ur min själv nergrävd grav..

Många tror att de vanliga tipsen så som att drick mycket te och äta ordentligt med grönsaker är de metoder som är de mest beprövade och som faktiskt fungerar bäst, där mina vänner har ni fel. Med mina tips kommer ni vara friska inom några få dygn (med risk för veckor, beroende på hur sjuk du är).

Det första du behöver att göra är att be någon göra all inhandling åt dig, du ska helt inte röra dig mer än mellan sängen och toaletten. Så de du kommer behöva är:

1. 2l coca cola (fuska inte med zero eller light, real deal här)

2. Päron Milkshake från MCdonalds (extremt viktigt att det är just från mc)

3. Ben & Jerry

4. Nudlar

Så nu har du allt för att klara dig igenom sjukdagarna du har framför dig. Det enda du behöver rusta upp med nu är en soptunna, papper, mobil och mobilladdare. Lämna inte sängen om det är nödvändigt, friskluft kan göra dig sjuk, så låt bli att öppna fönster eller liknande. Så bädda ner dig, sätt igång youtube och kickback och låt kuren verka.

OCH DONE DU ÄR FRISK..

Vill bara notera att jag har varit sjuk i ungefär 3 dagar och har bara sett en liten förändring, men jag har hoppet uppe, en dag kommer jag vara frisk, denna kuren SKA fungera, lovar..

Likes

Comments

Godmorgon, godmiddag, godkväll!

Så, eftersom att fames.se nu ska stänga ner blev jag illa tvungen att flytta min blogg någon annanstans, vilket uppenbarligen blev här. Ska försöka mig på att importera min gamla blogg hit innan den försvinner, ibland tycker jag om att läsa igenom mina gamla blogginlägg och skratta och ibland tänka att damn, ibland låter jag lärd?

Så varför inte inviga bloggens första inlägg med ett lite mer intellektuellt inlägg? För det som har irriterat mig de senaste dagarna är de oändligt många inläggen med rasistiska inslag som ständigt poppar upp på Facebook. Visst, man ska få ha en åsikt om saker och ting. Så nu tänker jag ha en åsikt om detta, enligt mig problem.

Om man ska sätta mig i något fack så är jag humanist, jag har ingen tro på någon högre makt och jag ser människor som människor. Hudfärg, kön eller utseende har ingen betydelse för mig. Så med andra ord, jag kommer inte döma dig för ditt utseende, jag kommer döma dig för din personlighet.

Så, nu när vi har det uträttat så kommer vi till den delen när jag klagar på saker som poppar upp på min Facebook jämt och ständigt. Dessvärre är det många i Sverige som inte uppskattar att Sverige har blivit ett mångkulturellt land (vilket för mig är obegripligt, jag själv tycker det är jättespännande med olika kulturer och hur olika sätt människor lever). Själv så kan jag tycka att hela idén med ett mångkulturellt land är fantastiskt, tänk bara tanken på hur mycket vi kan lära oss från varandra! När jag har lagt fram detta argument så har jag fått höra allt för många gånger "vill jag lära mig något om deras kultur kan jag hitta det på wikipedia, de behöver inte komma hit". Det är ungefär här som jag släpper ifrån mig en djup suck och kastar enhörnings bajs i ansiktet på dem (fyi, som smakar som sockervadd, så de är aldrig medvetna om att det faktiskt är avföring). 

Rasism och könsdiskriminering för mig betyder okunskap, jag hör allt för ofta att Sveriges ökande kriminalitet är pga "invandrarna" och att de kommer hit och våldtar våra kvinnor, versionerna är många. Så, ni påstår alltså att det bara är "invandrarna" som ökar brottsligheten i Sverige. Det är absolut inga svenskar som har blivit kriminella på sistone? Utan det är bara invandrare? 

Detta är ett utdrag från Brå:s projekt som undersökte brottslighet bland personer födda i utlandet och i Sverige.

I undersökningen studerades hur många personer fördelade på födelse-Land som var registrerade som misstänkta för brott under en femårsperiod (1985-1989) Detta antal ställdes i relation till antalet personer från respek-tive land som var folkbokförda i Sverige. Det visade sig då att det var dub-belt så vanligt att utrikes födda var registrerade för brott jämfört med dem som var födda i Sverige av två svenskfödda föräldrar (en överrisk på 2,1). Det övervägande flertalet av de utrikes födda, 88 procent, var dock inte registrerade för något brott alls under den studerade femårsperioden.

Vad är det ni ser här? Många kommer reagera på att HA! VAD VAR DET JAG SA, JAG HAR RÄTT! 

Dessvärre kunde jag inte hitta någon uppdaterad version, men om ni läser noga kan ni se att denna undersökningen gjordes mellan 1985-1989. Och som de också pogängterar att dessa är inte bara brotts som har gjorts utan även brott som dessa personer har blivit misstänkta för och som har funnits i brottsregistret sedan fem år tillbaka. Dessa fem år behöver inte ha varit under tiden de har bott i Sverige, det kan ha varit under tiden som de har bott i sitt hemland. Många invandrare som söker asyl här i Sverige kommer från ett krisdrabbat land, där självförsvar kan vara ett brott mot lagen, precis som här i Sverige. Där överlevnad dessvärre kan hänga på att man måste stjäla för att få mat i sig. Men bland de vanligaste brotten är rattfulla,  vårdslös körning och misshandel. Precis som här i Sverige. Och om ni läser riktigt noggrant under dessa åren som projektet utfördes så var det 88% som inte var misstänkta eller dömda för brott under fem års perioden.

Så, nu när vi har det avklarat. Kommer invandrarna hit för att våldta alla våra kvinnor och bomba allt i sin väg och samtidigt ta alla våra pengar? 

Here's another fun fact, I Sverige är enligt statistiken flest män som går emot lagen. Så om jag ska gå i samma tänkbana som de som tror att utlänningar bara kommer hit och förstör, så får vi ju skicka ut alla män med när vi ändå är igång. För vi kvinnor är ju dem som håller sig mest inom lagen, för varför skulle vi kvinnor begå ett brott? Vi kanske bryter en nagel eller två i processen, och vi ska ju bara vara hemma och laga mat och ta hand om barnen, när skulle vi få tid till att utöva brottsligheten?  (Och ja, där var jag sarkastisk)

Så låt oss för en gångs skull kolla upp våran fakta innan vi postar något på våran facebook vägg. Håller ni inte med, let me know, jag älskar att argumentera!

Om ni hittar en mer uppdaterad version av denna undersökning ser jag gärna att ni länkar det i kommentarerna, dessvärre kan jag inte säga att det är exakt såhär det ser ut idag. Men jag vill att ni ser helheten i det hela, det är väldigt lätt att manipulera denna information och bara visa små bitar så att man inte förstår hela innebörden. 

Källa: https://www.bra.se/bra/publikationer/arkiv/publikationer/2005-12-14-brottslighet-bland-personer-fodda-i-sverige-och-i-utlandet.html

Likes

Comments

I dagen samhälle så lägger vi ner väldigt mycket tid på vårat utseende, det vi är missnöjda med kan lätt fixas med lite smink och löshår. våra kroppar kan fixas till med några dieter och extra träning. Youtube kryllar av tutorial videos på hur man kan sminka sig, fixa håret, outfits ect. Våra kroppar kan modifieras till vårat tycke, allt från piercingar till operationer.

Och det är just det jag vill prata om idag, skönhetsoperationer. Vi har ju tillgången och medlen för att göra oss nöjda med vårat utseende, borde vi inte ta vara på den möjligheten då?

Jag hör jämt och ständigt om dem som tycker att man inte borde göra skönhetsoperationer, att alla är fina som de är. Missförstå mig inte, jag ärligt talat ser inte fel på människorna omkring mig det är inte så att jag springer runt och och kommenterar folk ”du har en liten överläpp, du borde fixa det” eller ”Guuuud vad sned näsa du har, du borde verkligen se till att fixa den!”, jag kunde inte bry mig mindre om hur du ser ut. Men så länge du gör allt detta för din egna skull och det inte påverkar din kropp på ett sådant sätt att det inte blir ohälsosamt, do it! Om det är något som kan påverka dig positivt do it! Kommer det ge dig bättre självförtroende? Do it! kommer du må bättre själsligen? Do it!

Sen är det ju självklart skillnad på att man ändrar sitt utseende för någon annan skull, eller gör det till något som inte är hälsosamt för sin kropp. Men så länge vi håller oss inom rimliga gränser borde vi inte få göra om oss till så vi vill se ut, istället för att må dåligt över det utseendet vi har för tillfället? Vi har alla ett sätt att uttrycka oss på och utseendet är ett av dem, jag kan faktiskt tycka det är himla tradigt att folk måste ständigt döma varandra för våra utseende, men det är också den världen vi lever i idag. Det kommer alltid finnas någon trångsynt människa som kommer se ner på en människa för deras utseende. Vare sig vi vill eller inte är detta en del av våran vardag, men jag känner såhär att så länge vi är nöjda med oss själva och vårat utseende så kan de andra slänga sig i väggen! 

Men om man nu tar steget och väljer att gör om något, ska man vara mycket väl medveten att en operation är permanent. Du kan aldrig gå tillbaka, eller jo du kan med det blir en jädra process. Och att det är ett val man ska få göra för sin egna skull, ingen annan ska göra valet åt en.

Så, vad tycker ni om det hela? Vad tycker ni om skönhetsoperationer, är det något ni ser ner på eller tycker ni att det är bra att vi har alternativet?

20129101321562704376_sbig

Likes

Comments

Så när det kommer till inlägget jag lovade skulle komma upp igår, det kommer bli försenat. Anledningen till detta är att jag hade ett fullblown Epelepsi anfall inatt, jag har varit anfallsfri ett bra tag nu så det gör det hela värre i guess. Jag hade precis ”vant” mig vid att inte få krampanfall. Så när detta hände fick jag samtidigt panik. Anfall+panik= ännu värre än vanligt. Och för att göra det hela värre så var jag vaken under hela anfallet, vanligtvis brukar jag tuppa av några sekunder in i anfallet. Men denna gången bestämde sig kroppen att göra det jobbigare än vanligt för mig.

Jag tror att mitt Kaffesnacks inlägg kommer handla om just Epelepsi, inte bara om anfallen utan allt runtomkring. Jag tror att många inte vet vad Epelepsi innebär. Så varför inte låta en riktig epeleptiker prata om det? Men det kommer komma upp någon gång denna veckan. Det känns som om att jag inte kan lova något just nu, för jag är väldigt skör just nu.

Annars ha en riktigt bra dag i värmen, jag har redan lagt på min 50spf, alltid lika kul att vara ginger haha!

Likes

Comments