Header

Tänk om det funnits så fina leksaker när man själv var lite som det finns idag. Har arbetat flera år på dagis och då har vi haft en så kallad leksaksdag, när barnet fått hämta en leksak till dagis. På dessa dagar har man nog ibland blivit förvånad över hur fina leksaker det finns . De finns liksom allt ! Många leksaker är nuförtiden av bra kvalitet och håller i flera år så att syskon kan få ärva av varandra (vilket ju är bra). Och mängden leksaker barnen har? Man bara häpnar. Var inne på en nätsida och tittade på leksaker och blev så förtjust när jag såg hur fiffiga saker det finns. Det har blivit allt vanligare att man i tidig ålder redan ger barnen pedagogiska leksaker som utövar både intelligens och kunskap.


Det finns härliga leksaker av trä som passar fint för även de mindre barnen. Hittade en ljuvlig kalender av tyg när man kan lägga in årstid, månad, veckodag och annat viktigt. Passar perfekt en förskoleflicka eller pojke. Givetvis hittade jag prinsesssaker och riddargrejer , men väldigt många av leksakerna lämpar sig för bägge könen. Att spela olika sällskapsspel har blivit pop igen vilket är bra. Minns under min dagistid hur man kunde se på barnen vilka av dem som brukade spela hemma med sina föräldrar. Stor skillnad i kunnandet och i barnets tankesätt. Att spela spel tillsammana är minst lika viktigt som att läsa för barnet olika böcker.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

På sommaren blir det bakat lite det ena och det andra. Man får överraskningsgäster och man vill bjuda på nåt gott. Hos oss har det blivit något av en tradition att baka en ordentlig gräddtårta. Men en sådan på kaffebordet, behövs det inte så mycket mer. Och finns det nåt ljuvligare än en somrig jordgubbstårta?

Likes

Comments

Gillar verkligen goda drycker . En av favoriterna är en god Prosecco och denna Bottega Gold var inget undantag. Ena flaskan finns inte mer;), men den andra sparar vi till något bra tillfälle. Har du någon favorit dryck?

Likes

Comments

I början av sommaren firade mannen och jag våra gemensamma födelsedagar. Det var en kul fest tillsammans med alla våra vänner och bekanta samt givetvis familj och släktingar. Vädret var det bästa och vi hade gäster hela dagen. Det är inte alla dagar man ordnar fest för sig själv, de senaste åren är det barnens födelsedagar vi firat medan våra dagar har kännats lite onödiga att fira. Men i sommar slog vi loss och passade på. Kul var det, fastän jätte mycket jobb och andra förberedelser. Men visst var det värt.

Likes

Comments

Visst är det ljuvligt när det är sommar. Ingen super-sommar-väder detta år men nog så man njuter i alla fall. Härliga blommor, som fått mycket vatten (och regelbundet), prunkande buskar och ljuvliga dofter. Älskar sommaren.

Likes

Comments

Älskar att åka på utfärd till ett närbeläget ställe där man direkt slinker in i 1800 -tals stämningen som där råder. Gamla hus fulla med precis den inredning man kan tänka sig att människorna omgav sig med förr i tiden. I husen finns härliga historier och berättelser om hur det var förr och vem som levt i husen. Husen omringas av underbara trädgårdar men stora äppelträd och rosenbuskar. Tänk om man levat då?


Likes

Comments

Min son har börjat tatuera sig. Vad gillar jag det? Ja på ett sätt tycker jag att det är fint, skulle gärna ha en liten snygg tatuering någonstans på mig själv också. Men han tycker att han skall fylla hela sina ena arm med dessa tatueringar och det är jag kanske inte så ivrig på. Tills vidare har han gjort 5 tatueringar i tre olika repriser. Det hela började med att han ville testa på det och bestämde sig för att låta göra ett fint litet kors. Jag tyckte det blev fint och passade bra tills hela hans image- rockig och en ung man som går precis sina egna vägar, vet vad han vill och är mycket modemedveten. Efter en tid hade han beställt tid för sin nästa tatuering. Den skulle bli lite större och jag himlade smått när han kom hem med halva armen tatuerad. Det föreställde rosor och blad. Gillade även den men tyckte att det räckte nu. Som mamma tänker man kanske lite längre än en 20- åring. Jag tänker på hur det är när blir äldre och kanske inte längre är så glad att han valt att göra så många tatueringar ! Kan man ta bort dessa bilder eller kommer de att sitta fast på armen i alla oändlighet. Och tänk sedan när han är en gammal man. Kommer de att vara utdragna och skruttiga? Åsikterna är säkerligen många- just nu lyssnar han nog inte på mig. Kan väl bara vara glad att han inte jobbar för tillfället så takten på nya bilder har lugnat sig, det kostar ju en hel del och de pengarna har han inte just nu. Är de fina- jovisst men funderar på om han tänker så även efter 50 år!

Likes

Comments

Hör ni, snart är det dags för sommarens höjdpunkt- Grekland . Det blir Kreta även i år (som alla de andra åren ).. Sol, bad , varma kvällar och god mat.. I år åker vi hela familjen och det är så härligt . Förra året stannande äldsta sonen hemma pga jobb men i år far vi alla. Can´t want to get som SUN.

Likes

Comments

Jag jobbar själv med Mary Kay och älskar faktiskt alla produkter som finns i deras kollektion. Både när det gäller make-up samt hudvård.. Idag tänkte jag berätta om min dagliga make-up och vilka mina absoluta favoriter är när det gäller den dagliga make-upen. Ett måste är en bra foundation, jag gillar Liquid foundation eftersom den är lätt att applicera och ger en naturlig look. Det finns många olika nyanser att välja mellan så ifall du inte ännu har en som är perfekt, hittar du den säkerligen hos Mary Kay. Foundation använder jag inte på sommaren men hela den övriga tiden på året. Foundation skyddar även huden mot orenheter och smuts.

Går aldrig, eller väldigt sällan ut utan make-up och tycker om att använda lite ögonskugga samt mascara. Mary Kays Mineral Eye Color är perfekt- har mängder med olika nyanser att välja mellan och att blanda ihop. Som mascara använder jag Lash Lover eftersom jag gillar hur den känns i handen. Alla MK-mascaror är helt suveräna men denna har jag fastnat för. . Givetvis lägger jag alla dagar solpuder i facet. Sommar eller vinter skall det finnas på kindbenet. Solpudret (Bronzing Powder) är så lätt att använda då man kan framhäva vissa delar av ansiktet med hjälp av detta. Sätter alltid lite på pannan, tinningarna samt då på kindbenen.

Förr kunde jag aldrig använda läppstift eftersom de blev vita klumpar på mina läppar efter en tid. Nu har jag hittat Mary Kays härliga True Dimensions läppstift som är något av en blandning mellan läppglans och läppstift. Gillar verkligen nästan alla färger. Även Nourishine lipglossen hör till favoriterna och lämnar inte huset utan att sätta på något av dem. Igen finns det otaliga färger att välja mellan. - lovar att du hittar dina favoriter.

Ja utan dessa känner jag mig naken och blek. De ger mig den perfekta looken och jag fullkomligt älskar mina Mary Kay produkter. Ifall du vill höra mer om dessa , kan du ta kontakt..

Ja utan dessa känner jag mig naken och blek. De ger mig den perfekta looken och jag fullkomligt älskar mina Mary Kay produkter. Ifall du vill höra mer om dessa , kan du ta kontakt..

Likes

Comments

Visst längtar man efter solen och värmen. Börjar bli rätt så uttråkad på denna sommar. Alla morgnar är det rätt så grått ute. Ibland blir man överraskad av blå himmel på morgonen som skata, men säkert , byts ut under förmiddagens lopp mot grått och till slut regn. Jag älskar solen och behöver den för att må bra. Speciellt på sommarlovet känns den nödvändig. Tror jag varit hela tre gånger på stranden. Minns när jag var barn, då var hela sommaren solig och vattnet var varmt. Nu är de somrarna not ett minne blått. Vår kanin Snorkfröken- hon gillar dock när det inte är så hett - då är hon ute och njuter av det gröna gräset och maskrosblad.


Idag är vädret inget att hurra för - igen. Få se vad vi hittar på att göra. Kika in senare idag då jag visar mina favorit kosmetik produkter..

Likes

Comments