Efter en lång resa, närmare bestämt 36 timmar är jag och mamma äntligen här på Oahu! Eller ja vi kom fram för 2 dagar sen men nu börjar jag komma mer tillrätta så att jag kan skriva ned lite. Resan hit vart som sagt väldigt lång då vi missade vårt sista flyg som följd av att flyget innan var försenat, så när vi äntligen landade på Hawaii kände man sig rätt så snurrig av flygresan och bristen på sömn. Visste ju att det skulle bli en omställning med tiden, men var nog ändå inte helt beredd på det. Vi kom till slut fram till min farbror Bertils hus där vi kommer bo under helgen till jag kan flytta in i mitt rum. Bara bilresan dit fick mig att häpna över öns skönhet.

Hur som helst, Hawaii är overkligt! Blir helt tagen av den vackra naturen som finns överallt. Igår var vi på Kailua beach som ligger ganska nära Bertils hus. När min kusin, Vanessa, skjutsade oss dit berättade hon hur det klassas som en av de vackraste ständerna i världen, så mina förväntningar var ganska höga. Den var magisk och jag kan inte på något sätt ge den rättvisa genom min mobilkamera.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Halleluja min visumansökan blev igår godkänd!! Det var det sista jag behövde fixa inför avresan och nu när jag är så nära avresedatum började jag bli stressad att jag inte skulle hinna få det! 

Sista delen av ansökan var en intervju på ambassaden. Jag var så larvigt nervös då jag verkligen inte hade tid att boka en ny tid. Bara köandet utanför tåg upp mot en timme, men väl inne fick jag snabbt hjälp. En kvinna tog emot mina papper men när hon såg min bild sa hon att den inte mötte kvalitetskraven och jag skulle behöva komma tillbaka med en ny. Jag började skaka då jag blev så stressad, men hon sa lugnande att det fanns ett ställe i närheten som det kunde fixas och att det bara var att komma tillbaka direkt. Hon måste nog ha märkt min panik. 

Efter detta väntade 2 timmars väntan för en 2 minuter lång intervju som avslutade med ett glatt "your visa has been approved"! Ahhh, nu var äntligen allt på plats! Nu ska bara det sista packas sen är jag redo att åka! Ses om 11 dagar Hawaii! 

Likes

Comments

​Igår var det dags att boka rum på campus. Allt gick bra och jag bokade ett rum där det bor 3 tjejer varav en som jag känner sen tidigare vilket känns väldigt skönt. Eftersom jag känner henne så kunde jag få lite bilder från vårt rum. Kändes plötsligt ganska läskigt när jag såg bilderna, jag ska ju faktiskt bo där de kommande månaderna! 

Rummet verkar vara ganska rymligt med trevliga roommates! Jag kommer som sagt bo med 3 tjejer, en som heter Moia, som jag också känner från när hon bodde 2 år i Sverige. De andra är båda från Hong Kong och heter Jasmin och Isabella, de talar ganska begränsad engelska enligt Moia men är båda snälla. Så även om det känns lite läskigt så känns det bra och spännande att få testa att bo på ett nytt sätt, har ju bara bott med min familj än så länge i mitt eget rum. Nedan är en bild på min lilla hörna av rummet med säng och skrivbord. Mitt hem nästa år helt enkelt. Overkligt helt enkelt. 

me ke aloha 

Likes

Comments

Nu när mitt avfärdsdatum till Hawaii börjar närma sig tänkte jag att det var passande att starta en blogg. Jag har försökt blogga förut men det formade sig tillslut mer till en personlig dagbok så vi får se hur det går denna gången. I alla fall, min resa ger mig en bra anledning att ta upp detta igen, eftersom jag själv älskar när andra startar en blogg när de åker på äventyr och jag får chans att gå tillbaka och se vad jag gjorde under mitt hittills största äventyr- Hawaii. Hoppas du som läser kan ha glädje av att läsa av jag har för mig och tänker om min vistelse i paradiset! 

me ke aloha 

Likes

Comments