FÖRTIDSVÄRKAR

Även denna natt vaknade jag av något som liknar värkarna innan dom riktiga värkarna sätter igång typ när vattnet gått osv. Jag har ont i ryggen som strålar ut i magen. Har tagit 2 alvedon och hoppas att det släpper. Jag har 10v kvar av denna graviditet för att den ska vara ”normal” och jag är faktiskt lite rädd nu. Föder jag nu så överlever kanske barnet med lite hjälp men det hade varit katastrof för bebisen är inte mogen för världen ännu och jag hade fått vara helt ensam på Neontal avdelningen tills bebisen räknas som fullgången vilket är om ganska många veckor. Jag hade inte fått ta emot besök alls eller åka hem och måste alltså var utan Ilir och barnen i flera veckor.

Jag går ju på specialistmödravården hos Sveriges bästa specialistläkare av en anledning och det är ju att dom ansett att jag har en riskgraviditet med risk för en för tidig födsel. Bara för att jag fortfarande ”hållt ihop” vid mina besök där så betyder det inte att jag inte kan föda för tidigt.

Så jag får helt enkelt skärpa till mig och sluta städa och tvätta som en idiot. Jag känner ju hur kroppen verkligen inte orkar. I flera dagar har jag hållt på att svimma bara jag står upp en stund och typ viker kläder eller är framför datorn på jobbet. Jag tar även hand om Lennox & Lyndon helt själv för det mesta just nu, tar ut dom för att leka, bada, cykla osv och hämtar/lämnar och stressar eftersom Ilir jobbar osv men det går inte mer nu. Jag insåg det igår och sa det till Ilir. Jag kan inte riskera varken min eller bebisens hälsa. Snälla jag kan knappt gå längre. Jag måste gå sakta som en gammal kärring och foglossningen för att högerbenet låser sig så jag kommer ingenstans utan får stå helt still.

Jag ska även sluta göra ansträngande saker på jobbet helt och hållet och sluta bära även lättare saker som typ när jag handlar ensam osv. Läkaren sa att jag max ska bära saker av samma tyngd som ett mjölkpaket och det har jag inte följt.

Imorgon får jag även ringa läkaren så att dom kan kontrollera mig. Just nu har värken släppt lite efter alvedonen iaf..

Usch må denna ungen stanna kvar iaf 7-8 veckor till! 🙏🏼

Gillar

Kommentarer

Sofie
,
Vilken läkare går du hos? Blir jag gravid igen är det en riskgraviditet och jag försöker hitta en läkare som är riktigt bra.
GIIZELA
GIIZELA,
Dag Wide Swensson. Han anses vara Sveriges bästa
nouw.com/giizela
Sofie
,
Åh, ja honom har jag hört talas om. Hur gick du till väga för att komma till honom? Sökte du dig dit själv eller genom mvc? Har försökt hitta hur man kan komma i kontakt med honom. 😊
GIIZELA
GIIZELA,
Nej jag blev ditskickad av Halmstad sjukhus eftersom han är bäst typ. vet ej om man kan gå till han om man inte har komplikationer
nouw.com/giizela
Sofie
,
Ja precis. Kanske ska kolla med dom här om möjligheten finns då. Är ingen här som vågar säga något om mina problem så jag hade velat träffa någon ännu mer kunnig. Tack för svar!