Sitter och funderar på hur bra jag har det.

Jag har kommit till ro med mitt liv. Jag lever och mår bra.

Just nu har jag en vän som inte har det så bra. Det får en att reflektera och tänka tillbaka.
Nu har det gått ett helt år sen jag var sjuk. Ja, ska jag vara ärlig så hade jag mitt sista panikångest anfall i Juli förra året. Så det är mer än ett år sedan.

Idag har jag lärt mig att säga nej, till mycket. Även mycket som jag faktiskt hade tyckt var himla kul att göra, men jag har lärt mig en läxa och kommer inte vara alla till lags längre. Det funkar, även om man kanske går miste om en del roliga saker.

Jag har även lärt mig vad som är viktigt för mig. Min familj och mina vänner. Dem som ger mig energi, inte dem som tar så mycket energi för de har jag valt bort.

Sitter och funderar på vad det ska bli av mig när jag blir stor. Jag har ju som många vet börjat engagera mig i facket och har därigenom kommit vidare och kommer att få gå extra kurser som inte alla kan få. Känner mig otroligt glad då jag inte har sysslat med detta så länge och inte heller har jag gjort alla stegkurser som krävs för att få gå dessa utbildningar. Men de skickar iväg ett wild card och denna gången är det jag. Det känns otroligt spännande och jag är väldigt glad över att få chansen att visa framfötterna.
Vem vet vad jag får lära mig på kurserna? Vem vet var det bär mig någonstans.
Jag som egentligen vill ha en utsatt plan för hur livet ska se ut det närmsta året har ingen aning om hur det kommer gå. För en gångskull gör det mig ingenting att inte veta. Jag har inte bråttom till att ta reda på det.

Pratade om detta med min vän igår, (vännen som inte mår så bra). Hen svarade så fint att.
Heléne du är en super mamma och en super vän så det är redan något av dig,
Tar detta till mig och tänker, att ja det kanske stämmer.


Nu ska jag ta hand om mina barn innan det är dags för mig att göra vid mig för arbetet.
Idag kommer min älskade väns son att döpas. tyvärr missar jag själva dopet, ja det stör mig och jag är otroligt ledsen över detta, men jag kommer efter jobb och då ska det pussas på honom
Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

​Nu var det Astrids tur att bli sjuk här hemma. Det hör inte till vanligheten att hon är dålig men nu har hon fått feber.

Vi har alltså legat i soffan hela dagen. Tittat på fem filmer. Ätit macka och välling i soffan. Dessa dagar är bara så tråkiga, själv blir man helt slö för jag ligger ju också här. Skulle jag resa mig från soffan blir hon ledsen och vill bara vara med. Vilket hon i sin tur inte orkar för hon behöver verkligen vila.

Jag hoppas att hon blir bättre till på fredag i alla fall. Då ska de ha skolavslutning i kyrkan och hon vill gärna vara med. 

Igår var det sommarfest på skolan och hon kunde inte göra annat än att sitta i vagnen och titta på. Hon blev så ledsen när jag sa att vi inte skulle gå för att hon var sjuk. Hon menade att hon orkade. Så med lite alvedon i kroppen blev hon piggare. Vi var där ca tio minuter, så idag när hon sa att hon orkade gå på kalas i eftermiddag sa jag nej, man ska lyssna på kroppen när den har feber.

Min man är på intågande så nu ska jag faktiskt resa mig för att koka kaffe till oss.

Likes

Comments

Mamma? Är detta vår?
- Ja Astrid det är det....
- Jag tror jag gillat 

Idag har vi verkligen tagit vara på det vackra vädret. I snart tre timmar har vi varit ute. 
Vi har faktiskt även varit på kakboden, bara för att komma hemifrån ett litet tag.

Annars har det bara varit trädgården och den efterlängtande solen som har stått i vårt fokus idag.

Jag har planterat lite vårblommor här och var och barnen har lekt, lekt och lekt. 
Kändes riktigt gott att kunna placera dem på en filt på gräsmattan när vi skulle äta frukt istället för sitta inne. 

Nu känner dock jag mig nöjd. Jag kröp in för en kopp kaffe och för att fortsätta strykningen. Barnen, ja de springer fortfarande där inne. Snart ska dem också få komma in och ta det lite lugnt. För när Mr M kommer hem ska vi städa i husvagnen som ska få komma ut på vägarna i morgon. 
Vi tar oss till Göteborg för en helg tillsammans med älskade vännen Johan, Sara och deras underbara Esther. 
Barnen bara längtar till att få träffa lilla Esther. 
 De har än så länge bara kunnat följa henne via mamma och bilderna som hennes föräldrar lägger upp och visar.

Så nu är det bara timmar kvar, sen ska vi få komma hemifrån och bara vara. Det ska bli så skönt.

Må väl

Heléne


Likes

Comments

Idag behövde vi landa lite här hemma. 

Hur kul det än är att busa busa busa, så orkar de små inte hur mycket som helst. Ja inte deras mamma heller om ärligheten ska fram.

Så idag kommer dagen spenderas hemma, än så länge har ingen av dem orkat lämnat soffan, så helt pigga är dem inte.

Kanske kan jag få med dem ut på lite pyssel i köket, men än så länge vill de inte göra annat än att slappa.

Det blir däremot lite bus för mamma idag, jag ska med jobb på en liten aw då en kollega fyller 40 år. Mitt i veckan aw är inte fel, bara komma ut lite och träffa människor. 

Imorgon ska vi ladda om batterierna, då är det badhuset som står på schemat. Efter det ska vi trängas med halva helsingborg på ikea, det är äntligen dags för det nya köksbordet. I ca åtta år har jag sagt att jag vill ha ett runt sådant och nu har han äntligen gett med sig.

Så nähe, nu har jag suttit upp för länge, det tar liksom på kroppen, det är nog bäst att jag lägger mig ner igen

Likes

Comments

​När man jobbar och är inne i vardagen kan det ibland kännas lite motigt (för att uttrycka mig milt). Det känns som att den lediga helgen kommer efter mycket om och men, det känns som att man jobbar, lagar mat, städar och lägger barn. 
 Nu då??? När man är ledig (och sover till 9.30) om dagarna, ja då känns det som om dagarna går lite för fort. Kan kanske bero på att vi får typ tre timmar mindre än normalt, men ändå?!

 Nu hinner jag inte med att vara tråkig, inte en ända tvätt har jag satt igång, asså jag har inte strukit sedan i torsdags förra veckan!!! Jag har knappt lagat någon mat, inte alls faktiskt om jag tänker efter. Markus har stått för den biten... Idag hjälper jag till dock och kokar pastan. 

Men... vi har ju faktiskt hunnit med lite, sånt som är bra mycket roligare än städ och disk.

I måndags var vi på drakens lekland i Ängelholm, wohoo vad det var bra. Efter två timmar där var till och med barnen trötta, det var inte bara den gamla mamman som fick andan i halsen på det stället. Varken Astrid eller Algot protesterade när jag sa att det var dags att åka hem.

Igår (var vi fortfarande lite trötta) så vi tog ner alla våra sängkläder och hade film mys på nedervåningen. Beväpnade med godis och vatten ur de nya super snygga vattenflaskorna intog vi soffan. Vi såg två filmer innan vi rörde oss ur fläcken. Då tog vi de få stegen mot köket och satte oss för att pyssla. Hela tiden var vi iklädda endast myskläderna vi sovit i. När deras far kom hem blev vi så illa tvungna att klä på oss. Astrid skulle till tandläkaren och sen väntades fika hemma hos mina föräldrar.

Idag har det faktiskt varit bus igen, dagen bar av till tropikariet i Helsingborg. Barnen tyckte det var mycket kul, okej, vi ska inte överdriva, det var inte samma entusiasm som när vi besökte leklandet i förrgår, men det var absolut uppskattat. Jag har inte blivit riktigt klok på vad de egentligen tyckte var bäst, Mc donald´s eller tropikatiet...

nu har nog pastan kokat klart... så lyfta på baken.....

Likes

Comments

Nu är det så att jag har semester.
Mycket som ska göras, bara jag och mina barn. Tyvärr det hade varit myspys att ha med min man på vissa aktiviteter.

Badhuset ska planeras in, vi ska besöka drakens lekland, kanske blir det bio och kanske blir det även bowling. Tror dock att Algot är lite för liten för den sista aktiviteten och att jag kanske skulle försöka ordna barnvakt till honom. Men annars kan han nog vara med på allt.

Idag vaknade vi som bekant upp till skitväder, så idag blir det mest inomhus göra. Barnen leker fint på deras rum på ovanvåningen så jag ska väl passa på att städa undan skiten här hemma. Markus är som vanligt flitig och kör till tippen med allt han hittar ute i förrådet

Likes

Comments

Då var man åter på banan...

Då var man tillbaka till verkligheten efter tre dagar i soffan, det är inte annat än att man känner det i kroppen.

Dagen på jobb gick bra, den första timmen var lite jobbig för man känner det i både rygg och nacke, kroppen vänjer sig snabbt vid liggläge. Samtidigt är det ju det absolut bästa man kan göra, röra på fläsket. Förmodligen kommer jag inte säga samma sak i morgon dock.

Imorgon är vi egentligen lediga, eller ja jag och Algot är ju lediga. Astrid däremot ska faktiskt till dagis eller förskola om så önskas. Det är nämligen nobel festen i morgon. Då får man gå till dagis i prinsessklänning, det blir dukat med lång bord och efter maten blir det dans. Kanske kommer kungen och drottningen också att närvara, vem vet? Detta ville hon ju absolut inte missa så vi får helt enkelt ställa klockan.

Efter jobb idag var det raka vägen hem. Markus hämtade dem små och innan familjen kom ehem la jag mig faktiskt tjugo minuter och blundade. Det börjar nämligen närma sig Lucia och våra två konserter som vi ska ha lördag och söndag, klockan fem i himmelsfärdskyrkan. Har du inte köpt biljetter så gör det nu, 50 kronor per vuxen och barn under femton kommer in gratis, mot biljett. Pengarna kommer att gå till vårt diakonala arbete i Höganäs. Så pengarna går inte till oss själva utan det är meningen att detta ska hjälpa andra.

Så dessa dagarna är det full rulle.

Imorgon är det lussebulle bak efter att Astrid har blivit hämtad. Under tiden hon är och roar sig ska jag och Algot passa på att handla någonting till pappa. Pelle som fick följa med mig hem idag ska också få ut och röra sig i morgon. Tänkte passa på att kasta lite boll till honom när det bara är jag och Algot hemma. Då får Algot känna sig stor.

Nu mina vänner ska jag virka lite....

Just nu är det snöflingor som ska göras, det ska bli julklapp till farmor och mormor nämligen! Blir man någonsin för gammal för att ge dem hemmagjorda julklappar?


Slänger in en bild på virkningen =)

Må väl där ute

Heléne

Likes

Comments

Det är väl bara att stressa ner då?

Nja tänkt om det varit så enkelt. Jag är en stressad människa, jag stressar omedvetet, stressar över saker jag inte kan göra någonting åt. Stressar mig i säng och stressar mig ur sängen. Jag till och med stressar mig igenom mitt mindfulness pass!!!
Så ibland får man sådana här dagar, visst jag har hela dagen stört mig på att det ligger fullt med saker över hela golvet, och minst fem gånger har jag varit så förbannat trött på att Algot inte lyssnar. Jag har även haft tankar på att den rena tvätten inte kommer att vika sig själv men att jag inte har orken till att ta tag i det. Inte idag heller.

Idag har jag helt enkelt struntat i alla måsten. Jag har klivit över barnens jackor när jag har gått till köket och fyllt på min kaffe kopp. Jag struntade i att barnen inte plocka upp bananskalet efter sig och jag lät barnen äta smörgås i soffan. 
Jag har med andra ord suttit i min nerfläckade äckliga morgonrock hela dagen fram till klockan fyra. Jag har spenderat precis hela dagen med att virka och tittat på film tillsammans med barnen.

Varför klädde jag då på mig undrar kanske någon? Jo jag var tvungen. Hur mycket jag än trivs i min icke så aptitliga morgonrock så kan jag inte ha endast den på mig på familjekvällarna i kyrkan.

Vi knallade dit hela familjen, åt tillsammans med de andra familjerna, ritade, pysslade snögubbar och hade andakt och fick höra historien om Jesus barnets födelse. Mycket spännande tyckte Astrid och Algot som fick vara med och leta fram gubbarna. 

När vi kom hem placerade jag mig åter i soffan. Tittade på julkalendern med familjen, reste mig för att hjälpa Markus göra ved barnen inför läggdags. Markus har just varit uppe och lagt dem och här sitter vi nu i vars en soffa. Jag tänker göra det fram till läggdags, för helt ärligt jag har inte ork till annat,


Må väl där ute

Heléne

Likes

Comments

​Vi har det bra, vi i Sverige.

Länge har vi levt i överflöd. Vi har så kallad fri sjukvård, tandvård och på ålderns höst blir vi omhändertagna. Det är klart, det hade kunnat vara bättre, det kan alltid bli bättre, men helt ärligt? 

Just ni befinner vi oss mitt i tredje världskriget. Jag trodde inte att jag skulle få uppleva detta, jag trodde att det hörde till början av 1900-talet. Så är inte fallet. Jag hade fel och här står vi nu.
Det snackas om chock höjning av skatten från och med nästa år. Några siffror har jag inte. Jag har hört siffran 5% men vet inte om den stämmer. Då är min fråga?! Vad är det man är så rädd för? Att dessa pengarna ska spenderas på välfärden? Att vi kanske kan få det ännu bättre här i Sverige? Att dessa pengarna kanske sätts in för att vi nu behöver dem.
Det kanske blir bättre sjukvård tack vare höjningen? kanske behöver inte vårdpersonalen gå på knäna. Kanske har vi möjlighet att anställa fler lärare och kanske kan det utbildas bättre personal som tar hand om våra gamla?!

Tro mig, DU kommer fortfarande ha råd att köpa ditt fredagsmys, ingen kommer ta lördags ölen i från dig. Det kommer inte gå någon nöd på oss. Verken på oss födda svenskar eller för de som är nytillkomna. 

Det kommer bli bra detta, det kanske kommer ta ett tag, men det kommer bli bra.
Ni ska bara ha lite tro på mänskligheten.

Börja dagen med ett leende, det blir lättare då.

Om du ser någon som inte ser ut att ha det så lätt. Döm inte personen. Du vet inte vad hen har gått igenom. Ge människan ett leende, tro mig det kommer göra hen lycklig och du kanske också mår lite bra av det.

Min favorit regel tål att upprepas för den är så bra, så vill jag leva.... Det är ett val du gör.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad.

Eller varför inte.

Behandla inte andra som du själv inte vill bli behandlad.

Må väl där ute, sprid lite kärlek och sudda sudda sudda bort din sura min. Munnen den ska skratta och va glad.

Heléne

Likes

Comments

Äntligen!!!!

Varje år blir jag lika glad, när vi får sätta upp advent ljusstakarna och tända första ljuset.

Barnen har fått träffa tomten och berättat för honom vad dem önskar sig. Astrid har fått se den riktiga lucian! Hon längtar till det är hennes tid att få sjunga i kyrkan. 

Just nu sitter jag i soffan. Jag är helt slut. Helgen har varit rolig men intensiv. 

Vi tog semester i fredags och passade på att köra inom Ullared på vägen till Göteborg. Nästan alla julklapparna är inhandlade. Jätte skönt är det. De andra åren brukar jag stressa rundor den 23e, men det verkar jag få slippa detta året.
När vi kom till Göteborg och checkat in på hotellet sprang vi över och åt mat på restaurangen mitt över.
Frågade Johan och Sara om dem hade lust med lite besök, vilket de hade. Helt underbart för jag fick träffa deras söta söta bebis. Hon var så otroligt fin så ni förstår inte. Satt och gosade med henne hela kvällen. 
Både jag och Markus sov innan klockan 23 den kvällen.

Lördagen bjöd på lugn dag på hotellet. Vi tog ett bad tillsammans (ja jag och Markus då) och bara låg ner och pratade med varandra. Tror vi badade i 20 minuter och pratade om vilken tur vi har haft som har fått två fina barn som vi har fått. Pratade om hur starka vi är tillsammans som faktiskt klarade att hålla ihop när Algot hela tiden var sjuk, hur mycket det tog på förhållandet men att vi tillsammans klarade,det utan att klaga. Vi är starka tillsammans helt enkelt. 
På kvällen bar det av till 40 årsfest till helt underbara Johan, som jag älskar den gubben asså. Han och hans fina Sara bjöd på en riktigt trevlig kväll och vi är så tacksamma över att vi fick vara med och förgylla den dagen. 

Idag har vi som sagt varit på julskyltningen, nu sitter jag i soffan och kommer sitta där resten av kvällen.

JAG È FÖR GAMMAL FÖR SÅNT HÄR!

men kul har jag haft det.
 

Likes

Comments