Jag har virkat en ny variant på leksak med en liten skallra i. Den är virkad i 100% ekologisk bomull med virknål 2,5.
Jag såg en bild någonstans på en liknande figur och gjorde min egen variant.
Leksaken är väldigt greppvänlig om man har små barnhänder.
Den var väldigt rolig att virka så det kommer absolut bli fler.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

  • 82 Readers

Likes

Comments

Under hösten har jag gjort en del reflexmössor. De stora bilderna är tagna med blixt och man får då en aning om hur bra de syns i mörkret. På de små bilderna har jag inte använt blixt och som man då ser så syns inte reflextråden.

Den svarta mössan är stickad i Frejagarn från Svarta Fåret. Jag har stickat med en reflextråd så det har blivit randigt. På den mössan har jag stickat resårstickning, 3 räta och 2 aviga. Jag har använt mig av ett grundmönster från garnhumlans blogg. Det är en sotarmössa där man börjar sticka uppifrån, vilket är väldigt praktiskt om man inte vet hur långt garnet ska räcka t ex om man använder restgarner.http://garnhumlan.blogspot.se/2012/04/sotarmossa-beskrivning.html

Den andra mössan är stickad med reflexgarn från Rusta. Jag har gjort den tvåfärgad och använt sticktekniken dubbelpatent.

Likes

Comments

Nu är det nytt år och nya tag med bloggen. Den har legat nere ett tag, jag har haft mycket annat att göra och valt att pausa bloggen. Men nu är jag på gång igen.

Under hösten har jag gjord denna flodhäst i african flowers med ett mönster från 
https://www.ravelry.com/patterns/library/happypotamus-the-happy-hippo
Jag har gjort flera hippos och de blir så mysiga. Just den här har jag gjort i tunt bomullsgarn med virknål nr 2, då den blev väldigt liten.

  • 223 Readers

Likes

Comments

Nu är hösten här på riktigt. Och sen vi fick ställa om klockorna så känns det ännu mer påtagligt. På mitt jobb innebär det en massa kladdiga kläder och förkylda barn. Men det är tjusningen med att jobba på en förskola, varje årstid har sin "charm". Fast jag föredrar nog sommaren, om jag tittar på årstiderna med ett jobbperspektiv.

När höstrusket kommer så vill man ju förstås ha något mysigt att sätta på dig. I år har jag bidragit med en ny sorts halskrage. Den heter Galder och är ett mönster från http://knittingfriend.com/index.php?route=product/category&path=59 Mönstret är ganska enkelt, men lite erfarenhet av mönsterstickning behöver man nog. Själva axelpartiet blir ganska stort och går ner en bit över axeln, så det ser ut som man har en hel tröja på sig under jackan när man har den på sig.

Likes

Comments

Contains affiliate links

Nu är höstsockan klar. Den blev riktigt bra med mycket fin passform. Mönstret till denna socka finns på Facebook gruppen https://www.facebook.com/groups/890355641000413/?fref=nf Det kommer absolut att bli fler sådana sockor men med ett annat mönster.

Jag har samlat på mig en del olika mönster som jag är sugen på att prova. Jag köpte just en bok som heter

"Sticka Nordiskt 150 traditionella mönster" av Mary Jane Mucklestone på Adlibris. De hade just nu kampanj på många olika stickböcker så jag passade på. Om du klickar på boken kommer du automatiskt till Adlibris där jag köpte just den här.

Likes

Comments

Nu är äntligen min blommiga dinosaurie färdig. Den blev jag nöjd med.

Första gången jag visade hur den började formas var när jag skrev om det i ett blogginlägg i augusti 2016. Då hade jag kommit så långt som den vänstra bilden visar. Eftersom jag har flera projekt på gång samtidigt så blev just den här bortglömd ett tag. Men för ett tag sedan plockade jag fram den och fick den klar.

Den är gjord av african flowers som är virkade i bomullsgarn. Det går åt 65 blommor för att bygga denna dinosarie.

Likes

Comments

Här är en höstbild på en av mina skallror jag gjort. Det har blivit många skallror under de år jag varit en aktiv virkare.

Skallran på bilden har jag virkat i Mayflowers Organic Ekologisk 8/4 bomull från https://hobbii.se som är mitt favoritställe att handla garn på. De är så snabba med sin leverans och det är alltid bra service

.Att handla garn på nätet är ett väldigt smidigt sätt att få hem sina garner. Det finns ett stort utbud om letar runt lite. Men det gör också att de lokala säljarna får det svårare att överleva. Jag brukar gynna vår garnaffär som ligger i kommunen http://www.avigochrat.se . Där är det alltid bra service och det är kul att få prata med Katharina som jobbar där. Hon är alltid så inspirerande och ger så bra tips.

Likes

Comments

Jag såg på Facebook sidan som heter: "Vi som stickar Järbosockan" https://www.facebook.com/groups/890355641000413/?fref=nf att de startade en ny KAL i fredags. Med KAL menas att det är en form av mysteriestickning där man får mönstret i delar under en period. Man vet inte hur det ska bli i slutändan. Först tänkte jag inte titta närmare på just det här, men igår såg jag att jag hade nystan av Flora från https://hobbii.se/flora liggandes och tänkte att det kunde passa till just de här sockorna som kallas höstsockor. Flora garnet är ett härligt ullgarn av 65% ull och 35% alpacka, så det är väldigt behagligt att sticka i, jag tror också att de blir väldigt varma trots att de blir tunna. Jag använder stickor nr 2.5 så det tar lite tid att göra dem.

Det som var roligt med just den här KALen är att sockorna är stickade från tån och uppåt. Jag har aldrig stickat i den tekniken förut, men jag tycker att tån blev väldigt bra. Det ska bli spännande att se hur hälen blir, eftersom jag inte provat att göra sådana hälar förut. Det blir ju liksom bakifrån. När jag normalt stickar sockor börjar jag med skaftet och då blir ju hälen från andra hållet, om ni förstår hur jag menar.

Likes

Comments

Här är några av de apor jag virkat i sommar/höst. Det har sammanlagt blivit 9 stycken och fler ska det bli. Jag har två till på gång just nu och jag räknar med att hinna minst två till innan jul. De går nog åt på julmarknaderna jag räknar med att vara med på.

Jag virkar dem i bomullsgarnet Muskat som är ett av mina absoluta favoriter bland bomull. Det är mjukt och följsamt och har en fin lyster. Tyvärr är det inte ekologiskt, men man kan inte få allt. Jag gör ju så mycket annat i ekologisk bomull och jag vill verkligen använda just Muskat till de lite större djuren jag gör. Muskatgarnet köper jag här https://hobbii.se/garn/bomullsgarn/muskat

Jag väljer att göra mina apor färgstarka då jag av erfarenhet vet att det är lättare för mindre barn att uppfatta starka färger och klara kontraster. Sedan vet jag också att många av oss vuxna tycker att det är mer stilrent med vitt, grått och pastell, men eftersom jag gör mina leksaker i syfte att locka barnen till lek så har jag gjort det här medvetna valet att använda starka färger.Likes

Comments

Nu känns det verkligen som hösten är här på allvar. Länge har det varit underbart höstväder med sol och värme, men på ett höstlikt sätt.

Idag tog jag kort på en snuttefilt jag gjorde i somras. Jag hittade en buske med mogna nypon som fick bli en fin bakgrund till den lilla filten i höstfärger. Snuttefilten är virkad i ett jätte mjukt garn som består av 70% bambu och 30% silke. Jag har använt mönstret på filten från http://virrkpannan.blogg.se. Det lilla kaninhuvudet tillhör ett mönster på en hel kanin som kommer från den här bloggen http://crochetamigurumi.blogg.se men jag har förstorat det lite så det ska bli rätt proportioner till filten. Huvudet innehåller också en bjällra så det blir lite ljud man skakar på den.

Likes

Comments