Låter bilderna tala för sig själva, och tar istället ett ögonblick åt att reflektera över hur fantastisk Hermione är.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Ok, vi tar en avstickare från bilder på fantastiska fandom saker. Let's get real! Vill sitta ned och diskutera mina topp 10 karaktärer i Harry Potter med er. Ger en motivering också, såklart. Så without further ado, let's get started:


10. Narcissa Malfoy

Säga vad en vill om Narcissa, men kan inte låta bli att älska hur Narcissas kärlek till sin son räddar Harry. Hur han om och om igen räddas av kärlek.

9. Albus Dumbledore

"Nitwit! Blubber! Oddment! Tweak!"

8. Sybill Trelawney

Finner hennes karaktär extremt intressant. Tror det finns mycket mer hos henne en en knasig divination teacher. Samt eftersom hon gjorde profetian blir hon ännu häftigare.

7. Dobby

Fina, osjälviska Dobby. För mig symboliserar han frihet.

6. Fred & George Weasley

Deras kreativitet och deras förmåga att tänka utanför ramarna. Deras humor. Hur de kan få folk att skratta och le och ge energi även i de mörkaste tider. Älskar också när de ger Harry Marauder's Map. Den död som jag gråter mest över är definitivt Freds död. 

5. Minerva McGonnagall

Cool, skarp, talangfull, värdefull i kampen för att få Voldemort på fall. Har en hård utsida och avslöjar inte mycket av sin personlighet men hon har en historia utan dess like.

4. Neville Longbottom

Ett av de vackraste och renaste hjärtana. Att han behåller tuggummi papprena från Alice. Att han står upp mot Voldemort i slutet och inte ger upp fast allt hopp ser ut att vara borta. Behöver inte säga mer.

3. Ginny Weasley

Bok Ginny, naturligtvis. Så sassy, fierce och smart.

2. Hermione Granger

Hennes intelligens, hennes mod, hela grejen med S.P.E.W och hur hon alltid är den som tycker att bry sig, att lära sig, och att kämpa mot orättvisor spelar roll.

1. Luna Lovegood

Klar favorit. Älskar hur vänlig, öppensinnad och icke dömande hon är oavsett hur illa hon blir behandlad och vad folk än säger om henne och till henne. Älskar hur hennes hjärna verkar se bortom denna värld och vilka klockrena betraktelser hon gör. Att hon alltid tror gott om folk.

Likes

Comments

​Japp, det här hände i outfitväg. 


Behöver jag säga att Charmander är min favoritpokémon? 

Likes

Comments

Blev sugen på att kolla på eller läsa Batman så laddar upp bilder på min Gåtan klänning. Stöket i bakgrunden kommer på köpet. 

Likes

Comments

Superfin inredningsdetalj som kom upp på lysknapparna här hemma igår. 

Likes

Comments

Då kör vi igång med the geekiness! Börjar med 30 random facts about me. Bifogar också bilder på mina fantastiska TARDIS leggings!

1. Jag är väldigt blyg och har mycket lättare för att skriva än att prata. Det kanske är därför jag älskar att skriva så mycket.

2. Älskar Doctor Who! Min favoritdoktor är tionde doktorn (David Tennant). Men på senare tid har jag blivit mer och mer fäst vid elfte doktorn (Matt Smith), så är lite kluven.

3. Och Harry Potter! Mitt Hogwarts house är definitivt Ravenclaw.

4. Finns ingen underbarare doft än doften av böcker.

5. Jag har hållt på med hästar och ridning sedan jag var 6 år, men slutade på grund av tidsbrist och för att det en så dyr sport. Nu rider jag lite då och då när jag får låna en häst. Drömmer om en egen.

6. Jag kan skriva med både min höger och vänsterhand, men använder mest min höger.

7. Jag föddes med Turners syndrom. Det är en hormon/kromosomrubbning som gör att jag inte producerar tillräckligt mycket tillväxthormon och kvinnligt könshormon av mig själv. Fick ta sprutor med tillväxthormon för att växa (är ändå bara ca 150 cm nu när jag är fullvuxen) och fick ta plåster och piller med östrogen för att komma i puberteten. Måste fortfarande ta piller för att min kropp ska fungera som den ska (att jag inte för tidigt ska komma in i klimakteriet). Kan med största sannolikhet heller inte bli gravid.

8. Men har aldrig varit ledsen över att jag inte kan bli gravid. Jag vill nämligen inte ha barn.

9. Är totalt beroende av LUSH produkter och kan spendera timmar med att spana in dem.

10. Jag är nykteriskt. Har nästan aldrig druckit alkohol i hela mitt liv.

11. Älskar att läsa. Önskar jag hann med att läsa fler böcker.

12. Mina största rädsla är valar, särskilt späckhuggare (vågar inte se Rädda Willy).

13. Är absolut ingen morgonmänniska, har världens sämsta morgonhumör.

14. Jag pluggar juridik (juristprogrammet)

15. Jag kan inte läsa kartor eller ritningar ens om mitt liv berodde på det...

16. Har bott i England ett år. Jobbade som au pair där.

17. Min favorit Harry Potter bok är Deathly Hallows, tätt följt av Goblet of Fire.

18. Jag har inte körkort och har inte ens börjat övningsköra.

19. Jag är bisexuell.

20. Favoritårstid: vinter och vår.

21. Jag bor i Stockholm.

22. Jag äter helst vegetariskt.

23. Jag är glutenintolerant.

24. Halva min ena framtand är fake. Jag slog sönder den när jag var 6 år och bestämde mig för att det var en bra idé att åka ned för en rutshkana på maga med huvudet före medan två kompisar satt på min rygg. Den hade precis vuxit ut till en mjölktand...

25. Min klädstil är mest klänningar/långa toppar och leggings. Mest för att jag har så korta ben att de flesta jeansen inte passar.

26. När jag blir ledsen städar eller så går jag in i badrummet och låser dörren om mig, kanske tar en dusch.

27. Jag fascineras av och älskar teknik, men allt jag har i teknisk väg är en laptop och en smartphone. Äger alltså ingen systemkamera etc.

28. Jag är väldigt slarvig och messy av mig.

29. Jag samlar på kylskåpsmagneter. Särskilt från engelska städer och fandom/merch.

30. Tycker om att lyssna på musik (Lady Gaga, Rihanna, Nicki Minaj, Beyoncé, Katy Perry), men är själv inte det minsta musikalisk.


Hade aldrig trott att jag skulle komma på 30 saker om mig, alltså. Men jag klarade det!


Likes

Comments