BILSTOLAR

2013 / 2014, Allmänt

Jag såg nyss Råd&Röns test på bilbarnstolar. Fyfan vad farliga vissa stolar är! Många släpper från fästena och flyger iväg osv. När vi valt bistolar till Lennox så har det bara varit BeSafe eftersom dom haft bäst i test på alla testerna. Vi har även varit med i en mindre krock (60km/h) med ett djur. Lennox vaknade inte ens i sib stol och satt hur bra som helst i Besafe. Den är även dyrast vilket gör att många föräldrar hellre väljer typ Graco, Britax, Brio osv. Men vad är 5.000 kr jämfört med ert barn kan man ju tänka då?

Att folk köper bilstolar på Biltema, Ullared osv är helt ofattbart för mig. Varför kollar man inte upp stolarna i testerna innan man köper? Man kan även hyra splitter nya bilstolar på If, Folksam osv för typ 130 spänn i månaden. Men nej nej folk ärver hellre en rutten skitbarnstol med endast godkänd-för-försäljning-symbolen.

Sånt gör mig förbannad! Eller när folk slarvar med säkerheten i en bil. Det är föräldrars ansvar att barnen sitter fast ordentligt, i en säker stol. Man ska aldrig tro att man är speciell och aldrig kan drabbas av en krock!

Jag skiter i hur mycket Lennox skriker ibland han SKA sitta kvar när vi kör. Och så stannar man så fort man kan. Men tänk att folk typ spänner loss sina ungar i bilen för att dom skriker, är hungriga, sover osv. Shame on you!

Jag märker ibland att man kan störa sig på mig och tycker att jag överdriver med Lennox i bilen men det skiter jag fullständigt i. Skulle något hända så vill jag känna att jag gjorde allt jag kunde för att han skulle åka säkert!

Gillar