ANDRAS BARN!

2015, Åsikter, Allmänt

Det finns en sak som jag vill ta upp.. Det är angående att skrika/ta tag i/skälla på andras barn.

När det gäller mitt barn så är det för mig, okej, att säga till om barnet gör något fel och vi INTE är där. Men absolut INTE att höja rösten, hota, skrämma, ge skuldkänslor osv!

Är jag eller Ilir i närheten så är det INGEN annan som ens ska öppna sin käft! Vi klarar det själva. Så lägg er inte i! Skulle vi vara såna föräldrar som skiter i hur vårt barn uppför sig så fine men nu är vi inte det! Och vårt barn är ingen huligan!

När Lennox blir ledsen, skäms eller är arg så viftar han med armarna och vad vi märkt så kan det uppfattas som att han slåss. Det händer också att han gör men vi är noga med att säga till honom att han absolut inte får slåss! Varken sig själv eller någon annan. Men det är jag och Ilir som uppfostrar honom och sätter gränser, ingen annan, är det förstått?! Tror ni på allvar att jag ska "sätta tydligare gränser" genom att smälla till honom eller skrämma skiten ur honom som många andra gör? Då tror ni helt fel kan jag säga. Jag har en spärr som gör att jag ALDRIG skulle slå mitt barn vad han än gör! Inte ens på händerns! Ska jag säga till och lära mitt barn att han inte får slåss genom att själv slå honom? How fucked up isnt that?! Vill folk slå sina ungar så är det upp till dom, men mitt barn rör ingen jävel! Varken jag, Ilir eller någon annan! Hade det hänt så vet jag inte vad jag hade gjort.....ni hade fått se mitt innersta monster kan jag ju säga.

Att höra folk lägga sig i får både mig och Ilir att koka. Slår Lennox mig t.ex så är det JAG som tar tag i det, ingen annan ska göra det! Vi behöver inte beskydd mot en 3åring!

När jag hört någon höja rösten ordentligt eller ha arg röst mot min unge så blir jag vansinnig. Vem fan är ni att göra det? Vem är ni att få VÅRT barn att skämmas inför andra människor? Självklart ska han få veta när han gör fel för det är så barn lär sig men det är ingen annans uppgift än vår. Och om vi inte är där och ni ska säga till honom så gör det på ett bra sätt!

Om någon t.ex skulle passa Lennox och han beter sig illa så måste dom såklart säga till honom för då är vi inte där. Men det är ingen annans uppgift än vår att straffa honom osv. Men jag vet folk som gapar och skriker på barnen och det gör mig förbannad! Det spelar ingen roll om det är ett barn för barn ska också behandlas med respekt! Hur ska dom annars lära sig att respektera andra människor? Det hjälper inte att man säger åt barnen saker, man måste ju visa med handlingar också!

Jag kan också bli galen på Lennox ibland när han går över gränsen och vägrar lyssna och då höjer jag också rösten och kan även ta tag i honom om han slåss och så får han gå in på rummet. Men jag skulle inte göra det på någon annans barn, det får ju dom sköta själva.

Om ett barn gör något mot mitt barn så kan jag säga till dom att sluta eller att man inte får göra så om inte föräldern till barnet säger till före och det hoppas jag andra gör till mitt barn också om han t.ex skulle slå något barn eller så. Vem tänker sitta och kolla på om någon är dum mot ens barn lixom?

Folk som själva inte har barn förväntar sig att barn antingen är "snälla" eller "ouppfostrade". Lennox kan bete sig dåligt och ha värsta utbrotten ibland även fast att han är väluppfostrad och oftast lyssnar på det man säger. Tror ni att allt är svart och vitt? Dom har sina dåliga dagar precis som vi! Är ett barn hungrigt, trött eller uttråkat så beter dom sig "illa" om inte föräldrarna ser signalerna, så är det bara!

Det har hänt att en och annan har tagit tag eller skrämt/skrikit på Lennox och det vill vi aldrig höra eller se igen! Kan inte folk respektera detta eller ska argumentera om att VI gör si och så, då kan ni bara ta och hålla er borta från oss! Jag struntar fullständigt i om det är bekanta, familj eller vänner. Det gäller alla!

Gillar