Missfallet


Text från Instagram (heter tessessence där)

Varning för detaljerad beskrivning av framkallat missfall 🌻

En halvtimme efter att jag stoppat in tabletterna började kramperna och sen gick allt väldigt fort. Satte mig på toaletten och blev yr och illamående, svimmade nästan och kunde typ inte andas (fattade i efterhand att jag fick panikångest).

Låg sen på toagolvet och tog ”värkarna”. Kändes precis som jag tänker mig att de känns. Extremt regelbundna var de, med några sekunders andrum mellan, typ 2-3. Stor skillnad mot mina menssmärtor, de känns helt annorlunda.

Efter en stund hade jag liksom lärt mig att det var tillfälligt och gick över, innan det kom igen. Det hjälpte. Men sen sa det ”plopp” inuti mig och jag ryckte till av förvåningen och all smärta försvann. Tänkte först att ”nu släppte hon” och när jag reste mig forsade det mellan benen och jag trodde det var blod. Men det var vatten. Satte mig på toa och det bara fortsatte komma. Blev så chockad, hade ingen aning om att det kunde bli så när man gått så pass kort tid. Efteråt började jag blöda.

La mig sen på toagolvet igen med kuddar och började skaka okontrollerat. Hade två filtar på mig men kunde inte sluta skaka. Låg i över 2 timmar och bara skakade, men var så tacksam att smärtan hade släppt. Passade på att dricka Ningxia 🙏🏻

Vid 20 kom det ut en stor köttbit, som min handflata typ. Hudfärgad, blå och med blodådror osv i. Trodde det var moderkakan men den var så himla stor. Vet fortfarande inte om det var det men fanns inget som liknade fostret. Hade velat fånga upp henne och begrava i skogen, men såg henne aldrig.

Allt stannade av. Hade typ ingen smärta. Tog de 2 sista tabletterna under tungan men de gjorde aldrig nån skillnad. På kvällen fick jag feberkänsla vilket är en biverkning av medicinen. Somnade efter 00 och vaknade kl 3 av att svetten rann från mig. Helt dyngsur. Och det bara fortsatte, hela natten. När jag var vaken slutade det men så fort jag somnade började det. Helt galet.

Nu blöder jag mindre än vid mens och magkänslan säger att allt inte kommit ut. Enda instruktionen jag har är dock att ta test om 4 veckor. Får ringa när jag orkar.Idag är jag ok. Ni vet när man upplevt något otroligt fysiskt smärtsamt och jobbigt, och det sen släpper? Blir nästan hög på den lättnaden. Så tacksam över att vara frisk och slippa ha ont att jag bara vill fira livet. Och det är väl en mening med det också, tänker jag. Smärtan jag var tvungen att gå igenom hjälper mig hitta tillbaka till glädjen trots det vi förlorat. Fint på ett sätt. Men visst finns sorgen där. Förlusten. De senaste dagarna har förändrat mig djupt inuti, på väldigt kort tid.

Något jag blir helt varm inombords av är det enorma stöd vi fått. Kärleken vet inga gränser, hundratals personer har hört av sig med stärkande ord och jag är helt blown away och så tacksam.

Jag brukade undra hur folk hade ork med sociala medier när de gick igenom jobbiga saker, men för mig har det gjort all skillnad att vara öppen och dela allt, för den styrkan ni gett mig är oerhörd 💛


Gillar

Kommentarer

Evaeliasson
Evaeliasson,
JLindphotos
JLindphotos,
Fialisa88
Fialisa88,
linneassofie
linneassofie,