Ögonmigrän och konstig känsla i huvudet

​Den här veckan har jag varit iväg från måndag kväll till fredag förmiddag på en stor mässa med jobbet. Så jag har bott på hotell. Hade tur som fick ett stort dubbelrum när de andra fick enkelrum. Det hela har varit en upplevelse och någonting som jag verkligen inte ångrar att jag åkte iväg på. Kliniken som jag jobbar på skickar inte iväg så många, så det dröjer länge mellan gångerna.

Hur som helst har jag känt mig väldigt sliten i huvudet. Från att det på fredagen för en vecka sedan hände någonting väldigt akut med min mamma och att pojkvännen var här under helgen, vilket var tur för annars hade jag nog grävt ner mig själv i självömkan. Jag tycker bara synd om honom, för att jag inte var riktigt på topp.

På måndagen vaknade jag. Illamående och med yrsel. Allmänt ostadig. Nervös för hur det skulle gå under dagen. En intensiv dag med patienter som aldrig slutade komma. 50 undersökningar tills jag var tvungen att gå. Trött. I fredags när jag kom hem. Ryggskottsliknande smärta. Låsningar i ländryggen. Vänster sida. Svårigheter att gå, böja mig, sitta. Låg och kved på kvällen i soffan. Yrsel, lätt illamående, en klumpkänsla (som vid halsbränna), en allmänt udda känsla i huvudet. Väldigt spända ryggmuskler och axlar, smärta mellan skulderbladen, nackspärr. Lite avtrubbad. Iskalla fötter och frossa. Idag flimrande ljus i ögonen, kunde inte läsa texten framför mig, bara halva meningar då det övriga var suddigt. Läste att det var ögonmigrän. Alla dessa saker som jag har upplevt skulle mycket väl kunna vara stressrelaterade. Jag är rädd för hur jag ska må på jobbet, för just nu känns det inte så stabilt.

När ångesten enbart finns i tankarna så känns den hanterbar, likaså panikångest är inget nytt. Men när jag upplever fysiska symtom så känns det som att min kropp försöker säga mig någonting. Jag får inte hålla tyst. Som min kollega sa "jag behöver inte vara hjälte".

Gillar

Kommentarer