Dressyrträning

Herregud jag var så trött igår att det inte blev något av att berätta om lördagens dressyrträning. Vi var i stallet från halv tio till halv sex, och dagen fortsatte sedan inne i Alingsås på ett café där vi lyssnade på en föreläsning om mental träning och hur viktig den är. Det var så fruktansvärt varmt under hela dagen, så det är ett under att vi alla klarade dagen så pass bra som vi gjorde. Första passet red Aline på Tiny, så då var jag uppe i ridhuset och fotade. Nästa pass var det mamma och Abbe, så jag hjälpte henne att fixa honom lite och sen tog jag kort på henne. Efter lunch var det min tur. Under lunchen, fikan och frågesporten kom en av de kraftigaste regnskurarna jag varit med om och en åskknall. Jag trodde då att det hade blivit svalare, men nej. Det blev om möjligt ännu varmare. Snöboll skötte sig så himla bra och han var nog sitt finaste någonsin. Vi fick mycket lovord från tränaren, så det känns bra att fortsätta träna nu och hålla igång. Det finns mycket kvar att jobba med, framförallt vill jag verkligen få en perfekt sits. Dock är det mycket lättare att träna nu när jag vet att jag kan rida hur mycket jag vill, det är skillnad från när man bara rider några dagar i veckan. Även den mentala träningen fick mig motiverad att verkligen ha koll på hur tankarna går och gå tillbaka när det uppstår problem och fundera på varför problemet har uppstått. Väl hemma vid 21-tiden var jag törstig, smutsig och svettig. Just den duschen kan varit bland de bästa jag någonsin har tagit. Dock satt jag uppe till ungefär 23.40 och fixade med alla bilder från dagen.

Imorse tog jag det lugnt och städade lite. Jag sov som en stock hela natten, men vaknade med ett krampanfall i ett av benen, det är inte så trevligt.. Jag fixade med det sista bilderna innan lunch och läste min bok. Efter lunch bar det av till stallet där vi precis hann ta en liten promenad med hästarna och släppa de på gräset innan regnet och åskan kom. De fick gå ute en timme innan vi tog in och borstade lite, oljade hovarna och sprejade flugspray. Det tog dock inte lång tid innan de var smutsiga igen..

Jag är väldigt nöjd med min helg, även om jag önskar att den var längre! Imorgon börjar sommarjobbet på heltid i 8 veckor, men det enda jag vill är ju att vara med min häst!!! Samtidigt vet jag att jag kommer få tid till det när hösten kommer och det förhoppningsvis lugnar ner sig lite!

Imorgon blir det trailbana på kvällen med hästarna, om planerna håller sig. Återkommer med veckans planering imorgon!

Det var en svettig kille efter träningen & de två bästa kompisarna ska prompt dricka samtidigt.

Gillar