RECEPT: FYLLDA PAPRIKOR

2013 / 2014, Mat & Recept

RECEPT: FYLLDA PAPRIKOR

8 st stora paprikor i valfri färg (jag föredrar grön och röd)

Blad persilja

4 msk tomatpure

4 msk ajvar

250 g köttfärs

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

3 dl kokt ris

3 dl vatten

1 grönsaksbuljong

Salt & peppar

1 msk paprikakrydda

Koka riset, stek köttfärsen med lök och kryddorna. Häll sedan i bladpersiljan och riset. Rör om. Tillsätt 3 dl vatten med buljongen i, rör om. Tvätta och skär av ett lock på paprikorna och fyll dem med blandningen, stoppa sedan in dem i ugnen på ca 200 grader. Ca 40 minuter ska de stå inne eller tills paprikorna blivit mjuka. Ta ut paprikorna 5 min innan de är klara och häll på riven ost. Stoppa in de igen och låt de stå inne tills osten har smält.

Servera med en god sallad och gräddfil.


<

 

 

Gillar