smarrigt & läckert mellan läpparna.

Här är min favorit.
Något som smälter i munnen och smakar juvligt. ❤️

Något som är lätt att gå till efter förrätten och känns kallt och lätt tuggat. 😊

#cheescacke med påskgodis.
😊
Alltså cheescacke är min allra favorit.
Och som efterrätt efter tuppen jag gjorde som finns att läsa om i det tidigare inlägget så passar cheescacke perfekt som #efterrätt
Som #efterrättstips rekommenderar jag cheescacke.
Det är ju en efterrätt som måste passa nästan alla gånger.

Och som jag tror är väldigt omtyckt av de flästa.

Jo, beroende på då vad för smak och vilken #cheescacke du gör.

Jag rekommendera original cheescacke.

Ingredienser:

3 ägg 🥚
1,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker.
200g färskost
3 dl vispgrädde
10 st Digestivkex

Du börjar med äggen gulor i en större bunke och vitor i den mindre.

Efter lägger du strösockret och vaniljsockret
På ägg gulorna och vispar till en bra och lite pösig smet.

Tillsätt färskosten och vispa bra så du ser att det är bra blandat och fin smet.

Efter lägger du 3 dl vispgrädde i en skild skål 🥣 och vispar tills det är lagom, som om du skulle använda det till efterrätt typ.

Efter blandar du i grädden i smeten och vispar sakta men bra så det blandas väl.

Efter är det ägg vitornas tur.
Då gäller det att ha en ren och fettfri visp (alltså inte samma som du använde innan)

Och vispar vitorna till den blir riktigt vit och pösig.
När du kan vända skålen upp och ner är det färdig.

Så då är det att blanda vitan försiktigt lite i taget i smeten medan du vispar ner försiktigt men ändå väl.
Lägg i 1-2 tsk citron för lite extra smak och vispa ner.

Då kommer vi till Digestivkex.
Och så en form med löstagbara sidor.

Krossa hälften av de 10 kexen i botten och hel i smeten och bred ut lite med en sked sedan krossar du de 5 sista och strör åvanpå.

Då är det att lägga cheescacke i frysen i minst 4 timmar 😊

Och du har världens godaste efterrätt till kaffet. 😊 👍

Nu till påsk så gjorde jag en kant runt om med små choklad påskägg. Och lade i godis och choklad från ovan med. 😊

Som på bilden åvan så placerade jag ut choklad äggen innan jag lade i smeten.

Vilket också gav en väldigt fin kant runt om cheescacke. 😊

Jessica Wiklund

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229