God morgon!
Det brukar sällan vara några större problem att lämna sonen på dagis men idag var han inte rolig.
Började redan hemma att han inte skulle ta på sig ytterkläderna utan ville se mer på tv. Jag berättade att han fick göra det när vi kommer hem. Efter lite hjälp av hans syster klädde vi på oss och lämnade syster först. Sen när vi svänger in på parkeringen till hans dagis då rasar världen. Han skulle inte ur bilen, han skulle hem. Han skulle vara kvar ute...han skulle minsann inte in på dagis. Det vara bara att lyfta denna sprattlande skrikande barn in. Av med klädena sen väl inne började den pedagogiska delen. Efter ett längre samtal med vad jag kunde se på bilderna på väggen så började han bli nyfiken och klev ur de hysteriska tillstånd han befunnit sig i. Tillslut kom han upp i famnen och vi gick in till den avdelning dom samlas i på morgonen.
Sen gick de bra att lämna över till fröken.
Väl ute i bilen börjar hjärnan snurra. Vad var det som fick han så frustrerad. Något jag sa eller gjorde så missförstånd rådde?
Ja troligen tolkade han mitt "du får se mer när vi kommer hem" som att vi skulle lämna hand syster och sen åka hem. Han pratade även i bilen om att han skulle åka moppe med sitt gosedjur. Jag svarade att de kunde han göra. Han kanske menade hans moppe hemma. Hans balanscykel är en moppe i hans ögon.
Ibland är man så fokuserad på vad man själv ska göra att man inte lyssnar på dessa små signaler en tvååring signalerar.
Men jag är glad att man inte bara stressade vidare utan tog sig tid att samla honom innan man lämnade honom.
Han menade inget illa i hans beteende. Han ville ju bara hem och leka.
Nu hoppas jag att dagen på dagis går bra. Själv måste jag skynda mig så man hinner i hyfsad tid till jobbet.

//Anki ✨

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments