Resevagn, vilken djungel det varit! Men en djungel jag älskar att vara i, så inte mig emot. Men jag har efterfrågat, och jag fick SÅ mycket tips från er på min Instagram! 80% rekommenderade Babyzen Yoyo och resterande 20% rekommenderade Babyjogger. Men Babyzen föll oss i mest i smaken, har inte provat den länge, men än så länge är jag mer än nöjd! skulle inte påstå att de känns som en sulky, eller de typiska för en resevagn. Den är rejäl, SÅ lättmanövrerad och enkel att ha att göra med. Mathilde satt så bra i den, valde att sätta i en inovidyna åt henne, och eftersom hon är så kort, gör de inget att de inte finns nått reglerbart fotstöd då fötterna ligger på sittdelen ännu. Det är om Tristan somnar i den de kan bli lite bökigt med fötterna, (man sover ju bekvämast plant) men har sett att man kan köpa fotstöd separat om man googlar lite på nätet.

Det bästa är ju att vi kommer ha med den här enda in på planet, och ha den som ett handbagage! då måtten är tillräckligt små som hopfälld att man kan göra så. Det ska bli skönt att kunna ha Mathilde i bärselen när vi ska kliva av, och sätta Tristan i vagnen om han är trött när vi kliver av planet, då väntan kan ta ett tag innan allt bagage m.m. kommer fram. Först tänkte vi ta med oss två vagnar, men det är inte ofta dom sover samtidigt. (Man kan ju drömma vidare att båda ska lyckas somna på kvällen efter restaurangen samtidigt) haha! Så om Mathilde är trött, kan hon bli buren. Är Tristan pigg, kan hon sitta i vagnen osv. Tror de blir enklast. Vi valde ett babypaket på hotellet också, där ingår de sulky, resesäng och matstol. Så den vagnen kommer ju också finnas till hands om vi är uppe och iväg senare någon kväll. Tror de blir perfekt!

Den kommer ju inte kunna rulla något vidare på sand, men vilken vagn gör de. De bästa då är att den är så enkel och har ju ett axelband man kan bära den med, och den väger ju knappt något. Vägunderlagen kan ju vara lite sisådär i Thailand, men på hotellområdet kommer nog denna göra super. Vågar inte ta med mig Uppababyn ifall den skulle förstöras i transport, och bökigt att ta med en så stor vagn som kanske inte kommer användas fullt ut.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Vilken mysig energi boostande helg vi haft. Linus slutar alltid 13.00 på fredagar, så himla skönt för de känns som man förlänger helgen! Det innebär att han alltid hämtar barnen från skola/förskola och man kan laga middagen tillsammans och även hitta på något utan att de blir allt för sent.

Så i fredags åkte vi hem till Mathildes gudmor och familj, åt tacos tillsammans, hängde och myste ett par timmar innan vi korsade stan och åkte hemåt igen. Novalie och Wilja somnade på någon minut i bilen med sina huvud mot varandra. Tristan höll låda hela vägen hem likaså Mathilde!

Igår så fick jag och Linus en dag på tumanhand med Mathilde. Var så längesen vi hade barnvakt, vi firar ju 7 år tillsammans nästa lördag (på Novalies födelsedag) så vi brukar aldrig hitta på något för oss, sen glöms de bort. Men igår så tog farmor och farfar dom stora så åkte vi mot MOS och käkade lite tapas på Calienté hittade skor till oss till Thailand, bikini till mamma! Skulle leta uv-dräkter men hittade absolut ingenting någonstans. Inte aktuellt ännu i butikerna, så de blir att beställa :)

Väl hemma sen så blev de mellomys och till middag gjorde vi iordning varma mackor och oboy! Vilken lördagsmiddag.. men som Wilja sa ”de här var den bästa maten på jääätte länge”.

Idag har jag varit iväg och veckohandlat, Mathilde har fått lite biverkningar utav mässling, rödahund och påssjuke vaccinet som togs för snart 2 veckor sedan. Dom tyckte det bra att vi tog det innan vi åkte. Men blev lite chockad imorse när hon hade prickar på magen, hade lite förhöjd temp och alldeles glansig i ögonen. Sen kom jag ihåg att man får en släng ca två veckor efter man fått sprutan. De andra åkte med pappa till leklandet och fick rasta av sig lite.

Likes

Comments

Igår trillade de in rena spöknkommentarerna här inne hos mig. Jag vill förtydliga, det är okej att tycka olika. Man kan inte gilla alla - de gör inte jag heller. Men då håller man tyst. Att skriva nedvärderande och rent av elaka kommentarer om ens barn för att komma ”åt” den vuxna är så lågbegåvat så jag saknar ord för det.

Det var längesen jag gav trollen luft, oftast hamnar dom kommentarerna rakt ner i papperskorgen utan att lägga tid och energi på dom. Att vara offentlig har självklart sina för och nackdelar. Men för det, är de inte okej och accepterat med nätmobbning. Spelar ingenroll om du har 50 följare ler femtiotusen. De är inte okej.

Om ni kollar kommentarerna under ”Uppababyn” så ser ni vad jag menar. Att Linda in en fråga snyggt om Mathilde har down syndrom, hur livet med de funkar, att hon är så efter i sin utveckling även Tristan? Baserar ni det på bilder ni ser? Eller?

Varför jag tog illa vid utav den kommentaren är för att det är ett hån mot alla barn som föds med DS som är fullt lika underbara som andra. Men eftersom ni följer mig VET ni att M inte har det. Hade hon haft det så vet ni som jag att jag hade lyft det till skyarna och berättat allt om livet med ett extra speciellt barn. Inte mindre älskad hade hon varit för det. Så det var bara en kommentar för att såra, och vara elak mot ett litet BARN!

För er som tycker hon är sen i sin utveckling, aldrig ler eller ser glad ut. Hon är född i vecka 33 alltså nästan 8 veckor för tidigt född, rent korrigerat är hon inte 7 månader utan precis fem. Hon följer sin kurva och lär sig allt i sin takt, hon har lärt sig sitta vilket är enormt för oss! Vi har tragglat och kämpat med henne, för att hon har haft sitt närhetsbehov, haft kolik osv och tror ni hon varit glad hela tiden? Nej..

Jag har valt att berätta om just de verkliga livet för er så att fler ska kunna känna igen sig och veta att man inte är ensam. För just i allt de, är man ensam, slutkörd och helt förstörd.

Säga vad ni vill om mig, och om mitt utseende osv. Men dra inte in oskyldiga små barn, de är bara från allt vett! Man tycker inte alla är söta - helt okej de med, men vad har du för behov att tala om det? För mig skulle hon vara lika perfekt oavsett din åsikt.

Likes

Comments

Så vad gjorde vi egentligen i Linköping? Vi åkte till huvudkontoret för ReiRei och pratade om UPPAbaby. Jag har nu gått igenom ett par vagnar genom alla mina år som småbarnsförälder, och ska nu göra en recension just för denna vagn. I Sverige så är UPPAbaby fortfarande rätt ny på marknaden, och säljs bla på Barnbutiken, och nu även på Bonti. men kollar man i USA så är det deras mest köpta vagn. Det är en vagn, som du kan köpa som singel. Men när du skaffar syskon, finns de adaptrar till så du kan bygga på din vagn och få en syskonvagn! Alltså så är det en vagn du kan ha i många många år.

Jag har nu bara provat den i två dagar - Så än kommer de inte komma någon lång recension, för jag vill ge den tid. Precis som man behöver göra med en ny bil, men hittils är jag så överraskad och den har så mycket smarta funktioner och vagnen är verkligen busenkel att förstå sig på. Den är lättkörd, stötdämpande fjädrar både fram och bak (något som jag saknat med tex donkeyn) fotstödet är reglerbart vilket för mig är ett stort stort plus! Bumpern, är också svängbar vilket jag älskar. Istället för att böka ner under, eller ta bort och behöva trycka på båda sidorna samtidigt. Något som jag har missat på bilderna, de är att Tristan som är en rätt lång kille på 105 cm ser rätt ihopklämd ut. Men jag glömde att sufletten kan höjas med 7 cm! (typiskt) får ta en ny bild. Nu får man tänka att han både sitter i åkpåse, med dyna under samt har mössa. Han är lång, men kan sitta där länge ändå och då ha sufletten helt problemfritt över sig när den väl är höjd.

Nu har jag provat bara med liggdel till Mathilde, men ska sätta dit en syskonsits när den anländer! Jag har alltid varit lite "anti" att ha ett barn underst, men tack vare att Uppan är så hög, så kommer barnet under aldrig i kläm utan har så mycket utsikt, man kan vända de barnet framåt, och ha ett mot dig. De finns utrymme att vända båda barnen mot varandra så dom får titta på varann. Det känns som de finns oändligt många möjligheter! Och med ståbräda, kan även ett tredje barn åka med utan att de överhuvudtaget blir tungt. Vi provade idag med Novalie som väger över 20 kg, Tristan 20 precis, Mathilde 8. Alltså drog jag 48 kilo, och det var enkelt. Då även i snön! Jag ska filma lite så ni får se. Men de tar vi framöver! har så mycket kul att skriva om den.

Lastutrymmet när man har syskonsitsen på, eller bara ett barn i går inte att beskriva! Varukorgen är ENORM och hög, den här vagnen borde jag ha haft när jag hade mina tre små kiddos och var utan körkort, den hade räddat hela mitt liv med handlingar, paketuthämtning och allt som hör till. Verkligen ett stort plus! Titta på bilden, och tänk bort liggdelen så ser ni vad jag menar. Man kan ju frakta en unge där under utan problem!

Det är ett höj/sänkbart handtag i äkta läder. Du höjer/sänker vagnen med ett handtryck, de är en knapp som du trycker in och de räcker med ena handen. Super smidigt, liggdelen samma sak där! den klickar du av, med en knapp uppe på sufletten med ett handtag, allt för enkelhetens skull. Inbyggt solskydd i alla sufletter, och de finns en förlängningssuflett inbyggd. All sån här information kommer komma, och ska berätta mer om dom! nu får ni bara se hur snygg vagnen är på bilderna.

Mathilde var så tokigt nöjd i sittdelen, då hon kommer så nära mig. Lutade jag mig bara fram vid handtaget kom hon åt mitt ansikte med sina händer. Hon kom upp, såg ut överallt och satt helt nöjt. Jag kommer kunna jämföra denna vagn med: Bugaboo Donkey som jag hade under 3 år när N och W var små, även nu en kort period när Mathilde föddes, men jag ratade den, så den åkte iväg fort. Därefter har jag provat Buffalon, men insåg snabbt att jag var klar helt med Bugaboo, och att de finns så många mer vagnar som är mer VAGN och som är så mycket mer prisvärda. Sen kommer vi till Britax Go, den har jag så mycket gott att säga om, jag älskade liggdelen och gunget i vagnen, medan Mathilde alltid ratat vagnen som ni vet. Mindre gott om sittdelen, då den inte kunde fällas upp helt sittandes, väldigt låg, svårt att se ut över sufletten osv. Men de kan vi ta en annan gång, även provat Emmaljungas super nitro, Mountainbuggyswift, CrescentDiva , och Beemoo.

​​​​

Det ska bli kul att kunna jämföra hur den är som singelvagn, och hur den ter sig som syskonvagn! Den har stora punkteringsfria hjul, som inga stenar osv kan fastna i. Hjulen är givetvis gjorda för att​ kunna låsa dom om de behövs. 
Bredden är 65 cm, och när man fäller ihop den i bilen tar den mindre plats än vad min britax gjorde, den byggs upp på höjden och står på handtaget. UPPAbaby Vista är även väl konstruerad för att rymma syskon en bit upp i åldern. Den europeiska maxvikten på huvudsätet är 15 kg, men i USA är det testad för 22,7 kg​. 

Var de spännande att läsa om den? ​​

Likes

Comments

Helgen som har gått har varit så mysig! I Lördags så var vi iväg på maskeradisco med ungarna, kakor, fiskedamm, och en massa bus! På vägen hem stannade vi hos mina svärföräldrar på lite kaffe, sen blev vi plötsligt barnlösa, eller dom två stora stannade kvar hos sin Farmor och Farfar på övernattning, vi passade på att ha lite Pizzamys med Tristan, kollade på film med bara honom, lekte för fullt. Var så mysigt! När vi lagt honom för kvällen, så ser vi en bil köra in på gården. Va i sjutton tänkte vi, kollade på klockan och den var strax efter 19, vem kommer nu? Ut ur bilen hoppar tre pyjamasklädda barn, samt att dom tagit med sig Wilja hem från farmor! och ut kommer våra vänner Mickis och Micke! (Mathildes gudmor) som åkt hela vägen från Västerhaninge med mellomys och skulle överraska oss! Så himla mysigt verkligen. Blev så glad.

I går så var de inte många knop, tvättade och städade. Var så trött, Tristan har börjat vakna vid femsnåret och vägrar ligga kvar med Ipad i sängen. Han ska upp! Vet inte vad de är för period han kommit in i.. Han sover ju ingen middag, så mindre sömn kan vi inte ge honom. Det rids väl ut de också, men han blir ju så trött stackaren.. När vi ska gå till fsk har ju han redan hunnit vara uppe i 4 timmar.

Likes

Comments

Sakta men säkert så förbereder vi oss här hemma inför vår resa till Thailand, vi läser på alla tips vi kan tänka oss komma över från fler som flyger/reser med många barn som vi gör. Har skrivit listor vad som inte får glömmas, just vad vi ska ha med oss i väskorna på planet. Små överraskningar som man kan plocka fram, inte ta upp allt med en gång. Bunkra snacks, fylla alla iPads med filmer, spel. Ta med nackkuddar, något litet yatzi så vi kan spela med barnen. De kommer nog att roteras flitigt mellan alla våra stolar, och förhoppningsvis sover barnen ett bra tag då vi lyfter sent på eftermiddagen. Men de är som vi resonerar, vi tar de som de kommer. Och stressar inte upp oss, utan väl där finns de inte mycket man kan göra än att bara lösa problemet för stunden. Jag oroar mig faktiskt inte nått för Novalie och Wilja, man kommer säkert höra "när är vi framme" 1000 gånger, och få skavsår i öronen. Men värre än så blir de nog inte! Mathilde är jag inte heller orolig över - då hon är ju nöjd när hon får vara i knä och sova på en. Hon är ju missnöjd när man lägger ner, sätter ifrån sig henne. De är bara de att de blir jobbigt för oss att ha henne på oss i tio timmar! Sen kommer vi till Tristan. Virvelvinden. Vad kan man begära från en treåring! Han kommer titta på en film, sen måste han få sträcka på sig. Och så många gånger jag själv rest till Thailand har ju alla föräldrar sprungit i gångarna så gott man kunnat. Vi åker de största planet, så gångarna är rymliga med toaletterna en trappa ned.

Men han är ju som en klocka, 19.00 somnar han ALLTID hemma som en sten med en flaska välling, och de spelar ingen roll om vi är hemma eller inte, han blir trött då och vill själv sova. Så vi får hoppas att "förtjusningen" släppt lite under timmarna vi redan varit i luften och han kommer till ro och kan somna in med sin välling, så får vi några timmars "ro".

Här hemma har väskorna kommit hem, vi har ju inte haft egna resväskor, men kände att det var på tiden att slippa låna överallt. Vi kommer ju resa mer framöver, och dom var ju så löjligt snygga. Tjejerna får en varsin "kabin" väska, kommer räcka gott och väl. Man packar alltid för mycket, och jag köper tvättmedel där nere så man kan tvätta upp lite tröjor, trosor, klänningar osv. Känns lagom, så kan dom rulla dom själv. Och jag tog en större, får se om jag och Mathilde kan dela på en eller om vi behöver en till. Tänker mest på att hon har mer extrakläder, salvor, lite barnmat osv som ska med. Vi får se! väskorna är från märket Epic. Har googlat sönder mig! Då resväskor kostar en liten slant, vill man ju inte lägga 1000 kr på något "skit" med dålig service, svår reklammation osv. Fick jätte fina tips om just dessa väskor. Så tog kontakt med resväskor.se och deras kundservice, kan varmt rekommendera dom. De var jätte snabba på att besvara alla mina frågor ang hållbarhet, reklammation, ångerrätt osv. Det är inget samarbete, utan bara ett varmt tips till er som är i samma banor som oss och behöver nya väskor till er avresa.

Vad gör vi annars? försöker få bukt med mitt sockerproblem. Har dragit upp de så många gånger, men nu fick jag bara en morot. Det är inte för att jag behöver gå ner i vikt, vill gärna stanna här. Men det är de att jag känner mig smutsig inuti för jag trycker i mig SÅ mycket skräp. Fått beroende på Pepsi Max. Dricker de konstant. Jag har aldrig druckit läsk i hela mitt liv utan bara druckit Loka, vad hände där liksom? Sen på kvällarna går jag i skåpen HEEELA tiden. Småäter, äter å äter. Amningen gör mig vrålhungrig, men jag måste lära mig ta bättre alternativ om jag är hungrig och inte trycka i mig socker. Mår dåligt och som jag skrev, de blir ju ett beroende av att hela tiden få i sig nått sött.

Så nu har jag hållt mig i en vecka utan läsk och Gottis på vardagarna. Äter dock berg till måltider... Men så får de vara ett tag innan kroppen stabiliserar sig igen. De här är ju så långt ifrån mig med sötsaker och socker, och jag kan inte minnas att jag känt såhär efter dom andra barnen. Barnens sommargarderober fylls på nu lite i förväg - fyndat massa på rea, och även hittat lite klänningar till M på bloppisar. Helt perfekt!

Likes

Comments

Ni vet att de är sååå härligt med Fredagsmys? Jo - kanske i andra familjer, men hos oss råder det mest bråk tjiv och gnäll från tidig morgon till sen kväll. Man ska aldrig säga att man har en bra period - för då sker övergången, till något djävulskt. Jag har velat Tradera ut ungarna i någon vecka nu! ett hemskt humör på dom alla, självklart samtidigt. Tristan är inne i sitt livs första riktiga kris, han blir ju 3 nu i April. Grinar, skriker, gråter, skrattar vartannat. Är liten, är stor. Kan själv - kan inte själv. Novalie, blir 6 år nu i Februari. Också samma, liten. Men ska ändå vara stor, göra allt som Wilja kan! Mini tonåring, upptjäftig, ful i mun, samtidigt som hon är sååå känslig. Wilja 8, behöver inte säga mer. Stor nog att förstå att man inte gör vissa saker, men ska trycka på knappar och testa sina gränser ändå. Känslig, ARG som ett bi jämnt. Sen lilla rara gulliga fantastiska Thillie! haha, behöver inte säga mer. De är TUR att man älskar dom, och de är TUR att de kommer pauser i vardagen som inte alls är så jobbiga. De är TUR att faserna går över, och de blir gladare perioder.

Sen de här ständiga, att man vill klona sig. Få tid med alla var och en, bara en stund om dagen. De är så viktigt för dom, och även för mig. Att jag får 30 minuter med bara Novalie, bara leka med Tristan med hans bilar, sitta och läsa ifred med Wilja utan lillasyster. Dom uppskattar de så mycket, och även jag. Då glöms allt bråk, inget tjafs och dom är helt underbara.
De är som de flesta syskon, de triggar varandra. - Många kanske känner igen sig, några kanske inte gör det. Grattis för dig isåfall. Här är de både jätte bra och lugna dagar, och helvetiska dagar! Men de är de som är de underbara i livet. Kontrasterna i livet, kontrasterna i vardagen. Hur ingen dag är sig den andra lik.

Likes

Comments

Ikväll fick jag en film skickad till mig, oväntat.. Från en glimt från vårt bröllop, med talet från min mamma. Inte ett öga har varit torrt när jag fick höra detta igen. De är så känsligt, och så fint. Älskade Mamma.
Att något sånt här kan betyda så mycket.

Likes

Comments

Nu mina vänner. Det här tog tid, att hitta en resa för oss alla! Vi har försökt att leta efter en resa för oss i sommar med 4 barn, men att åka till Grekland i en vecka med 4 kiddos, är inte de lättaste att hitta! Och de vi har hittat ligger på runda slängar 60 tusen, med då all inclusive och de vägrar vi betala. För 25 kommer vi till någon råtthåla, och då är de bättre att spara dom pengarna och stanna hemma och göra nått bra här :)

Men, sen började vi kolla på Thailand igen. Vi ville ju så gärna åka i julas, men då är ju priserna hutlösa för vår relativt stora familj, över 100 tusen inget vi varken har råd med - eller har haft lust att betala. Men nu, hittade vi ett kanon erbjudande genom ving, då vi också alla kunde bo i ett hotell utan att slippa dela upp oss på två rum! känns ju inte så roligt. Så nu sticker vi den 12 mars i två veckor, ska bli SÅ skönt! Det blir en present för hela familjen, Novalie fyller 6 nu i Februari, Wilja 8 i Mars, Linus 30 i april och Tristan 3! Så vi skippar de stora presenterna och ger barnen, och oss två kaosiga veckor i värmen istället för två kaosiga veckor på hemmaplan!

Så nu planeras allt, de är pass, väskor, vagnar, vad vi ska ha med osv.
Vi åker till Karon, hotellet heter Orchid Resort & Spa, jag är välbekant med Kata/Karon då jag varit där flera gånger sedan jag var liten. Sista gången var dock för 8 år sedan, och mycket har säkert förändrats. Sista åren åkte jag ju själv, och fick då panik när jag kom in till Phuket just för alla turister.. Men nu när jag själv åker med barn, är de skönt att veta vart man kommer någonstans, och få bo på samma ställe i två hela veckor. Det är mycket nog att åka! Men de som inte dödar, de härdar och de ska bli sjukt spännande att åka tillsammans med allihop! Är redan svettig när jag tänker på de, men ändå som jag skrev. Sjukt spännande!

Likes

Comments

Haft ett par dagar från datorn, i helgen har vi varit på dop och tog bilen ner mot Gnesta! Super mysigt, och i Söndags så hade vi bara en fixar-dag här hemma. Skönt även det! Tack för alla kommentarer som rullat in om de som hände med Mathilde och mig. De var verkligen svin jobbigt och jag låg hela kvällen med ont i magen verkligen. Nåväl, de är över och bilen är tillfälligt lagad, glasbutiken skulle beställa en ruta så förhoppningsvis får vi den snart! De drog lite när jag körde innan dom åkte upp och täckte för om man säger så (:

Idag så har jag och dom små varit hemma, åkte till förskolan imorse, lämnade Novalie och när jag skulle lämna honom så fanns ingen ordinariepersonal på plats, verkligen alla var sjuka! så han fick vända i dörren och följa med hem, när man ändå har möjlighet till de kändes de dumt att lämna honom där. Ställde in dagens planer, skulle fixa pass osv. Men mer om det i ett annat inlägg!

Likes

Comments