Livet går på repeat

Allmänt, Snöboll

Det är läskigt hur fort man kommer in i nya rutiner. Jag började jobba i måndags och nu känns det redan som om det är de enda jag gjort det sista. Dock har jag ju jobbat extra sedan i november, så någonstans finns det ju i kroppen, och det är ju faktiskt inte ens ett år sedan jag slutade jobba heltid. Men de senaste två dagarna har varit jobb, stall, jobb, stall, jobb. Så därför har jag vakrne haft tid eller ork att kika in här. Har kommit i sängen för sent för att orka gå upp vid 5-tiden på morgonen. Jag behöver mina 8 timmars sömn, minst!!! I måndags gick jag upp vid 5.20, helt okej. Men igår skulle jag ta tåget till jobbet och fick därför gå upp 4.40. Jag var nog varken död eller levande den tiden. Att sedan åka till stallet och vara där till 21 och komma i säng vid 22 är lite för mycket för mig... Samtidigt går ju allt om man bara vill! Att ha många bollar i luften samtidigt är inte något nytt för mig, det är då jag fungerar som bäst. Har lätt att känna mig lite vilsen annars. Dock har jag ju listat ut att mitt dygn har för få timmar. Jag skulle behöva ungefär 5 timmar till för att hinna det jag vill. Något jag verkligen vill hinna är att träna, men det är inte optimalt att göra det med tanke på hur mitt schema ser ut just nu. Risken är att jag bara sliter ut mig så att jag inte orkar någonting sedan.

Hursomhelst, i måndags jobbade jag första dagen för sommaren. Har nu 8 veckor framför mig med heltidsjobb, kontorstider. På kvällen skulle vi haft trailbana i stallet, men på grund av en händelse så blev det inte så. Istället la vi upp lite bommar på banan som vi jobbade med. Jag vet inte om det kan vara att det inte har regnat rejält på ett tag och gjort banan lite mjukare, för Snöboll blir en helt annan häst när jag rider på banan. Det går liksom inte framåt, till skillnad från när jag rider i ridhuset och han är som ett litet ånglok. Vi får helt enkelt se, han har ju gått bra på banan också, så det kanske har att göra med att jag inte är tillräckligt bestämd med vad vi ska hitta på.

Igår skulle vi ridit ut, men det var så mörka moln och det föll några regndroppar på oss när vi började skritta iväg. Vi vågade inte chansa på att hamna mitt i århundradets regnskur, därför vände vi och red en stund i ridhuset istället. Snöboll var väldigt fin, det var inte samma nivå som i lördags (på grund av mig då), men jag är ändå nöjd! Vi räknade galoppsprången när vi galopperade på fyrkantsspåret och försökte få till så många som möjligt. Alltså så kort galopp som möjligt. Vi gjorde en bra utveckling från 34 till 42 om jag minns rätt. Så vi ska fortsätta träna på det. Det är alltid bra att ha mål.

I skrivande stund har jag precis kommit hem från Systembolaget och ICA. Jag och min kompis som jag ska vara med på midsommar åkte och köpte det vi skulle äta och dricka, samt blommor till våra kransar!! Det ska bli så kul verkligen. Resten av kvällen lär spenderas i soffan, kolla på Svergiematchen och sen lägga sig i tid.

Gillar

Kommentarer