Mål i september

September är här, och vi går in i den första officiella höstmånaden. En fin september med bra väder måste ändå vara en av de vackraste månaderna. Sommaren är över och det går att lägga fram de stickade tröjorna och mysa ner sig med en bra bok på kvällarna efter mörkrets inbrott.

Mina mål för september är konkreta, men något som jag verkligen vill ta tag i.

1. Träna minst 3 pass i veckan. Tydligen har jag en tendens att göra allt eller inget. Antingen tränar jag stenhårt i ett par dagar, vilket resulterar i att jag inte orkar hålla igång det, eller så gör jag ingenting alls. Nu måste jag sätta en plan för hur jag ska genomföra min träning utan att det blir för mycket eller för lite. Måste lägga i en mellanväxel. Jag får börja sakta med en plan på 3 pass i veckan, vilket inte alls är en orimlig mängd vare sig i träning eller tidsmässigt.

2. Äta nyttigt under vardagarna. I somras hade jag 5 veckor i streck där jag enbart åt/drack onyttigheter på helgerna. Under dessa veckor bevisade jag för mig själv att jag faktiskt klarade det galant, vilket gör att nu är det dags att ta tag med hårdhandskarna. Träningen behöver ge ett resultat. Får man snabba resultat blir man också mer sporrad till att fortsätta.

3. Rensa, städa & strukturera mitt rum/garderoben. Nu får det vara slut med att bara slänga undan saker eller stoppa in det där det finns ett utrymme. Även om det inte finns så mycket att slänga, behöver jag strukturera upp och se till att saker hamnar där det ska. Böckerna ska in i bokhyllan, inte ligga ovanpå. Kläderna ska inte göra min skrivbordsstol till en klädställning, utan de ska in i garderoben och stolen ska gå att sitta på. Behöver verkligen ta mig tid att göra en höststädning av mitt rum. Dammsuga lister, skaka mattan, torka alla ytor, moppa golvet. Ni vet allt det där man inte gör annars.

Tycker det ska bli väldigt roligt med att sätta upp mål varje månad. Älskar att veta vad som ska uppnås för att sedan se hur det gick och hur man fortsätter utveckla sina mål. Ibland stora mål, ibland mindre, men alla är lika viktiga för det.

  • Postad i: Mål

Gillar