Portioner: 2

Du behöver:

  • 100g pasta av valfri sort
  • 100g italiensk salami
  • 2 päron
  • 1 äpple
  • 3-4 stora blad isbergssallad
  • Några basilikablad
  • 1/2 dl mynta
  • 1/2 dl koriander
  • 150g fetaost

Gör så här:

  1. Koka pastan i god tid innan så att den hinner svalna tills du ska blanda ner den i salladen.
  2. Skär salamin i skivor.
  3. Skala och tärna päronen och äpplet.
  4. Strimla isbergssallanden.
  5. Finhacka basilika, mynta och koriander.
  6. Skär fetaosten i små tärningar.
  7. Blanda allt i en skål.

Vi betygsätter detta recept:

  • Joel: 6-7/10
  • Bea: 8/10

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Portioner: 2

Du behöver:

  • 100g bladspenat
  • 1/2 msk smör/olja
  • 4 ägg
  • 4 msk mellanmjölk
  • salt och peppar
  • 50 g fetaost (10%)
  • 170 g skalade räkor (= en liten burk lyxräkor i lake, tänk på att krama ur dom så att omeletten inte blir för vattnig)

Gör så här:

  1. Fräs spenaten i matfett så att den blir mjuk.
  2. Ta bort hälften av spenaten från pannan.
  3. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar.
  4. Häll halva blandningen över spenaten i stekpannan och stek en omelett.
  5. Smula över hälften av osten på ena sidan när omeletten har halvstelnat.
  6. Lägg hälften av räckorna på samma halva som osten och vik över den andra halvan när omeletten är färdig, men ändå har en krämig yta.
  7. Gör samma sak med resterande ingredienser.

Vi betygsätter detta recept:

  • Joel: 6/10
  • Bea: 7/10
Sallader/frukt:

Nr 1:

  • Isbergssallad
  • Fetaost
  • Gul paprika

Nr 2:

  • Cantaloupemelon
  • Ananas
  • Gurka

Likes

Comments

Portioner: 2

Ugn: 225 grader

Du behöver:

  • 2 isterband
  • 2 potatisar
  • 1 morot
  • 1 palsternacka
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 lagerblad
  • 1 msk smör
  • salt och peppar

Gör så här:

  1. Skala och skiva potatisarna, moroten och palsternackan och lägg i en kastrull.
  2. Smula ner buljongtärningen, lagerbladet och häll i vatten så att det täcker allt.
  3. Koka tills grönsakerna är mjuka och sila av spadet (spara detta!).
  4. Mosa rotsakerna med potatispress.
  5. Tillsätt lite av kokbuljongen och rör moset fluffigt.
  6. Smaka av med smöret, salt och peppar.
  7. Lägg moset i en ugnsform och placera skårade isterband ovanpå.
  8. Sätt in i ugnen i ca 15 minuter.

Salladen är gjord på:

  • Gurka
  • Cantaloupemelon
  • Fetaost
  • Tomat

Ta så mycket av varje man själv känner att man behöver eller vill ha.

Likes

Comments