SKÄMMA BORT SITT BARN

2013 / 2014, Allmänt, Åsikter
Jag och Ilir får ofta höra att vi skämmer bort Lennox. Han är 9 månader och har ca 10 par skor, alla är märkesskor. Det är ju helt sjukt i vissas ögon! "Tänk då vad han kommer vilja ha om 10 år! Herregud! Och han kan ju inte ens gå själv ännu!!"

"Och alla kläder....han växer ju. Han behöver inte de där dyra kläderna!"

"Låter ni han somna i er famn? Är ni galna?! Ni kommer att få ett helvete när han blir större!" (Mm jo visst, hur många 10-åringar blir vaggade till sömns för att föräldrarna gjorde det när de var små?!)

"Ta inte upp han när han är ledsen, låt han ligga och skrika lite annars blir han bortskämd!"

Detta är bara några av kommentarerna vi får höra ofta från folk. Våra familjer, vänner, bekanta osv!

Ska man sätta regler och gränser på ett litet barn som inte förstår så mycket ännu? Ska jag låta mitt barn skrika och gråta när det är ledset för att det blir bortskämt om jag tar upp honom och ger trygghet, tröst och närhet? Ska jag själv och Ilir ha fina kläder och Lennox fula bara för att han växer? Är det ni eller vi som jobbar för våra pengar!?

De flesta i vår omgivning har valt eller väljer att lägga pengar på t.ex skabbiga dödliga ciggaretter. Ett par tusen på det i månaden är inte slöseri men ett par märkesskor för 500 spänn till sin unge det har man minsann inte råd med!

Jag och Ilir vill att vårt barn alltid ska känna sig tryggt, älskat, och lyckligt. Ja, vi lägger mycket pengar på honom men vi har inte skaffat honom för att han ska leva på minimum för att vi ska köpa skit till oss själva! Vi kommer ge han allt vi kan!

Och när han blir äldre och man ska börja sätta gränser och regler så kommer han även få kämpa lite för sina fina saker. Är han duktig i skolan t.ex så är det väl klart att han ska belönas! Gör han dumheter så kommer han få konsekvenser för det. Han kommer även få lära sig värdet av pengar och att man måste kämpa för att få dom. Han ska lära sig att alla har det inte lika bra.

Känner Lennox sig trygg med att somna i vår famn nu när han är liten så får han göra det! Han somnar bara så ibland, annars somnar han själv i sin egen säng! Är han ledsen så tröstar vi honom och vill vi köpa skor till honom i guld så gör vi det!

Hellre kämpar jag för ett bra liv åt min familj än gör som flera andra som drar på sig massa skulder, skiter i att jobba osv så barnen får sno cyklar, kläder osv för föräldrarana aldrig har råd att ge dem det kompisarna har!

Här i Sverige så ska allt vara så jävla "lagom" och folk ska vara så avundsjuka! Varför kan folk inte bara glädjas åt att vi har råd att köpa det vi vill och vi ger oss själva och vårt barn det vi vill ha/behöver!?
När någon har mer än någon annan så kallas den snobb direkt! Det är väl bara bra när man lyckas eller?

Det märks tydligt att det är de som varit skuldsatta, arbetslösa osv som klagar mest på vårt sätt. De har inte kunnat ge allt som vi ger till vårt barn och då ska det klagas ist! Jag vet flera exempel som varit riktigt hårda mot sin barn, låtit dom skrika, inte visat så mycket kärlek eller gett närhet....som har barn som skriker och gapar, kastar sig på golvet när de inte får som de vill, gör dumma saker, är respektlösa osv. Varför? Jo, för de har inte fått tillräckligt med uppmärksamhet, närhet när de var små så de får söka det på annat sätt när de blir större!

Så ni som kommenterar osv och lägger er i vårt liv: ta och kolla er själva i spegeln! Och mind your own buisness! Har inte ni själva perfekta barn som aldrig gör fel osv så kan vi snacka annars knip igen!

Enligt min åsikt kan man aldrig skämma bort ett barn med kärlek/beröm/trygghet/närhet och ni som tror det är bara dumma!

Gillar