Midtsommer, Bursdagfeiring, Gele og Gjærbakst

Det er midtsommer, og selv om vi her nede på Vestlandet ikke har hatt det fineste været, så krysser vi likevel for at juli kan bli en fin måned. I går benyttet jeg anledningen til å lage en god sommer dessert, kesam gele med bringebær smak.

1 pk bringebærgele
1 boks orginal kesam
Følg anvisning på gelepakken, ha i kesam og bland godt. Ha i skåler og la det stå i kjøleskap gjerne natten over. Server med friske bær.

Lasse har og bursdag i dag, hele 40 år ung hehe. Dagen ble feiret på Klepp i går sammen med familien(moren og mannen hennes) med pizzabakeren, snæcks og drikke. Vi koste oss masse i trivelig selskap. I dag laget jeg disse berømte Statoil bollene, Lasse liker disse så godt av gjærbakst. Så han fikk servert boller og et glass iskald H-melk.

Oppskrift: Statoil boller12 stk:

25 gram gjær
2,5 dl melk
75 gram sukker
2 ts kardemomme
1 egg
Ca. 600 gram hvetemel
75 gram smeltet smør
0,5 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
En klype salt
1 eggeplomme til pensling

Varm melken til 37 grader.

Rør ut gjæren i melken.

Tilsett, sukker, salt, vaniljesukker, kardemomme og egg. Rør godt.

Tilsett hvetemel, bakepulver og smør.

Elt dette i ca. 5-8 minutter i mikser. Eller for hånd.

Sett til heving i ca. 45 min. Eller til dobbelt størrelse.

Del deigen i 12 deler som skal veie ca. 80-85 gram hver. Bruk gjerne vekt.

Trill boller og sett de på et stekebrett kledd med bakepapir. Sett de litt tett slik at de eser litt i hverandre.

La di heve i 20-30 min
Stekes på 220 grader i 10-15 min

#midtsommer #bursdag #gjærbakst #boller #kesamgele #gele #bringebær #sommerdessert

Liker

Kommentarer