Header

Hejsan folket!

Nu var det ett tag sen jag la ut ett inlägg så nu är det dags. Iaf så har Gná vilat måndag och tisdag, ska kanske rida idag, beror på lite ;) Jag är hemmat och sjuk idag så vi får se om jag orkar.

Anledningen till att hon har vilat är för i söndags var jag på kurs, två lektioner på en dag. Hon blev otroligt trött och fick en välförtjänt vila. Första passet i söndags gick ok, hon hängde sig väldigt i tygeln, jag vet att hon ofta gör det så nu lägger jag bort hackamoret ett tag. Andra passet prövade jag för första gången att rida på stång, det gick så himla bra. Gná är ju inte direkt ett fan av bett men hon blev så lugn i munnen med islandsstång. Hon gapade inget och det gick att rida med jättesmå hjälper. Hon gick i 👌 form och tölten blev otrolig, takten var helt ren, hon kunde öka massor och var otroligt stadig i formen. Hon blev lätt i handen och gick super i alla gångarter, lägger mer vikt i att tölten blir bra då hon har haft svårt med att jobba bra i den 😜.

Annars har inte så mycket hänt. Kommer kanske en överraskning snart, vi får se lite 😏😉

Adios Amigos ;)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hejsann! :)

Igår var det ridning på Orinoco och Gná. Det gick väldigt bra på båda passen. Orinoco var på lite dåligt humör då hon var mycket surare i boxen och lite mer "uppkäftig" i ridningen. Hon gick inte fram i början och försökte resa sig vid några tillfällen (longerspön som står mot väggen är kända för att äta upp söta hästar med långa öron) men efter ett tag fick vi ordning på det och hon blev riktigt fin. Då lyssnade hon även väldigt bra vid övergångarna. Hon gjorde även väldigt fina skänkelvikningar och förvända öppnor. Hon blev väldigt mjuk och följsam :)

Gná var också väldigt duktig. Det var lite jobbigt i snön utan snösulor då det blev lite styltor men höll man uppe tempot gick det bra. Hon hittade formen direkt i skritten och traven, som vanligt ;). Däremot har vi ju kämpat med formen i tölten och igår gick det super :) Hon gick stundsvis i perfekt form och emellanåt gick hon i hyfad form iaf :D Vi jobbade på tempoväxlingar och halter oxå, hon lyssnade super på det. Från tölt till halt på ett ögonblick ;) Traven gick perfekt i slutet oxå men däremot börjar hon "hänga" sig på hackamoret så det måste vi jobba på.

Idag ska jag troligen in till stan och göra synundersökning, spännade spännande ;) Ska försöka ta mig till hööks eller något liknande snart och köpa nosludd till att sätta på bootsen, nya lindor och underlägg till dem :) Behövs till min lilla islandshäst, jag lovar hon är ingen ponny ;)

Kan ju även nämna att veckoplanen redan är förstörd 😂


Nu har jag lektion,

Ha det bra :)

(Slänger in lite bilder för att det ska bli lite kul, Gná och min gamla ponny Pepsi, en otroligt saknad fluffboll💘)

Likes

Comments

Hejsan! :)

Idag red jag dressyr på Orinoco. Det gick så himla bra :) Vi jobbade på att ha lika mycket hjälper överallt och att hålla sig stilla i sadeln. Orinoco hittade en otroligt stadig form och höll den så gott som hela tiden efter ett uppvärmningen. Detta passet var väldigt trevligt och lärorikt. Jag hittade flera saker att jobba på i ridningen. Orinoco är ju alltid kul att rida men idag var hon superduktig. Hon var pigg och glad och var superfin i alla gångarter, traven speciellt då hon travade på lite mer "svävigt". Ska bli kul att rida henne igen imorgon:)

Gná fick vila eftersom hon gick väldigt hårt igår och imorgon ska hon troligen gå med på lektion.

Annars så händer nog inte så mycket. På tisdag ska jag troligen till körskolan och testa min syn och annat. Spännande :)


Tänkte jag skulle få till en ungefärlig veckopla, kommer antagligen inte följa den alls men jag tänker försöka👌

  • Måndag: Lektion, dressyr
  • Tisdag: Vila
  • Onsdag: Ridning eller trickträning
  • Torsdag: Vila, strech och borsta
  • Fredag: Rida, skogen
  • Lördag: Gná ska leka ridskolehäst XD
  • Söndag: Rida, lugnt


Ha det gött!:)

(Slänger in en bild på Orinoco för hon är så himla fin)

Likes

Comments

Hej!

Nu sitter jag på skolan och väntar på elevens val.

Jag red Gná igår, det blev bommar och hoppning och hon skötte sig fantastiskt, det var även första gången på evigheter jag red henne med bett. Det var hon inte så nöjd över däremot. Ska rida idag oxå, dock utan bett XD


Ha det bra! :)
Likes

Comments