Skratt blandat med tårar

Denna dag är fylld med lycka men även sorg. En svår blandning i en stor röra inom mig. Idag syns det även utanpå mig. Brukar kunna dölja mycket men efter jag kraschade i höstas så är känslorna överallt. 

Idag är sonen sina sista timmar på språkförskolan. 2 år har gått och jag förstår inte hur det bara kan svischa förbi. Idag försvinner hans trygga plats. Till hösten ska han börja förskoleklass där allt är nytt. Vi har ingen bestämd planering ännu. Ni vet med skolan är inget klart förrän terminstart. 

Men oj vilka framsteg min älskade storkille har gjort. Han pratar så mycket bättre men han har en bra bit kvar. När han började där så kunde han bara säga mamma, jaja och pappa tror jag. Det jobbiga är att han själv vet att han inte är som andra barn. Det är inte bara talet som han kämpar med. I en språkstörning ingår massor med andra små delar från andra störningar. Det gör ont i hjärtat att skriva det men så är det. Ni som inte vet vad en språkstörning är så googla. Många kan tro att sonen är ouppfostrad men så är inte fallet. Det är "bara" språkstörningen som stör sonen i allt han gör, tänker och vill.

Han kommer behöva stöd långt upp i åren och vilket stöd är ännu oklart. Eftersom han växer hela tiden men på vissa områden står han stilla och det gör ont att se. Han kämpar som fasen men kommer ingenstans. Älskade storkille. Om jag ändå kunde bära på allt det jobbiga åt dig. Många brukar säga att jag är en överlevare/kämpe. Ja då har ni inte träffat min son. Han om någon är en riktig kämpe.

Ska dricka upp min chailatte och hämta min son gör sista gången på språkförskolan.

//Magda

Gillar

Kommentarer

Viktoria C,
Jag gjorde precis som du skrev, googlade språkstörning. Har faktiskt aldrig läst om det förr, utan mest tänkt att det handlar om typ talfel etc. Så fel jag hade!! Men vill gärna veta mer. Får man fråga hur det påverkat din grabb? Ta hand om dig!
www.viktoriacederberg.se
Frulindgren
Frulindgren,
Ja men det är så vanligt att det är just det man tror om spårkstörning. Väldigt många inom skola och vården som har noll koll. Lite skrämmande faktikst! Min son har han expressiv språkstörning och verbal dyspraxi. Han har rätt bra med ordförråd men det är svårt att få ut orden. Vissa ord tar längre tid att sortera in i rätt fack så dom förvinner till han lärt sig dom. Och vissa ord byter han ut. ex BIL blir BIN, SOL blir HOL. Han använder sig av TAKK-stödtecken för de ord han inte kan men ofta skippar han dom hemma och då blir det svårare. Runt om allt kring talet osv så har han tvång, separtionsångest, svårt att koncentrera sig, svårt att avrbyta när han är mitt inne i någonting. Han har mycket frustration inom sig, speciellt då han inte blir förstådd. Han kan göra illa sig själv med slag eller ord. Tyvärr så har han även börjat göra illa andra. Han kommer behöva göra en till utredning, men det är inte bara jag som bestämmer. Så det är på paus ett tag till tyvärr.

Mycket negativt men oj så han har vuxit den tid han varit på Humlan. Utan deras hjälp hade vi suttit mer i skiten alltså. Nu väntar en ny start till hösten och allt är inte klart men det måste blir bra.
nouw.com/frulindgren
Viktoria C,
Tack för att du berättar! <3 Hoppas det blir bra även till hösten, kan tänka mig att det är otroligt frustrerande att han inte alltid får rätt hjälp och stöd. Fortsätt kämpa! <3
www.viktoriacederberg.se