Det här är vårt sovrum, här trivs jag. Bland de gråa tonerna, musiken jag älskar och de gröna inslagen lite här och där. Sovrummet är det rummet jag är mest nöjd med i vår lägenhet.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Tänkte lägga ut lite bilder från när jag blev överraskad av Emmelie och Annicki när jag fyllde 25år.

Jag och Annicki. Emmelie tar bilden. Annicki hade bokat bordet men de misstolkade hennes efternamn.

De kom och hämtade mig tidigt på morgonen, jag hade fått ett sms några veckor tidigare med några riktlinjer. Jag skulle vara redo vid en viss tid och packa ner vissa saker. Det var bland annat gummistövlar, bikini, varma kläder, kalla kläder och solglasögon. Hmm.. allt för att jag inte skulle förstå vad vi skulle göra.

Efter de fått mig att virra runt i stan, fått mig tro att vi ska åka buss (jag hatar att åka buss, får panik) och gjort mig nervös så når vi tillslut en slutdestination; Hotel Ett här i Oskarshamn.

De har beställt bord till frukosten och vi sätter oss vid vårt bord bokat i Annickis namn, men hon heter Sernald inte Fernald så det var ju lite skojsigt. Vi åt frukost, som var god, pratade en stund och sen talade de om att de hade bokat spaavdelningen. Hur mysigt som helst!

Vi bubblar lite och efter en stund kommer receptionisten ner med tre godisdrinkar. Hur fina? De tänkte beställa ner prosecco men eftersom att jag är tolv år när det gäller alkohol och varken gillar bubbel, vin eller öl så hade de beställt ner drinkar som smakade sånt där persikogodis ni vet. Superkul och jättegott!

Här är vi; Annicki, Emmelie och jag.

När vi hade varit på hotellet, ätit lite frukost, bubblat lite och druckit drinkar så gick vi hem till Annicki. Jag blir ombedd att sitta i soffan medan de gör något i köket. Efter en stund kommer de ut med den här sockerbomben.

Jag är jättetacksam för att jag fick en "händelse" i tjugofemårspresent och inte en present. Det var en kul grej och det får en ju att undra varför man inte gör sånt här oftare? Jättekul initiativ och jag är jättetacksam för mina fina tjejer! Tack så hjärtligt.

Likes

Comments

I helgen var vi i Stockholm. Jag och Jonathan. Han fick det i alla hjärtans dagpresent - en tripp till Stockholm och en stand-upbiljett till Russell Brand på Waterfront Congress. (Hans favorit).

Det var hur bra som helst, hela resan.

Vi åkte upp på lördag fm, fixade oss och sedan tog en taxi till waterfront congress center. Efter den otroligt underhållande showen åkte vi tillbaka till vårt hotell, som faktiskt var ett litet fartyg. Bilden längst ner till höger är vårt fönster i rummet. Fin utsikt ju?

Vi satte oss på hotellets restaurang och bar, beställde in lite käk och varsin drink och bara hade en lugn, fantastisk stund tillsammans. På söndagen gick vi runt på mall of Scandinavia sen åkte vi hem igen.

En vuxen, ickestressig weekend med mycket skratt, kärlek och vackra miljöer.

Japp, löshåret är isatt och läppstiftet är på, vad gör man inte för att förbättra sitt yttre nu för tiden? Hade tillochmed lösnaglar på, tyvärr suger jag på att sätta dit lösfransar så de blev argt lämnade kvar på rummet. Arrrrgh. Det blev ju ganska bra ändå. Min skjorta är från H&M, mitt hår är från rapunzel och mitt leende är väl inövat sedan många år tillbaka. Jonathan beskådar sin pizza.

Likes

Comments

​Måste bara lägga ut den här bilden!
Min svärsyster stannade till här under sin promenad och lämnade en påse från henne och min svärmor.
​De vet om att jag inte mår så bra just nu och de tog sig tid att fixa den här påsen till mig som var väldigt anpassad efter min smak måste jag säga! Cola 0 är suveränt för det är bara 1 kcal per 100ml = ingenting typ. Jag rekommenderar inte drycken egentligen då den varken är energirik eller näringsrik​ men den är ett uppiggande komplement till vanligt kranvatten som jag annars dricker. Choklad (oh my god) och en påse med dumle/ferarribilar samt ett litet gulligt ljus.
​Hur sött? Är så glad över att jag kommer giftas in i deras familj! Fina människor!

Likes

Comments

Jag tänkte gå igenom lite varför jag går 10 kilometer (minst) om dagen.
Jag har en app som heter Fitbit, den är kopplad till min Fitbit alta-klocka samt min Aria 2 personvåg. Klockan och vågen samarbetar med appen och har tillsammans koll på min hälsa. Hur mycket jag rör mig, mängden jag äter, antal timmar om dagen jag är aktiv, min sömnkvalité och andra bra saker. Jag är supernöjd med mina Fitbit-prylar.

I appen kan man välja olika mål, jag har tre stycken.
Innan dagens slut ska jag ha;
Gått 10 000km
Gått 10 000steg
Bränt 2000kcal

Ytligt? Träningsgalen? Duktig? Besatt? Så låga mål? Dålig? Så höga mål? Varför?
Ni får tänka vad ni vill, precis som ni gör i detta nuet. Precis som alla gör. Man dömer alltid folk, ibland medvetet och ibland undermedvetet. Det kan vara fördomar eller kulturell bakgrund, oavsett anledning så har man alltid sin egna uppfattning kring saker.

(Jag ser det som en bra sak, att man får ha en egen uppfattning kring saker man stöter på i livet MEN jag ser det som en negativ sak om man inte kan ändra åsikt/uppfattning och om man dömer folk på ett sätt som är diskriminerande alternativ har förutfattade meningar och ej låta personen i fråga försvara sig själv).

Åter till mina mål. Ja. Vad är det att försvara? Jag är en hälsosam prick. Jag mår bra av att röra på mig. Att gå 10 000 steg och vandra runt i en mil är hälsosamma val som jag har gjort för att jag ska må så bra som möjligt. Att bränna 2000kcal är för att jag har en bild av hur jag vill se ut, jag har även en bild av hur mycket jag vill äta under en dag och måste därför kompensera med rörelse.
Det betyder inte att jag lever på ett salladsblad och kranvatten, nej nej.
"Jag äter choklad typ varje dag".
Japp, varje dag. Jag unnar mig saker, jag äter tillräckligt mycket men jag överstiger aldrig en viss kalorienhet. Jag äter 1500kcal om dagen. Jag vet, enligt en tabitavåg, att jag måste få i mig ungefär 1332kcal om dagen för att mina organ ska orka och för att min kropp ska fungera som den ska. Men för att få extra energi samt få en lättare siffra att anpassa mig efter så äter jag i regel 1500kcal om dagen.

Ja, ni som tänkt efter här nu har förstått att jag hela tiden har ett kaloriunderskott, det är på grund av att jag inte vill lagra energi i mina fettceller som innebär att man går upp i vikt och formar kroppen med fett och inte muskler. Jag vill forma min kropp med muskler, jag vill vara stark och orka springa tjejmilen varje år.

Tyvärr har allt en baksida.

Hade jag lagt ut den här bilden på någon av mina kanaler? Nä. Jag hade nog lagt ut en vacker bild på månen som speglar sig i vår vackra hamn, skrivit något filosofiskt, en bit ur en låttext alternativt något lite skrytigt typ "Då har man klarat av milen idag också". Och mina följare hade trott att min dag var lika perfekt som alltid, att jag gått en mil och har haft en himla bra dag helt enkelt.

Sanningen:
Jag kom inte igång riktigt som jag skulle idag, tog en föör lång sovmorgon, åt choklad, vit choklad, jordgubbar, kaffe, majskex med ost etc. Jag satte mig i köket och startade den här bloggen, läste lite ur Fornis bok "jag är inte perfekt tyvärr" (superbra bok) och höll mig hemma helt enkelt.
Men eftersom mina mål är viktiga för mig, framför allt när jag mår så dåligt som jag faktiskt gör just nu så tog jag på mig mina gå-ut-och-gå-kläder, mina marshallhörlurar och begav mig ut.
Jag gick och gick och gick, handlade lite kattmat på Willys och skulle tillslut gå hem. Någon gång under den här tiden började skorna tyvärr ge mig skoskav. För övrigt satt mina trosor snett under hela promenaden, min tubhalsduk blev fuktig av vädret/mitt snor typ och jag trodde jag hade mensat ner mig själv men det var bara inbillning som tur var. Är det fler än jag som upplever att det känns som att man har förblödigt men så visade sig att det knappt kommit något? För er killar; jämför det med att man känner vibrationen från mobilen (som om det ringer) men när man får upp mobilen ur fickan var det inget..

Jag skrev i min "fikagänget"-grupp (en samlingsgrupp med några vakter som förknippas med ett tidigare jobb jag har haft) och frågade vem det var som körde en väktarbil som jag såg under min promenad, det ena ledde till det andra och tillslut så fick jag och mitt skoskav skjuts hem sista biten. (Så himla snällt)!

Sådär var min dag, men hade man valt att skrivit det som jag just skrev?
​Hm..det är inte så vanligt att folk faktiskt skriver hur livet ser ut på riktigt. Men det är precis det jag tänker göra på den här bloggen. Jag tänker vara ärlig som fan, jag tänker vara mig själv och dela med mig ur hur mitt liv ser ut. För jag tror inte på att allas liv är så himla perfekta som de verkar, inte för att jag är pessimist snarare för jag är realist.
Mitt liv är faktiskt perfekt ibland, precis som ditt kanske är - men jag tycker inte att vi ska gömma undan de stunder när livet inte är perfekt. Vi borde dela med oss och vara ärliga, då kanske pressen om att vara perfekt släpper?

Likes

Comments

Imorse tänkte jag såhär; varför beter vi oss som de gör på film? Varför köper vi saker vi inte vill ha med pengar vi inte har? Varför köper vi hem citron, lime och rosmarin för att de är snygga detaljer i köket men sen aldrig använder dem i matlagningen? Varför köper vi vackra koppar vi dricker ur..eller jag menar fotar och lägger ut på sociala medier men aldrig smakar på innehållet för det hunnit bli kallt efter en lång stund redigering bland olika bildprogram.

Vad är det som får oss att vilja prestera så bra som möjligt på "mitt liv är perfekt utåt"-fronten?

Varför har vi hamnat i en situation där vi dränker oss själva och alla spelar med?

Jag är precis som ni. Jag gör vissa grejer bara för att. Jag beställer in vissa saker på restaurang för att jag vet att det blir en bättre bild än rätten under i menyraden. Jag köper modeplagg jag egentligen ifrågasätter men går runt med dem ändå. Jag investerar i ett hem som blir överfullt av prylar för att jag måste ha nytt nytt nytt.

Varför gör vi såhär mot oss själva? Det kostar pengar, det kostar jävligt mycket självkänsla och det tar sån otroligt mycket energi och tid från oss. Det är helt otroligt så många det är där ute som mår psykiskt dåligt i dagens samhälle. Dagens internetsamhälle.

Jag har fått en bild av att nittiotalisterna har det värst, dels för att jag själv är 93:a och dels för att det var med oss de sociala medierna brusade upp till ytan och kulminerade till en folktro.
Köp det här och det här. Använd det här och det här. Fota på det här sättet med det här filtret. Du får INTE köpa det här och det här. Du måste bygga upp ditt varumärke på rätt sätt, uttala dig om rätt saker och se ut som reklamafficherna på stan annars är du i n g e n t i n g.

Varför strävar vi efter att vara precis som alla andra? ​Det är väl tvärtemot hur det var tänkt? Var det inte tänkt att alla skulle få leva sitt egna liv, forma sin egna stil och inspirera andra att våga vara sig själva.
Om det var tänkt att vi alla skulle leva samma liv, varför har alla inte samma förutsättningar då?
Varför har inte alla superbra ämnesomsättning, ett pengaträd på balkongen och lika mycket hjärna som kreativitet.
Om det var tänkt att alla skulle bete sig, klä sig och föra sig likadant; varför ser vi så olika ut då?

Någonstans i utveckligen har det gått snett. Någonstans i historien började vi härma varandras liv, sträva efter en tillvaro vi egentligen inte finner någon ro i och har ambitioner höga nog att hoppa över skyskrapor men vi trivs egentligen bäst i soffan framför en film?

Hur blev det såhär?

I det här bloggen kommer jag att skriva, fota och dela med mig av mina tankar kring detta. Jag kommer vara ärlig och genuin. Kommer det vara så att det dyker upp en typisk instagrambild som den ovan på en vacker kopp med perfekt nyanserat kaffe en torsdagsmorgon när solen lyser in genom fönstret och det random ligger en öppen bok bredvid den väldigt manipulerade bilden är det för att 1. bilden blev ju jäkligt bra 2. filtret är spot on, ser du? Det där kalla ljuset men ändå varma känslan och 3. det blev genast mer intressant att läsa monstertexten under bilden nu när bilden var så inbjudande, och det är så vi fungerar, har jag rätt?

Välkommen hit!

Likes

Comments

Instagram@bergqvistrebecca