Ostabilt väder

Allmänt, Snöboll

De senaste dagarna har verkligen bjudit på ostabilt väder. Man vet inte riktigt vad eftermiddagarna bjuder på. Måndag bjöd på strålande sol fram till kvart i tre på eftermiddagen när himlen öppnade sig och det åskade på rätt bra i Göteborg. Perfekt lagom till hemgång när man har suttit inne på ett kontor hela dagen. Väl hemma kom regnet ikapp oss, men som tur var hade det inte regnar lika mycket i stallet. Vi visste inte riktigt vad vi skulle hitta på med hästarna, men till slut blev det en tur ner i grusgropen. Regnet hängde i luften och väl där nere kom det ett par droppar, men vi klarade det värsta regnet som tur var! Hästarna var glada att få komma ut och trava lite, sanden var lite fuktig och fluffig nu, så det var bra träning för dem. Sjön var helt spegelblank, så vackert! Snöboll är ju så söt där nere också. Han drar sig till vattnet där han vet att vi brukar gå i, så går han fram och tillbaka i det grunda och är så glad. Just därför går han under smeknamnet Badbollen nu på sommaren. Abbe var dock inte lika intresserad av att gå i vattnet. Han stannade kvar och tittade på oss istället.

Det bästa med hela måndagen var dock att jag lyckades få en vaccinationstid! Har suttit och kämpat sedan de släppte på alla över 18 förra onsdagen, och igår var det äntligen min tur. Jag sa det hemma på morgonen innan vi åkte till jobbet, att det var dagen jag skulle få en tid. Mycket riktigt var de det. Så imorgon kl 11.40 är det dags. Ska inte ljuga, jag är dönervös, men alla som har tagit säger att dom inte kände något. För min del tror jag bara det är själva principen att det är en spruta. Sen om det känns eller inte är en annan grej. Dock är jag lite rädd att jag ska bli sjuk av biverkningarna och ligga däckad, vilket jag inte har tid eller råd med just nu. Tanken på onsdag efter vaccinationen är att bara vara hemma och ta det lugnt. Då jag ska vaccinera mig i Vårgårda och det ar ungefär 40-50 min dit så skah jag jobba hemifrån. Får jobba lite extra på eftermiddagen för att ta igen tiden som försvinner, men efter det ska jag nog passa på att kolla lite serier. Finns sällan tid för det nu när det är jobb och stall hela tiden.

Att ta sig till stallet idag var ingen lätt match. En lastbil hade fått stopp på vägbygget mellan Tollered och Ingared, så vi fick köra en liten skogsväg för att komma runt. Det stod helt still med tanke på att de fick släppa trafiken växelvis då det bara finns et körfält år varje håll nu under tiden de bygger. En resa som normalt tar 35 min tog oss idag 60 min. Lite skillnad... När vi till slut svängde in på parkeringen såg jag en vit, fluffig mage som tillhörde ett Mumintroll som låg på rygg med magen i vädret och rullade sig. Jag visste inte alls vad jag skulle hitta på med Snöboll, men efter det att alla sysslor var avklarade bestämde jag mig för att rida på banan. Och vilken tur att jag gjorde det. Han var så himla fin. Även om han var lite trög så gick han så himla fint och i fin form nästan hela tiden. Hade tänkt lägga mer krut på galoppen, men när han var så himla fin i övrigt ville jag sluta när det gick som bäst. Det var skönt att känna att det regn som kommit gjort ridbanan lite mjukare, jag kände inte alls något stapplande när jag red där idag. Precis när vi kom in i stallet och hade fått av sadel och träns kom regnet, så vi hade verkligen tur. Det var exakt samma igår, dock regnade det mer idag. Hästarna fick vara inne inatt eftersom prognosen sa både regn och åska. Natten till idag var våra inne. Det finns inte så mycket att pilla med i deras hage med tanke på att båda haft lättare fångkänningar innan, så natten blir lång om det regnar då... Men det känns alltid skönt för mig när han är inne och vädret inte är på topp. Det sista vi gjorde innan vi åkte var att flytta över vatten och saltsten till en annan hage som har lite gräs och växter som de kan gå och pilla med. Förhoppningsvis blir de glada när de får komma ut där idag. När vi släppte de en stund i gräshage innan ridningen var de så glada och tog ett varv i galopp och passade på att göra några bocksprång. En glad häst ger en glad ägare!

Nu är det dags att sova - imorgon blir det hemmajobb och vaccinering! Woho! Håll alla tummarna för mig.

Gillar

Kommentarer