En flott farsdag feiring

For en herlig søndag og flott farsdags feiring det har vært i dag. Jeg var først ute på morgentur med Timmi, så baket jeg kanelbrød som jeg tok med til mormor og morfar. Pappa fikk det han alltid ønsker seg, mokkabønner. Pappa hadde også "disket opp" med marsipankake(kjøpt på kiwi)

Også tok jeg og pappa med oss hundene og gikk ned for å møte mamma på jobben hennes. Mamma jobber bare 5 min fra der hun bor, så er greit å gå og møte henne og lufte hundene samtidig. Var jo så fint vintervær ute og i dag. Og se så fint mamma har pyntet i gangen hennes, syns det er så koselig der.

Litt senere dro jeg opp til mormor og morfar. Di hadde og besøk av onkel og mitt yngste søskenbarn. Veldig koselig å treffe di igjen, er ikke så ofte jeg treffer di, så er koselig når jeg gjør det.

Som jeg skrev, så laget jeg kanelbrød til mormor og morfar. Bilde og oppskrift kommer under her.

500 g hvetemel

1/2 pakke tørrgjær

2 ss sukker

2 egg

1/4 dl nøytral olje

1 klype salt

2,5 dl lunkent vann

til fyllet

7-8 ss sukker

1 ss kanel

4 ss smør

Gjør dette: Sett ovnen på 180 grader og smør en brødform. Så deigen: Ta gjæren og sukkeret og visp det inn i det lunkne vannet la det stå i 5 min. Visp inn oljen, egg og en klype salt. Finn frem hvetemelet bland inn den våte blandingen- putt det i en bolle og la det heve under et kjøkkenhåndkle til deigen har doblet seg i størrelse.( Kjevle ut deigen i 50 cm bredde og 40 cm høyde(jeg fant frem tommestokken, ) Så tar du og pensler på godt med smør og strør på kanel og sukker. Del så deigen vertikalt i 6 like store stykker- disse legger du oppå hverandre. Disse deler du så i 6 deler og tar og legger etter hverandre i brødformen. La det etterheve i 20-30 minutter. Stek så på 180 grader i 20-25 minutter i midtre del av ovnen.Se bilder under for god forklaring! Ps- jeg forsøkte å fryse brødet, og det vil jeg ikke anbefale. Spis med en gang!

#farsdag #kanelbrød #gjærbakst #besøk #søndag #findag

Liker

Kommentarer

carpediem76
carpediem76,
tonevinningland
tonevinningland,
Yummy 😊 kaken fra Kiwi var stilige 😊
nouw.com/tonevinningland
FruLea
FruLea,
Ikke sant😃
nouw.com/frulea