Träning

Hur fantastiskt är det inte när man kan vara ute med en tunn tröja i oktober?

Solen värmde och det var lätta ben som trippade fram längs stigarna idag! Underbart! 60 min totalt och en go känsla inför helgen. Blir ju toksugen på att använda alla klyshiga hashtaggar #fredagsfysförefredagsmys osv. Men ni ser ju själva, det var inte mycket att klaga på under dagens tur!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Mat
Laxceviche 

Jag har alltid haft problem att äta och träna. Eller rättare sagt hur jag ska äta för att inte bli illamående under träningar, utan att också bli låg på energi. Receptet har ofta att se till att äta i god tid innan träning men då ibland också resulterat i att jag är dödshungrig mot slutet av träningarna.

Just nu provar jag ett koncept som går ut på att jag äter mkt grönt, mkt fett och något kött/fisk/annat och gärna stora portioner när jag väl äter. Jag äter när jag är hungrig men aldrig annars. Än så länge funkar det riktigt bra. Jag har bra med energi till träningen och känner aldrig av några ordentliga sockerdippar vilket jag gjort när jag baserat kosten på en mer kolhydratsladdad bas. Man kan ju kalla det ett väldigt liberalt LCHF tänk och än så länge funkar det topp.

Ett annat plus är ju att måltiderna oftare ser ut som en färgsprakande bomb och smakar än bättre också. Den här laxcevichen till lunch var ju fantastiskt god och tog ish 10 min att smälla fram på tallriken. Perfekto.

Likes

Comments

Fick till ett löppass i solen idag. Jag gillar hösten med den höga friska luften men får ändå erkänna att det känns skönt att få insupa så mycket sol och dagsljus jag kan innan allt för mycket höst och vinter infinner sig. Just nu fokuserar jag på att få till så mycket träning jag kan. Efter en ordentlig förkylning (skräll) förra veckan och besök i Göteborg hos en kompis i helgen så kändes benen ändå fräscha och pigga på en runda.

Likes

Comments

Om mindre än tre veckor drar mitt träningsschema inför IronMan Kalmar 2018 igång. Just nu hu håller jag på att starta igång kroppen och lägger en hel del tid i gymmet samt i bassängen och löpspåret. Löpningen är ju solklart min svagaste sida så kommer jobba riktigt hårt med det. Jag siktar på att bygga en vardag där jag kan träna bra och minimera sjukdoms- och skaderisken. Så småningom lär mängdträningen komma men än så länge ligger jag inte på alltför hårt i löpspåret. Hösten börjar komma smygandes och jag njuter lite extra av att kunna löpa ute innan det blir allt för kallt. Jag tycker ju att det är ganska mysigt att springa i regn :-)

..och jag kommer att använda detta lite som en dagbok och dela med mig av känslor och tankar kring allt vad denna satsningen innebär! Lite för att kunna kolla tillbaka på utvecklingen och se vad som hänt. Kom gärna med hejarop och peppning längs vägen!

Likes

Comments