Porslin

Ibland kommer man in i perioder när man verkligen blir besatt av vissa saker. För mig har det sedan ett par år tillbaka varit flytta-hemifrån-saker. Inredning är verkligen så himla roligt! Tycker det är fascinerade att vi alla har så olika stilar och smak. Något jag tycker är snyggt hos någon annan skulle jag själv aldrig kunna tänka mig att ha själv, för det är inte min sti. men det passar en annan person som handen i handsken. Eftersom jag ännu inte flyttat hemifrån har jag en hylla i min walk in closet där det bara står sådant som jag har samlat på mig. Till exempel när jag tog studenten fick jag väldigt mycket glas och tallrikar. Därefter har jag köpt på mig själv och även fått vid födelsedagar och jul, när jag har önskat mig det.

Något jag är väldigt svag för är porslin. Speciellt porslin från Matues. Tycker det är väldigt roligt att det händer något i porslinet, fast det samtidigt är så stilrent. Har köpt lite tallrikar när jag har fått presentkort på IEMS, och jag kan inte vänta på att få börja använda det!! Samtidigt blir jag galen och vill bara ha mer och mer. De tallrikarna jag har för tillfället är släta, gråa, väldigt basic men jag älskar dem. Är otroligt svag för Mateus bubbles-kollektion. Skulle inte förvåna mig om jag köpte på mig några sådana assietter eller kanske till och med tallrikar...

Ytterligare en serie som jag har samlat på mig är Swedish Grace från Rörstrand i vitt. En väldigt enkel porslinsserie men som har ett svagt mönster på kanterna. Eftersom det är en enkel serie går det att ha till Matues porslinet, vilket är gör det snyggt om man skulle vilja mixa lite!

Gillar