Dags att köra igång igen

Snöboll

Hej igen! Vad kul det känns att vara tillbaka här ännu en gång. Har verkligen saknat att ha någonstans att skriva och lägga ut bilder från vardagen, speciellt nu när jag har blivit hästägare!!

Helgen har varit både lugn och fullspäckad. I fredags hade vi ett grupparbete fram till lunch, därefter bar det av till stallet. Det var bara jag och min kusin Aline i stallet när jag kom fram och hon var redan klar med sina hästar, så jag sadlade Snöboll och va mig ut i skogen själv. Det var helt underbart. Jag kände mig så stolt och lycklig när jag fick rida ut själv på min helt egna häst och känna mig helt trygg och säker. Jag mötte en bil på vägen tillbaka och då kände jag ett lyckorus för nu var jag den tjejen som red ut själv på sin egen häst, den tjejen jag har drömt om att vara i alla år när jag har åkt förbi någon som har varit ute och ridit. Vi skrittade mestadels men tog även lite trav där det var mjukt samt en kort galopp på en sträcka som kändes mjuk och fin. Jag vill gärna hålla igång honom inför ridlägret på fredag, men vill inte att han ska vara slutkörd. När stallet var klart åkte jag raka vägen till Kungsbacka där jag var med min kille och en kompis till oss under kvällen.

Lördag förmiddag spenderas med att kolla på Exit som vi har börjat kolla på och nu endast har ett avsnitt kvar. Väldigt lustigt serie men måste ändå se klart den. Eftersom jag hade kommit direkt från stallet dagen innan hade jag med mig mina ridkläder så jag bytte om innan jag åkte hemåt, bara lämnade mina grejer och så åkte jag och mamma vidare till stallet. Väl i stallet mockade vi hagen, gjorde höpåsar och fyllde vatten i hagen. Hästarna fick också gå på gräs i en timme. Det var så skönt väder, vilket vi ju självklart längtat efter hela våren, så vi valde att rida ut. På något sätt vill man gärna passa på nu eftersom vi vet vad det kommer bli för väder resten av året.. Det blev en långtur ner i grusgropen och runt omkring i skogen, så himla mysigt! På kvällen blev det grillat och en lugn hemmakväll.

Söndagen började med en liten tur till Jysk och Jula. Jag behövde bland annat köpa startkablar att ha i bilen. Efter lunch åkte vi till Alingsås eftersom jag behövde handla en del på Hööks och vi skulle ha några småsaker på Granngården. Det blev ingen ridning idag men vi pysslade lite och hade det mysigt. Jag fick i alla fall köpt en massa bra grejer på Hööks. Jag behövde uppdatera täckesgarderoben inför hösten då inte alla sitter så bra på honom och det känns kul att uppdatera lite. Så jag fick köpt två regntäcken, en padd till hoppsadeln, en magväska och två sadelöverdrag. Så jag är riktigt nöjd!

Gillar

Kommentarer