Lite blandat

Det är härligt men också lite konstigt hur jag kan känna mig så mycket finare sen jag klippte håret kort. Jag är verkligen så nöjd. Att ta det beslutet var helt rätt. Så många gånger har jag tidigare suttit hos frisören och tänkt "kan hon inte klippa lite till" eller "varför tror frisörer alltid att jag sparar på mitt hår". Det handlar snarare om att vara inkörd i gamla vanor, förändringar kan upplevas lite läskiga. Tycker det är jobbigt att få uppmärksamheten, kommentarer. Vill helst passera i tystnad utan att någon ser mig. Så dumt. Kanske kan det också vara att mitt utseende kan upplevas lite mer vuxet. För det känns ofta som att jag har upplevts som yngre än vad jag faktiskt är. Frågan om ifall jag är myndig eller ej men jo jag är 25 år.

P-piller sätter kroppen lite ur spel. Den vill ha mens fastän jag har skjutit upp den, så jag ger mig så att det kan gå över snart. Samtidigt kommer rädslan för smärtorna. Höften gör ont, mitt vänstra ben känns svagt. Magen känns svullen, öm, i obalans. Men jag har ingen ångest.

Det är nog det bästa som p-piller har gett mig. Tagit bort den jävla PMSen som fått mig att hata min kropp. För även om ångesten kan börja så är det som att den stannar och inte kan utvecklas. Det är inne att allt ska vara så naturligt och det är självklart bra. Men jag äter p-piller för PCOS så jag föredrar inte mina obalanserade hormoner. Mens som man aldrig vet när den kommer, extrema smärtor som ung (varför sökte jag inte hjälp? Jo, för det lät alltid som att allt var så jävla normalt. ) Att vika sig dubbel på nätterna av den starkt molande smärtan, flämta av smärta, inte kunna koncentrera sig på något. Mens då betydde plågade sömnlösa nätter, ligga och kallsvettas, skaka av smärta. Ha så ont att det är svårt att gå, illamående så fort som man försöker stå stå och böja sig framför handfatet ifall att jag skulle spy. Nu förstår jag att det sannolikt har med mina cystor att göra. Så nej, konstgjorda hormoner är nog bra för mig.

Det är härligt att det fina vädret ha kommit i alla fall. Värmen och solen. Det skänker energi och glädje.

Gillar

Kommentarer