Å fantasere om hevn

Da er den første arbeidsuka i 2021 overstått for min del. Og den har vært rimelig heftig synes jeg. Det har vært lange dager.

Hodet forbereder seg for kampene som skal komme i det nye året, og jeg er så sliten allerede

Jeg er så heldig å ha en hærlig, flink psykolog å snakke med, og vi hadde en fin samtale for et par dager siden.
Hun er av typen som gjennomskuer meg med en gang når jeg som vanlig sier at alt er greit. Og det ender alltid ut med at både tårer og ord raser ut av meg.

Jeg har mye ukanalisert frustrasjon og sinne i meg, og jeg er livredd for å slippe følelsene ut. Tidligere traumer har gjort at jeg er redd sinnet tar overhånd, at jeg blir slik som de som har skadet meg i utgangspunktet. Jeg er så sliten av at de har den makten over meg.

Sannheten er jo at som ethvert overgrepsoffer, og offer for psykisk og fysiske overgrep vil jeg ødlegge dem, jevne dem med jorden og sikre meg at de har de like vondt som det de har gjort meg.
Jeg har også makten til å gjøre akuratt det, med alt jeg har sett og vet og har dokumentasjon på.
Forskjellen på meg og disse menneskene er dette:
Jeg har helt andre moralske og etiske rettningslinjer!
Og jeg kunne aldri gjort det fordi det ville ha såret mennesker jeg er glad i, mennesker som er uskyldige og som ikke fortjener å miste troen på godheten i mennesker.

Det er så sabla urettferdig!
At jeg ikke skal få være hele meg selv.
Psykologen fortalte meg noen ting jeg ikke har tenkt over før.
Det er makt i raseriet. Det er lov å rope, rase, fantasere om hevn. Følelser skader ingen. Det er ikke farlig!

Og om man klarer å kanalisere raseriet og sinnet i egnet forum, sitter man igjen med sinnsro og makt når man tvinges til å møte sine overgripere.

Det er lov å være sint på overgripere, det er lov å sørge over tap.
Det er makt i å være et følende menneske.

Så ja, da er det bare å gjøre det da!
Jeg har fått en heftig hjemmelekse, men jeg skal klare den også jeg!

God helg mine venner.
Make good choises🤍

Gabrielle


#psykiskhelse #livetskjer #håp #styrke #mentalhealth #mentalhelse #nouw #nordicinfluencer

Liker

Kommentarer

verozitas
verozitas,

Dette trengte jeg å lese <3 Jeg har opplevd det samme som deg, men har aldri snakket med noen om det. Har søkt om psykolog (DPS), men fått avisning bare 2 ganger, enda legen min skrev om hvor viktig det var at jeg fikk hjelp. Tragisk!! Jeg syntes det er vanskelig å raseriet i meg selv, og finne sinnsro når det kommer til de grusommhetene jeg har vært usatt for! Det hjelper dog å høre om andre som har opplevd det samme <3

nouw.com/verozitas
GabrielleMarie
GabrielleMarie,

Jeg har vært en runde hos dps for et par år siden. Fikk bare syv timer, og rakk ikke skrape i overflaten engang. Denne runden ble det blank avvisning etter henvisning fra lege. Har man ikke tanker om selvmord er det ikke sjans. Galskap! Gudskjelov har firmaet jeg jobber for god bedriftshelsetjeneste, der fikk jeg time innen en uke, og det er kjempeflinke folk, samt ikke noen streng begrensning på antall behandlingstimer.

nouw.com/gabriellemarie
Nadixie
Nadixie,
Interessant å lese. Har aldri opplevd noe slik. Godt du fikk hjelp <3 <3 <3 😊 Ønsker deg en kjempefin fredag, og ei kjempefin og god helg <3 😊
nouw.com/nadixie
GabrielleMarie
GabrielleMarie,

Overgrep og traume er vanskelig å å komme helt over noen gang. Men hjelp til å håndtere det burde være mye enklere å få. Man må nok fortsette å jobbe med det i mange år. Dette er noe som berører så alt for mange desverre. Takker for støtten😊 God helg til deg og dine✨

nouw.com/gabriellemarie
helenenordvik
helenenordvik,

Vil virkelig sende deg en god og varm klem <3 sterke deg <3

nouw.com/helenenordvik