ÄKTENSKAP

2015, Allmänt, Åsikter

Vad innebär ett äktenskap för er? Varför gifter man sig? Är det bara ett papper?

För mig så är äktenskap något väldigt fint. Genom att gifta sig så skriver man på ett papper samtidigt som man lovar varandra evig trohet. Och stt ta hand om varandra i både svåra och bra situationer. Du ska vara med samma person livet ut. Är man inte redo för det så ska man absolut inte gifta sig. Många gifter sig för att kunna vara med personen dom älskar då många familjer förbjuder vanliga typer av förhållanden.

Många i min närhet lever som gifta men är inte det på papper. Men ändå kallar de sig gifta. Jag själv gör samma sak eftersom jag bara är förlovad. Men för mig är det där pappret på att man är man/fru viktigt. Det är även en säkerhet. Det enda som skiljer mig och Ilir från att vara gifta på riktigt är ett papper, efternamnet och en ring. Annars lever jag som i ett äktenskap. Jag är Ilir evigt trogen och det är endast han jag vill vara med, livet ut. Alla andra kan dra!

Men vi båda vill gifta oss och kommer även att göra det så småningom. Även om vi redan har barn. Det är lixom en dröm och tyvärr men för mig så duger det inte med att vara förlovad. Och för att vara enad som familj så tycker jag att vi alla ska ha samma efternamn. Lennox fick ju Ilirs efternamn eftersom jag också kommer ha det i framtiden. Annars så har ju barnen mammans efternamn om man inte är lagligt gift.

Jag har hört många åsikter från folk ang att vi tänker gifta oss, när vi redan har barn osv. Men till er som har något emot det så säger jag bara kiss my ass!

Innan så ville jag och Ilir ha ett stort bröllop men det kostar ju flera hundratusen kronor så antingen kommer vi göra ett mindre bröllop för bara dom absolut närmsta som man har regelbunden kontakt med, typ 170 personer eller så gifter vi oss själva och drar på honeymoon direkt! Men ett bröllop drömmer nog ändå alla tjejer om och så gör även jag. Jag vill ha det som på TV blandat med balkan stuk. Jag vill ha det fint och organiserat men ändå en fest där alla måste dansa och ha roligt.

Det jag tycker är lite tråkigt med TV bröllop (och på ett svenskt vis) är att allting är FÖR lungt. Sen så köper man oftast presenter som brödrostar, dyra skulpturer, kökssaker osv. Vad ska man med allt det till egentligen? Bättre att ge pengar tycker jag så kan brudparet köpa vad dom vill. På utländska bröllop är det sällan presenter utan mest pengar. Och det som är lite tråkigt med utländska bröllop är att det kan bli för mycket fokus på festen istället för på brudparet. Så en blandning av det är perfekt tycker jag. Man firar ju för fan kärleken!

Mitt mål är att både vara gift och ha hus innan 30!

Gillar