Torrt & varmt

Även om det inte är något kraftig värmebölja så är det ändå varmt nu i vårt avlånga land. Jag tacka och tar emot dock, eftersom jag sitter på kontor hela dagarna (ofta i jeans) så är det skönt att slippa smälta bort när man går ut eller ska ta sig hem på eftermiddagen. Det märks även på hästarna att det är väldigt varmt. Igårkväll skrittade jag och mamma en kort sväng, och vi fick svampa av där sadelgjorden hade legat. Jag lät Snöboll vila i fredags då jag inte trodde jag skulle hinna rida innan jag och min kompis skulle på midsommarfirande hos Aline. Med facit i hand hade jag hunnit rida, men det var samtidigt skönt at slippa stressa.

Jag var i stallet på lördag förmiddag men tog bara hand om honom då det var oerhört varmt och de fick stå inne ett par timmat under dagen då grannen tog sitt hö och det var fullt med blinningar överallt. Jag åkte och hämtade min bil hos Aline och stannade till på Granngården på vägen hem för att köpa påfyllning av flugmedel. Det går åt rätt bra med flugmedel nu..

I söndags var jag inte i stallet då jag var i Kungsbacka hos killen, och Snöboll fick nya skor.

Det känns verkligen som att det behöver komma regn nu. Marken är så torr och hård att det verkligen behöver mjukas upp lite. Allt gräs börjar bli brunt. Tyvärr tycker jag sommaren förlorar lite av sin charm när det ska vara så extremt åt ett eller annat håll. Självklart vill jag inte ha en regnig sommar, men det är så härligt med frodigt, grönt gräs. jag vill också kunna trava ute utan att det ska vara så förbaskat hårt! Vad jag kan se på väderprognosen nu ska det dock komma lite regn. Så jag håller tummarna för det.

Igårkväll red jag en stund i ridhuset. Det var så skönt att komma ifrån alla insekter som flyger omkring och irriterar hästarna. Det var även svalt och skönt där inne, så det passade oss båda rätt bra. Snöboll var jättefin hela tiden, så jag är jättenöjd! Som ni läst nu så har han ju vilat ett par dagar så jag förväntade mig inga stordåd. Nästa mission tror jag blir galoppträning så han orkar hålla igång och hålla formen! Alltid kul att ha mål och något att sträva emot. Väl hemkommen tittade jag en stund på fotbolls EM, men fanns ingen ork att stanna uppe tills matchen var klar. Vaknade någon gång i natt och tittade vad klockan var på mobilen, och nåddes då av att Sverige hade åkt ur EM. Så det var ju tur att jag inte stannade uppe för det!

Bästa vännerna går och äter gräs tillsammans. Vi belv så fulla i skratt när vi närmade oss stallet och bara såg Snöboll i hagen. Abbe hade gömt sig bakom honom, så helt plötsligt hade Snöboll två huvuden istället.

Gillar

Kommentarer