Det här att vi människor är såna vanevarelser är lite intressant. När jag började med LCHF första gången, var det så många som undrade (bland annat jag själv) vad jag skulle äta till frukost om jag INTE ska äta bröd. Såhär i efterhand förstår jag inte riktigt varför man SKA äta bröd - det är ju (enligt mig) inte ens gott, och resultatet efteråt är en uppblåst, slö och tung kropp. Dessutom är det ju smöret och påläggen som är det goda, brödet är bara ett sätt att få i sig det på ett smidigt sätt ;)

Men - vad äter jag till frukost då?
Som jag skrivit tidigare, så infinner sig hungern sällan innan elva-tolv-tiden på dagen, så jag kör mer eller mindre medvetet på 16:8. Men så kommer det dagar då jag vaknar VRÅLhungrig - oftast när fettintaget dagen innan varit lite halvkasst, och då kan det bli en sånhär frukost. Väldigt simpel, och smakar ungefär som vaniljyoghurt man köper i affären (men utan socker ;)).

Jag tar 100 g turkisk yoghurt och blandar med 0.5 dl vispgrädde och vaniljpulver efter smak. Hade här även ett (tyvärr inte perfekt) ägg - mums!Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

I helgen hade vi svärföräldrarna på besök vilket ofta blir ganska spännande ur matperspeltivet, då hon äter en diet som är raka motsatsen mot min, och han lider av (nu något mildare) fettskräck. Att göra mat som passar alla är en utmaning vill jag lova! Valde att försöka mig på ett recept med 56kilos broccoli- och ädelostpaj som grund (klicka här) - supergott! Då dottern är laktosintolerant, bytte jag (tyvärr) ut ädelosten mot ca 420 g bacon som jag knaperstekt innan jag la den i pajformen.

~ bild lånad från 56kilo ~


Såhär gjorde jag (det blev ca 9 portioner!);

500 g broccoli
420 g bacon (vi gillar bacon xD)
5 ägg
4 dl grädde
2 dl riven ost
peppar

Jag skar baconet i bitar och knaperstekte samtidigt som jag kokade broccolin mjuk och lät den ånga av ordentligt. Baconet och broccolin la jag sedan i en pajform. Blandade äggen och grädden tillsammans med peppar, hällde över formen och toppade sedan med den rivna osten. Gräddade i ugnen på 200 grader i ca 27 minuter. Tiden beror lite på ugn, så håll koll mellan 25 och 30 minuter.
Supergott och väldigt mättande!
Likes

Comments