Funkisförälder och attraktiv på arbetet - går det??

Livet med NPF barn är inte lätt, inte nånstans, det är ingen nyhet. Det kommer nya berg att besegra varje dag nästan.

Nu brinner jag lite extra för alla funkisföräldrar som inte har förstående chefer. Som inte längre får sina liv att fungera med sitt arbete, där cheferna är oförstående och helt utan empati.

HUR GÖR MAN? Vilka rättigheter har man som anställd idag? Har man bara skyldigheter numera? Är man inte värd nånting om man har ett krävande liv vid sidan av sitt arbete?

Efter att ha varit aktiv i olika forum har jag fått fram att otroligt många klarar sej tack vare barnens mor/far-föräldrar som rycker in så att mamman/pappan kan jobba. Även vänner och grannar rycker in.

Toppen! Otroligt fint <3 men.....sen finns ju dom där, och vi är MÅNGA, som faktiskt inte har något fungerande nätverk kring barnen... Som faktiskt inte har någon mormor eller farmor till våra barn. Vi kanske även har så speciella och krävande barn att någon granne inte kan klara av barnet i fråga?

Vännerna kanske vi har som just VÄNNER och inte som barnvakter av olika orsaker som bara vi med liknande barn förstår vad jag menar nu...

Vi finns! Och tyvärr så är vi en hel del.

Hur ska alla dessa föräldrar kunna klara av att arbeta på sina jobb, och samtidigt klara av att styra vardagen med allt vad det innebär? När cheferna inte vill vara hjälpsamma utan kör över en och bara vill bli av med en.?!

Finns det några rättigheter över huvudtaget för funkisföräldrar eller är allt bara skyldigheter?

Vem ska ta över när alla dessa föräldrar återigen kraschar och även står utan arbetsinkomst?

Det enda lilla lilla som behövs från ens arbetsgivare är något som kallas EMPATI och FÖRSTÅELSE!! Att hjälpa sina anställda att hitta en fungerande lösning att kunna ro i land sitt liv som förälder till ett neuropsykiatriskt funktionsnedsatt barn OCH att kunna känna sej viktig och behövd i samhället och tjäna sina pengar själv! Hur svårt ska det vara??


Ni som känner igen sej kan gärna skriva till mej hur ni har löst det, vilka vägar ni fått gå. Jag vill veta hur många vi faktiskt är som är drabbade.


Ingen är lika stark som en funkisförälder! Styrkekramar till oss <3


  • 0 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229