Dunderhelgen

Jisses vilken helg! Har hunnit med otroligt mycket och med tanke på att det ska bli sämre väder nu känns det skönt att veta att helgen var maxad.

Fredag innebar stallet efter jobbet. Pysslade bara med Snöboll. Hemma grillade vi och det var otroligt gott. Åt tills magen stod i fyra hörn. Lyckades dock också trycka ner en bit jordgubbspaj som mamma hade bakat efter att vi köpte jordgubbar en kväll som inte var så goda att bara äa som de var. Den pajen har vi sedan ätit i dagarna tre. Mums! På kvällen tog jag det bara lugnt, trött efter en seg dag på jobbet och kroppen slappnade av eftersom det blev lite lugn och ro. Visste också vad som komma skulle i helgen. Spelade yatzy ute på altanen och satt sedan i soffan och löste ett korsord. Köpte tidigare i veckan en korsordstidning för nybörjare. Tycker det är skönt att få koppla bort från alla skärmar och uppkoppling ibland. Låter som en tant, men det är mysigt då och då.

Lördagen var den totala motsatsen till fredagen. Åkte till stallet på morgonen och fixade färdigt allt. Vi hade även insläpp av alla hästarna tsrax innan lunch. De kan ju inte gå ute hela dagarna nu när det är så varmt och alla flugor och blinningar är på de stup i kvarten. Hemma duschade jag, sminkade mig och slängde i mig ännu lite jordgubbspaj. Om möjligt ännu godare en dag efter. Tog bilen ner till Kungsbacka, där jag mellanlandade hos Christoffer för att byta om och åka tillsammans till vår kompis som fyllde år. Där blev vi bjudna på grillad kyckling, potatisgratäng, bearnaise och sallad! Riktigt gott. Vi spelade lite kortspel och drack bubbel och cider i hennes uterum. Hon flyttar om ca två veckor till hennes första egna lägenhet i Göteborg, då blir det tacokvällar.

Ytterligare en tjej anlände lite senare och vi satt och pratade fram till halv 10, tog bussen in till Kungsbacka och satt på Ölkompaniets uteservering precis vid ån. Kan säga att jag tror hela Kungsbacka var ute. Kändes inte helt ok med tanke på Covid-19, men jag höll mig på min kant och höll avstånd. Vi var inte alls ute länge. Hälsade på Christoffers kompisar en snabbis innan vi fick skjuts hem. Jag brukar vara nöjd runt 12-snåret och vilja gå hem. Är det något jag hatar så är det att dagen efetr ska bli förlorad för att man är trött. Börjar man dessutom vid 17 tycker jag det är lagom att avrunda kvällen vid midnatt.

Klockan nio igår ringde klockan och det var dags att spela padel. Christoffer bror och hans tjej är hemma ett par dagar från Linköping, så det är enligt tradition att vi fyra spelar padel när vi ses. Nu var det ungefär 1,5 månad sedan jag spelade sist, så det känns allt i armen. Annars tycker jag det gick väldigt bra. Det var dock oerhört varmt och planen låg precis i förmiddagssolen. Hellre det än regn! Direkt efter padeln åkte jag och Christoffer till Granngården där jag köpte nypn till Snöboll. De har varit slut i Alingsås sedan jag köpte den sista burken när jag köpte Snöboll, och de började ta slut nu. Perfekt att kunna köpa där nere där jag visste att det fanns!

Åkte hem runt lunch efter att ha sett lite på dressyren från OS. Har inte lyckats pricka in att se de bästa under helgen. Det blir inte av att jag sitter inne och tittar på det när det är så fint väder ute. Svidade om till stallvänliga shorts och en gammal t-shirt hemma och åkte till stallet. Snöboll vilade även igår så jag gick med mamma på en promenad med Abbe. Borstade och myste med Snöboll innan han fick gå ut efter att ha stått inne på dagen. Passade även på att åka och hämta spån. Veckan som kommer nu ska ju bjuda på lite sämre väder, då frå hästarna vara inne på nätterna. Därför behövde boxen strös upp en del. Känns konstigt nu att inte åka dit på två dagar, hans förra ägare ska ta hand om honom nu. Det innebär dock ett stressmoment mindre för mig,

Inser när jag ser tillbaka på helgens bidler att jag verkligen måste jobba på brännan. Det är dock inte så lätt när man helt har knappt existerande pigment haha.. Får börja knapra morötter i samma takt som hästarna.

Gillar