HOW TO KEEP YOUR WIFE

2017, Allmänt


Jag satt och kollade lite på nätet och kom in på en islam sids där de hade skrivit ner 60 sätt att behålla din frus kärlek. Tycker faktiskt dom var väldigt vettiga - vad tycker ni?


1. Få henne att känna sig trygg och säker – hota inte henne med skilsmässa.


2. Ge ärliga salaams.3. Bemöt henne varsamt – som en ömtålig vas.4. Ge råd enskilt, vid den bästa tidpunkten, på det bästa sättet.5. Var generös mot henne.6. Värm hennes sits så värmer du hennes hjärta.7. Undvik ilska, håll wudu vid alla tillfällen.8. Var vacker och lukta gott för din fru.9. Var inte sträng eller hårdhjärtad, då bryts du ner.10. Var en god lyssnare.11. Ja till komplimanger, nej till argumentation.12. Kalla din fru vid de bästa namnen, söta smeknamn, namn hon älskar att höra.13. En trevlig överraskning.14. Reservera och vakta din tunga.15. Förvänta dig och acceptera, se över hennes brister.16. Ge uppriktiga komplimanger.17. Uppmuntra henne att ha goda relationer till sin familj.

18. Tala om ämnen som intresserar henne.19. Tala om för hennes familj hur underbar hon är.20. Ge varandra presenter.21. Gör dig av med din rutin, överraska henne.22. Ha en god åsikt om varandra.23. Ha ett gott sätt, se över småsaker, var inte petig.24. Öka på en droppe tålamod, öka än mer under graviditet och menstruation.25. Förvänta och acceptera hennes avundsjuka.26. Var ödmjuk.27. Offra din lycka för hennes.28. Hjälp till hemma med hushållsarbetet.29. Hjälp henne tycka om dina släktingar, men tvinga inte henne.30. Låt henne veta att hon är den ideala frun för dig.31. Kom ihåg din fru i din du’aa (bön).32. Lämna det förgångna till Allah subhanahu wa ta’ala, älta inte, gräv inte i det eller ta upp det.33. Bete dig inte som om du gör henne en tjänst genom att arbeta och förse, Allah är den som förser, mannen är den som bär uppehället för familjen.34. Ta shaytaan som din fiende inte din fru.35. För in mat i hennes mun.36. Behandla din fru som om hon är den mest värdefulla pärla du vill beskydda.37. Visa henne ditt leende.38. Ignorera inte småsakerna, ta hand om dem innan de blir stora.39. Undvik att vara hårdhjärtad.40. Respektera och visa att du uppskattar hennes tankar.41. Hjälp henne finna och bygga upp hennes inre styrkor och färdigheter.42. Respektera att hon kanske inte är på humör för intimitet och håll dig inom halal – ramarna.43. Hjälp henne ta hand om barnen.44. Ge henne presenter med din tunga, var en artist med dina komplimanger.45. Sätt er ned och ät måltider tillsammans.46. Låt henne veta att du kommer att resa eller återvända från en resa, ge henne tillräcklig information.47. Lämna inte hemmet i ilska.48. Behåll hemmets privata och hemliga delar inom hemmet.49. Uppmuntra varandra till ibaadah (Gudstillbedjan).50. Respektera och uppfyll hennes rättigheter mot dig.51. Lev med henne i ömhet, godhet och rättvisa, i goda och dåliga tider.52. Kyss din fru, ha förspel, ”hoppa inte uppå henne som en tjur.”53. Bevara dispyter mellan er två, ta dem inte ut.54. Visa omtanke om hennes hälsa och välbevarande.55. Ge henne ett trevligt meddelande när hon minst anar det.56. Dela din glädje och sorg med henne.57. Visa barmhärtighet över hennes svagheter.58. Var en fast trygghet för henne att luta sig mot.59. Acceptera henne som hon är, hon är ett paket.60. Gör något för din frus familj, vare sig det är en present eller ett snack med hennes tonårige bror som behöver vägledning, eller vad som helst. Det kommer att ge dig många kakor.

Gillar