Vädret är trist! Snö! Snö! Det bara öser ner! Jag som avskyr snö! Har i alla fall kommit lite på väg efter mössens härjningar,

det blev en hel del att ta reda på och städa upp! En bra sak förde det med sig, jag röjde upp lite själv också! Nu har det plockats om en del och lagts på en annan plats! Det bästa av allt! Jag antecknar vad jag lägger det!! Har skaffat backar med lock,  så de rackarna inte ska komma in och boa eller bita sönder. Såg att de bitit sönder gardinen som var vid det senaste boet!!                                                                                                                                                                                                               

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hösten var alldeles för varm! Mina höstkrokusar började blomma alldeles för sent! Först kom sex blommor, som frost och lite snö knäckte. Sedan kom fem till, som fortfarande kämpar för sina liv därute! Senast idag tittade jag på dem när jag hämtade reklamen. De står upp än så länge och lyser blått! Vädret pendlar mellan varmt och kallt i förrgår kom lite snö, som ligger kvar på vissa ställen.                                                                                                                                                              

Det ser väldigt ostädat ut ute! Jag kom mig inte för att göra det vanliga höstjobbet, utan det fick vara, men nu ser jag hur otrevligt det ser ut! Rabatterna har jag aldrig rensat på hösten för växterna behöver det skyddet under vintern! Får se om jag kommer mig för att göra något nu i veckan, det skulle hålla sig i temperatur ungefär så här!                                             ​

Likes

Comments

Jag blir så ledsen, när den nya regeringen tänker se till att över 65 år, inte ska få arbeta även om de vill! Kanske pengarna behövs något år till! Det är inte roligt att leva på minipension! 😢

Sitter och funderar över vädret ute. Blåser, ingen värme. Skulle nog behöva ut och göra lite. Men det är varmare inne! Önskar ibland att man hade någon till hjälp! Det är inte roligt att vara ensam jämt! Mycket är tungt att lyfta också eller klumpigt! En del rabatter skulle nog rensas. Kolla om det finns några äpplen kvar efter koltrastarna, men de tycks gilla paradisäpplena. Det trädet dignar av frukt, men ingen tar reda på dem, utom fåglarna. Jag har aldrig sett förut att skator äter äpplen, men nu gör de det!!

Likes

Comments

Man kan bli deppig för mindre! GRÅTT! GRÅTT! TRIST! Vaknar på morgonen, drar upp rullgardin! Samma tråkiga väder, som igår!

Jag vill att det ska vara varmt och sol!!! Jag blir trött och slö av det här! Det är tur att man kan titta på tv! Kunskapskanalen har många intressanta program. Eftersom jag älskar historia, finns det mycket för mig att titta på. Även programmet på tvåan på söndagkvällarna är intressant. Det handlar just nu om att evolutionen pågår ännu! Som om det skulle vara något nytt! Det fick jag reda på för ca. 20 år sedan, när jag gick hos en sjukgymnast för en axel. Vi är inte alls färdig konstruerade, det pågår hela tiden i oss, ändringarna. ​

Likes

Comments

När jag flyttade hit för 41 år sedan, såg man älgar varenda dag. De senaste 20 åren har jag inte sett en älg här! Första året såg jag sju älgar på rad samtidigt! De skulle söka skydd undan snöstormen som började någon timme senare! Jag tycker det är synd att vi tappat den naturliga känslan för oväder, eller faror av annat slag. Rådjur finns här och massor av fästingar! Men! Under fem års tid på 80 - talet såg jag inga rådjur heller! Jägarna hade skjutit alla!! Jag saknar älgarna!!! De är ståtliga djur som rör sig väldigt elegant. Ett roligt minne har jag av ett älgmöte! Det var när min yngste son var liten, vi var upp i skogen med en bekant och hennes dotter, som var jämngammal med min son. Då stötte vi på en ko med kalv. Kalven var nyfiken på våra små, som var ca 2 år, så den började gå mot barnen medan kon stod kvar! När den var för nära då gav kon någon form av signal till kalven, så den gick tillbaks till mamma! Det är en upplevelse jag aldrig glömmer! VI VAR MAMMOR ALLA TRE!! Älgkon visste att vi var ofarliga både för hennes kalv och för henne!❤

Likes

Comments

Människor har inte tid idag! Inte att träffas eller prata med varandra! Förr i världen så hade folk långa arbetsdagar, mina föräldrar var bönder, ändå tog de sig tid att träffa släkten! Som bodde ganska långt bort! Vi hade ingen bil, så ibland körde en granne oss. Vi var till mormor och morfar varenda bemärkelsedag. Ibland åkte vi tåg. Den järnvägen är nedlagd nu!! Så kom någon morbror och mötte oss med bil. Det var spännande för ett litet barn med tåg. Jag var liten till växten, så jag undrar hur länge mamma betalade halvbiljett för mig? Sverige är visst det enda land i världen som har många ensamma människor! Ibland är ensamheten jobbig! När en sten eller något annat tungt ska flyttas!!! Lika när någon möbel ska på ny plats! Annars vänjer man sig vid ensamheten! Man pratar med sig själv eller hunden??

Likes

Comments

Igår  var alla barnbarn här utom två. En är i Norge och en är ett extra som ville ha mig som sin mormor, gissa om jag var smickrad! Det är så roligt att ha alla samlade omkring sig på det här sättet. Min dotter och hennes man var inte heller med. De är visst i Norrland! Brr vad kallt! Jag avskyr vintern! Önskar jag vore en björn och kunde gå i ide! Eller ha råd bo utomlands när det var kallt!! Imorse när jag kom ner var det en massa domherrar i syrenerna och smaskade frön! Det visar att det blir kallare och kallare!! Just nu är det rätt varmt ute, så jag har ingen värme på.

Likes

Comments

😄 Min tro är lite återupprättad när det gäller polisen!

Läste om pojken som blev rädd när han var ensam hemma och fick hjälp av polisen. Tyckte det var så gulligt! Dagens poliser annars är inte trevliga! För två år sedan i ett otrevligt möte med andra maktgalna människor stod en polis och anklagade mig för att ljuga! Han var med som observatör, inget annat! Han kände inte mig! Visste ingenting om mig! Det sista jag skulle göra var att ljuga! Men det är tydligen vanligt att poliser som är med som observatörer, kommer med personliga kommentarer! 

Likes

Comments

Jag avskyr hösten, den är grå och dyster! Men två kvällar nu i rad, har jag lagat mat med glädje! Mitt ett barnbarn, nr 2 i ordningen, har sovit en natt här. Ätit här innan han åkte hem. En karamell att suga länge på!

Matar småfåglar med kokosflingor på fönsterbrädan, utanför sovrumsfönstret, för att kattrackorna inte ska ta dem!! Det märktes när det skulle bli kallare! Vilken åtgång!! Nu försöker jag räkna hur många och sorter! Det gäller att stå stilla, inte röra en fena, de är väldigt vaksamma!

Likes

Comments

Just nu är jag hos mina fem underbara barnbarn i grannhuset. Det regnar ute, är grått och trist. Men här inne är det en varm skön stämning. 

Likes

Comments