Överrörlighet och bäckensmärtor

Dagen har varit intensiv idag. Från att det var svårt att lämna sängen för tröttheten. Sen bar det av till naprapaten efter det vidare till kuratorn sen jobb och efter det bowling i två timmar.

Rumpan gör ont eller höften/bäckenet. Men det känns som att jag har förstått bättre nu vad felet är. Det känns som att det inte pratas så mycket om bäckensmärtor. Jag sökte så mycket för att få svar på varför jag får ryggskott och höftsmärta när jag har mens utan att hitta svar. Nu vet jag att mina leder och ligament är känsliga för hormon förändringar så jag får foglossning.

Problemet ligger egentligen i att jag är överrörlig och nu är muskler, ligament i obalans. Felbelastningar för att min kropp tycker om att röra sig. Överrörligheten gör att jag blir mer känslig i mjukdelar så som muskler, ligament osv. Alltså de tar emot mycket information som kroppen vanligtvis ignorerar. Jag blir känsligare för smärta i nerverna och inget som jag kan styra. I mitt bäcken finns ett extremt känsligt ligament som ger mig smärtor till och från sittandes och när jag böjer ryggen. Det masserades i säkert en halvtimma. Därefter fick jag massage på övriga ryggen, axlar.

Som överrörlig är det alltså viktigt att vara aktiv. Att hitta en balans i kroppen. Känna efter och anpassa sina rörelser. Kroppen är inte stabil på vänster sida, den hänger inte riktigt med. Det känns som en process som kan ta tid men smärtan i det här ligamentet är inte rolig och smärtan vid mens hemsk. Jag går till en underbar naprapat som är väldigt engagerad vilket känns väldigt bra.

Terapin kändes inte så givande. Hon kändes stressad. Just nu vill jag inte tillbaka till henne. Vi får se.

Bowlingen gick sådär. Jag hamnar alltid sist men upplevelsen är roligast. Satsar på att öva teknik.

Gillar