Header

Beskriva början av 2018 blir ganska så lätt, vi har varit sjuka och bacillerna har gått varvet runt här hemma. Jag började redan innan nyår att bli dålig i influensa liknande förkylning som sen gick över till lunginflammation i form av virus. Blev totalt dålig i 5 veckors tid, har nog aldrig varit sjuk så länge förr. Jobbade på som vanligt så gott det gick, men hostade mig igenom dagarna långa.

Måns har haft dubbelsidig öroninflammation och ätit antibiotika två omgångar eftersom den första inte hjälpte, det var ca två veckor. Sen nu blev Mollie dålig i förkylning med feber och liknande hosta som jag hade tidigare. Nu när Mollie börjar bli bättre mot veckans slut, har Måns fått ta över febern och hostat sig igenom natten.

Börjar smått känna mig lite isolerad här hemma och stressen ökar eftersom jag ligger efter på jobbet. Men vad ska man göra? Det är bara snällt att ta dagarna som de kommer och hoppas att vi snart ska få hålla oss friska.

Har faktiskt för första gången behövt fråga efter vabbintyg, vi har aldrig varit hemma så här mycket som nu.
Bra start så här på 2018!

Igår tog vi en paus från hemmet och gick ner till vattnet för att ge ankorna lite mat, men mest för att barnen skulle få lite frisk luft. Min mormor gjorde oss sällskap, men även hon blev förkyld idag, så det kanske inte var så bra idé.

Vi hade planer på att ta barnen under morgondagen efter jobbet och åka iväg på någon minisemester eftersom det är sportlov, men det får bli någon annan gång när de är friska.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Att ett livsstilsval kan ta fram så många åsikter. Vi har valt att byta ut gamla vanor och testa något nytt, att göra ett medvetet val för oss själva och för vår miljö. Vi har tagit bort köttet och alla mejeriprodukter, och börjat laga vegetarisk och vegansk mat hemma. Det är otroligt spännande och oväntat gott!

Har aldrig haft så roligt i köket som nu, och varje måltid är lika spännande att testa. Allt vi än så länge har lagat har varit fantastiskt gott! Mer energi, aldrig hungrig och lätt mätt efter maten. Inget sug på godsaker heller.

Det är extra roligt när barnen tycker att detta är roligt och gott vid matbordet hemma. De äter bättre nu än vad de gjort förr!

Likes

Comments

Det bästa med många av våra vardagar, och bland annat med denna, är att krypa ner mellan barnen i deras säng! Klockan är lite tidigare än läggdags, vi ligger tätt, kramas under ett varmt täcke och sen somnar man. Jag har varit så trött på sista tiden, ofta frusen och värdesätter detta extra mycket då!

Barnen har lite svårt att sova i sina rum på övervåningen, Måns klarar det fint men blir avis på syrran som sover mellan mig och pappa om nätterna. Så vi har köpt madrasser och bäddat extra i deras gamla rum på nedervåningen, super mysigt! Lite smått lyxigt med deras nattlampan som lyser upp rummet med en galax i taket, fungerar fint för dem att somna till ❤️

Bilden är från dagen innan julafton hos gammelmormor "Gammo".

Likes

Comments