Byta hårddisk

Ja då var det dags att göra bytet av dotterns hårddisk, tänkte att jag lägger upp en liten guide ifall någon vill göra ett byte själv men kanske inte vet hur (gäller laptops):

Datorn i fråga är en Dell och på den sitter hårddisken lättillgänglig nere till höger på sidan, de 4 skruvarna (2saknas på bild) som sitter som en fyrkant är dom som håller hårddisken på plats så dessa skruvas loss. Skruvar till datorer har väldigt små skallar så en mejsel med PH0/PH00 (stjärna) är fy rekommendera!
sen drar jag helt enkelt ut hårddisken från chassit.

Andra laptops kan kräva att man tar bort hela botten  dvs alla skruvar bort! Skruvar kan vara gömda under "fötterna" på datorn då glöm inte kika där.

Till vänster ser ni gamla mekaniska hårddisken och till höger ser ni den nya SSDn

Allt jag gör nu är att sätter dit sidoskyddet på SSDn och för in den åt rätt håll och säkerställer att den är ordentligt insatt genom att se ifall skruvhålen på SSDn syns genom chassits skruvhål.

Så skruvar jag bara tillbaka skruvarna så är allt klart, då ska bara Windows installeras.
Det fina är att numera är windowsnycklarna kopplade till ens microsoftkonto(hotmail) så jag behöver inte skriva in någon ny nyckel.

VARFÖR SSD? Jo för ssd-hårddiskar arbetar fortare. traditionella hårddiskar har en läshastighet på ca 200MB/s och en skrivhastighet på ca 150MB/s. En SSD har en läshastighet på ca 500MB/s å uppåt och skrivhastighet ca 300 å uppåt. En SSD är bra även för spel, spel som har många laddtider mellan världar/områden som t.ex Dow.

Är sådana här inlägg intressanta för er?
Jag kan beskriva utbyten utav det mesta både på bärbara och stationära då jag hållit på en hel del både till mig själv och till andra.

Vad som funkar med vad (delar i datorerna) och även felsökning kan jag hjälpa er med, bara skriva så svarar jag ifall ni undrar något eller har problem :)
T.ex om ni har barn som vill ha en dator för att spela vissa spel så kan jag säga vad som funkar och vad det kan kosta, i 9/10 fall är det billigare att köpa stationär dator i delar ;)

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229