4 måter å tjene penger på bloggen din

Jeg tror di fleste som blogger har en drøm om å kunne tjene penger på bloggen og gjerne leve av dette. Og det er jo forståelig, for hvem vil vel ikke være sin egen sjef og styre sin egen hverdag? Tenk så fint det hadde vært da. Vi har jo mange bloggere her i Norge, og når man ser på hvor mange som lever av blogginntekter sammenlignet med hvor mange som faktisk blogger, så er det relativt en liten andel som tjener store summer på blogging.

Her får dere 6 måter dere kan tjene penger på.

1. Annonser er noe som er ganske vanlig for bloggere å bruke og er stort sett det folk forbinder med å tjene penger på og det består av at du viser andres innhold på din blogg. Men samtidig er ikke det en grei måte å gjøre dette på da du tjener penger på å sende folk ut av din blogg og til et annet sted. Dessuten er det ikke så bra betalt. En venninne av meg testet ut dette og fikk etter 3 år utbetalt 600 kr. Dessuten må du ha alle disse annonsene på bloggen din og det vil ikke se så pent ut.

2. Å ha sponsede innlegg eller et samarbeid er også vanlig blant bloggere. Dette innebærer at du må skrive et innlegg om et plagg, matvare, sminke osv. Dette innebærer også at man må reklamere i andre kanaler slik som Instagram, Facebook og snap chat. Hvor mye bloggere for utbetalt, men det kommer selvsagt mye an på hvor stort publikum du har.

3. Dere har sikkert hørt om affiliate. Dette er en annen form for annonsering som jeg vil si er bedre å sattse på. Å være en affiliate får du nemlig inntekter av salget. Det vil si at det lønner seg for deg å sende folk ut til andre steder fordi du også får noe tilbake for det.
Det er en del bloggere som driver med dette, og da har di en rabatt kode du kan oppgi i nettbutikken. Når leserene bruker denne koden vil bloggerene få utbetalt en fast andel med salg med den koden.

Noen ganger kan også en affiliate bruke en lenke i bloggen sin, og da inneholder lenken koder som gjør at butikken ser hvilken blogger det kommer fra. Hvor mye man tjener på dette varierer fra sted til sted og det kan og varierer fra blogger til blogger.
Men vil du prøve deg som affiliate anbefaler jeg at du velger ut di produktene og bedriften som er innenfor din nisje og som er relevant for dine lesere. Husk at leserne dine stoler på deg.

4. Å selge tjeneste er sannsynligvis her du kan tjene mest penger på. Som blogger finnes det en god mulighet for å starte for seg selv ved å tilby tjenester. Det finnes mange muligheter å selge tjenester i mange bransjer og nisjer. Er du en moteblogger,da kan du gi konsultasjoner der du hjelper folk med å finne stilen som passer dem.

Er du matblogger kan du f.eks holde kurs eller du kan stille opp og lage mat for noen i et selskap. Eller om folk trenger interiør tips kan du hjelpe folk med å finne den stilen og farger di er ute etter. Det finnes mange tjenester du kan tilby andre og tjene ganske godt på.

Da må man være flink til å planlegge, holde tidsfrister og ha et godt system. Og man må forholde seg profesjonelt.

Det er nok flere måter å tjene penger på bloggen sin, men her får dere hvertfall 4 tips til hvordan bli «rik» på bloggen din.

Liker

Kommentarer

Lnn91
Lnn91,
Her var det mange gode tips 😃
nouw.com/lnn91
FruLea
FruLea,
😉 syns det er fint å dele slike tips om folk ønsker å tjene på bloggen sin😉
nouw.com/frulea