Sista lediga dagen

Morgonen inleddes med en riktigt härlig powerwalk i solen efter frukost, på cirka 4 km. När jag läste på distans i höstas, vintras och våras gick jag med mamma på morgonpromenad nästan varje dag, borttaget de dagarna jag började 7 på jobbet i stan. Har verkligen saknat dessa promenader. Tycker det ger en bra start på dagen, och ett träningspass känns redan avklarat. Dock brukar jag gå innan frukost, men nu fick det bli efter.

Idag är det min sista "riktiga" lediga dag innan det är dags att gå tillbaka till vardagen och alla rutiner. Har alltid lediga dagar in emellan när jag går i skolan, så detta är sista semesterdagen där jag helt kan koppla bort allting. Andra lediga dagar ska ju gå åt till plugg bland annat, även om det brukar sluta med att jag gör annat... Disciplin var det, ja...

Känner att jag nu äntligen har landat i att vara ledig och koppla bort all stress från jobbet. Kan känna nu att denna sommaren med det hektiska tempot på jobbet har satt sina spår. Att varva ner har verkligen varit nödvändigt.

Runt 11-tiden begav sig jag och pappa bort till Öijared för lite golf. Min golfsäsong har verkligen inte blivit som planerad. När jag såg sommaren 2021 framför mig trodde jag att jag 1) skulle jobba väldigt lite, 2) riskerade att vara arbetslös eftersom det var så svårt att hitta sommarjobb, 3) inte skulle jobba 5 dagar i veckan. Dessutom trodde jag väl inte att jag skulle bli hästägare heller. Just den delen fanns inte med i någon plan eller beräkning. Säsongen har därför resulterat i enbart 2 rundor, plus dagens runda. Verkligen inte bra. Speciellt inte när jag inte har kommit in i det och verkligen behöver träningen. Men vad ska man göra när dygnet och veckorna inte räcker till?? Inte helt lätt.

Ömsom vin, ömsom vatten idag. Hade en riktig dålig start men plockade till lite i slutet. Mina slag var urusla men blev bättre. Blir så stressad ute på banan och bollarna går åt alla håll och kanter känns det som. Nästan så golfbanan skulle behöva utrymmas när jag väl får en klubba i handen. Rundor som denna sporrar mig bara till att fortsätta träna och bli bättre. Ge upp är inte min melodi.

Är mest glad att jag fick en dag tillsammans med pappa. Oftast är jag ju med mamma, med tanke på att vi har hästarna ihop. Att dela intressen med sina föräldrar är verkligen roligt. Det ger en slags kvalitetstid som annars går förlorad.

Resterande del av dagen kommer spenderas i stallet. Har ju min lilla häst som går och väntar på mig. Jag håller verkligen alla tummar och tår för att han blir bra från den här hältan. Han har gått på Metacam ett par dagar nu, och när vi sprang lite igår syntes ingenting. Ska testa även i mitten av veckan när medicinen är ute ur kroppen. Ni får verkligen hålla tummarna för mig.

Bara för att inte tappa hoppet heller så köpte jag ett ländtäcke igår som vi kan ha till hösten och vintern när vi ska ut. Ett vinrött från Amigo. Hade rabattkupong på Hööks och tyckte det var ett nödvändigt köp.

Gillar