Dugnad og solidaritet. En bussjåførs synspunkt!

I dag er jeg egentlig ganske forbanna. På vegne av meg selv og kollegaene mine. Før tidlighøsten jobbet jeg i et annet firma en det jeg gjør nå. Der hadde vi en fagbevegelse som var både levende og ble tatt på alvor av vår arbeidsgiver. Det ble aldri gjort noe som hadde ringvirkninger for sjåførene uten at tillitsvalgte fink sagt sitt. Og klubben og medlemmene hadde selfølgelig det siste ordet.

Da vi gikk over i nytt firma gikk jeg ut i fra at mine 70 medlemer ville ha de samme rettighetene fordi om klubben vi gikk inn i kun hadde ti medlemmer fra før. Der tok jeg feil.

Vi ble fullstendig overkjørt av de som allerede jobbet i Tide. Vår klubbledelse ble kastet og ledere de det nye firmaet satt i rollene.Helt annen kultur for fagorganiserte. Ingen ting vi skulle ha sagt og kun hovedtillitsvalgt har en stemme. Det vil si at han kan gå både mot sitt eget styre OG medlemmene han liksom skal være tillitsvalgt for. Det er helt hårreisende!

Jeg satt i møte på torsdag og fikk høre at jeg var usakelig og ikke hadde en solidarisk tankegang.
Vi er 450 sjåfører som nå har kjørt på lørdagskjøring i snart tre uker. Det vel si mye lengre utstrekk hver dag. Jeg sa at dette går hardt ut over folket. At folk er slitne av å jobbe ni-elleve timers utstrekk, at man ikke får til å ta seg inn på en enkelt fridag. Dette fikk jeg beskjed om at var bare tull av ledelsen. Overhode ikke de tilbakemeldingene de hadde.

Selv jobbet jeg 47 timer i forrige uke. Jeg var så sliten at jeg ikke helt visste hvordan jeg skulle fungere. Og i denne formen skal vi kontrollere kjøretøy på opp til 24-meter og være ansvarlige for menneskeliv.

Så nå har de gjort det enda verre for oss. Fra før jobbet vi så og si annenhver lørdag i en seks ukers turnus. Nå blir det en til to lørdager til i samme periode. For som ledelsen sier: «I disse koranatider er det ingen forskjell for oss sjåfører på en hverdag og en helgedag.»
Vi må være med på dugnaden og være solidariske, ellers blir flere permittert. Dette er selfølgelig ikke Tides ansvar i det hele tatt.

Vi har vært med på dugnaden vi, i aller høyeste grad!! Deltskift-tillegg er tatt bort fra folk som regner med det. Uten informasjon en gang! Dette kan utgjøre fem-seks tusen kroner i minus for en sjåfør. Vi har jobbet kjempe lange utstrekk i flere uker allerede. Vi utsetter oss selv for smitte hver dag. Og ja, nevnte jeg det? Vi er unntatt karanteneregler! Har vi vært ute og reist eller i nærkontakt med viruset skal vi fortsatt jobbe! Så lenge vi ikke har symptomer skal vi reise på jobb, men leve som i karantene hjemme...fordi vi er mindre smittsomme på jobb en hjemme?!?

Og fordi om det ikke er like mange passasjerer må vi gjøre alt det vi gjør til vanlig. Jobben er overhode ikke lettere eller mere avslappende!

Og nå må vi jobbe enda flere lørdager de neste tolv ukene. Fordi den lyse tiden har jo ingen ting å si for oss.

Da jeg sa fra om dette fikk jeg beskjed om av ledelsen at jeg var usakelig, og lite solidarisk. Nei Tide det er jeg ikke, jeg ser mine kollegaer og ønsker at helsa våres skal gå først! En dugnad skal gå begge veier! Og i utgangspunktet er vi en yrkesgruppe som både har dårlig betalt og har meget ubekvemme arbeidstider. Tenk på våre familier! Våre barn og partnere! Vi skal ha en helse og en familie å gå tilbake til etter korona vi også!

Jeg regner med jeg blir kalt inn på kontoret for dette innlegget. Det må dere bare gjøre. Jeg er klar over mine rettigheter jeg!

Gabrielle

Liker

Kommentarer

BareBentes
BareBentes,
Du burde jo rett og slett bare sende en kopi til Vg, Dagbladet, og Trønderavisa!!!!!
nouw.com/barebentes
Gunn Helen
,
Det virker som om alt som tidligere har blitt forhandlet frem i fagforening gjennom tidene etter krigen, skal viskes bort og erstattes med regler tilpasset bedriften. Kanskje på tide vi gjør som generasjonen før oss, står på krava og tør å si imot... Bra jobba Gabriella ! Munnkurv e for hunder som biter, ikke for damer som står opp for rettighetene !
Hege
,
Høres jo helt urimelig ut! EnIG med BareBentes!