Slutspurten

Äntligen går vi in på slutspurten av sommarjobbet. Efter sju veckors intensivt arbete betyder vecka 32 att jag går in i den åttonde och sista veckan med heltidsjobb. I alla fall just nu! Kan inte riktigt förstå hur fort dessa veckorna har gått. Trodde innan jag började att det skulle gå väldigt segt och dagarna skulle kännas långdragna och tråkiga. Men icke. Under de senaste två veckorna har jag knappt kunnat gå hem i tid? Att jobba 7-17 har känts helt rimligt, och ungefär som att det gått fyra timmar totalt.

Känner verkligen i hela kroppen att det närmar sig semester nu. Känner mig så otroligt värd det efter det här året som varit. Ska bli underbart att slippa vakna av väckarklockan 05:15 och slippa passa en massa tider och flänga fram och tillbaka, vilket jag är expert på att göra. Mitt mål verkar vara att tränga in så mycket som möjligt på dygnets vakna timmar. Blir lite stressad av alla som skriver "Åh nu är sommaren över", och så har jag inte ens hunnit vara ledig ännu.

Det känns som om detta året gått i ett. Skola och jobb om vartannat. Det som började som ett extrajobb i november fram till jul fortsatte till april och sedan var det plötsligt juni, och jag jobbade fortfarande 1-2 dagar i veckan.

Vecka 32 innebar också att det var dags att plocka fram den nya kalendern som har legat och väntat sedan i juli. Kalender på telefonen är ingenting för mig. Tycker inte jag får någon överblick överhuvudtaget. Samtidigt tycker jag det finns en tjusning i att skriva för hand. En fysisk kalender blir också mycket roligare när man får designa den själv! Har de senaste två gångerna beställt mina på personligalmanacka.se, och jag älskar de verkligen.

Tycker alltid det är extra kul när hösten kommer. Finns det något bättre än en ny kalender och skriva ner alla sina planer?? Har ni några planer ännu? Det enda jag har än så länge är Zara Larsson konsert i Göteborg i mitten av november, samt min praktik. Skulle även varit en konsert i Avicii arena (vill skriva Globen men vet att det är fel) för att se på The Weeknd, men den är framflyttad till september 2022... Hösten blir på något sätt en nystart, och jag är faktiskt väldigt taggad. Längtar också efter att få dra igång med skolan och komma ut på praktik! Har även lyckats fixa så att jag har extrajobb fram till och med till vecka 41. Skön känsla att veta att det kommer lite extra pengar!

Den här helgen har varit fullspäckad om något. I lördags var jag och Christoffer hemma hos min kompis Hilde och käkade middag. Hon hade lagat så himla god lax, potatis och romsås. Mums vad gott det var. Ett extra plus att det var så fint väder att vi kunde sitta ute och käka. Tyvärr fick jag inte tagit kort på utsikten medan solen varit framme. Men förstår ni att ha detta utanför fönstret varje dag? Så vill jag bo någon gång. För två veckor sedan var hon i Norge och hälsade på sin släkt, och är hon inte bäst som köper med Solo till mig? Det är verkligen Norge på flaska för mig. Älskar Solo!!! Fick även med en flaska hem, som det inte finns mycket kvar i nu.

Till efterrätt bjöds det på chokladmousse med egenplockade bär från Norge. Mumma kardemumma. Tyvärr fick kvällen fortsätta inomhus då det blev kallt och kom lite regndroppar. Det skiftar fort i det här landet.

Söndagen bjöd på en förmiddag i stallet. Pysslade om Snöboll och gjorde alla sysslor som skulle göras. Tack och lov verkar han glad, speciellt nu när han går på gräs. På vägen till stallet stannade vi på Jordnära och Granngården. Jag skulle egentligen köpa salt till hästarna (som var slut på båda ställena... suck) men det slutade med att vi kom hem med grejer till Trulls istället.

På kvällen kom Hilde hem till mig, då jag och Christoffer hade lagat tacos. Mamma och pappa var på Diggiloo i Vårgårda så det passade bra med sällskap en stund. Vi käkade maten, åt kladdkaka till efterrätt och spelade lite spel. Båda drog sig hemåt vid 21:30, jag hoppade in i duschen och tog hand om disken. Satt i soffan och tittade på Emily in Paris fram till 21-tiden. Borstade tänderna och tvättade ansiktet innan jag dök ner i sängen med en bra bok.

Är verkligen taggad på den här veckan, bara för att jag vet att jag ska få vara ledig sen. Nästa vecka bjuder troligtvis på en liten utflykt måndag-onsdag, lite beroende på vädret. Resterande dagar får vi se vad som händer!

Gillar