Det har snart rullar på ett år sedan jag förlorade den växande krabaten i magen. Det gör ont i mig. Det går inte en dag utan att känslorna svämmar över.
Jag försöker blockera mig själv med allt vad det innebär. Jag jobbar, studerar, beblandar mig fackligt, rustar och har förstås även min familj som ska tas om hand.
Jag känner mig stressad av allt som sker runt omkring, jag känner hur kroppen inte mår helt som den ska. Ändå törs jag inte stanna upp. För då skulle jag nog bara sätta mig ner och gråta.
Det är många magar omkring mig, lika många som fått sina små underbara bebisar. Här vill inte ens min kropp ge mig chansen igen, och varje menstruationsstart ger mig sådan ångest och nedstämdhet. Hjärnan är fixerad och hjärtat gråter, men utåt försöker man stråla som vanligt.
Det går oändligt många tankar i huvudet. Vågar inte ens säga det högt utan tror mer på att låsa in dom och kasta nyckeln.

Idag är en just en sån fruktansvärd dag... där jag bara vill gå och lägga mig och sova i några veckor. Samtidigt som jag mår ännu sämre av att inte vara med mina barn. Min familj ger mig sådan glädje, trots det jag kämpar med inom mig.

Ett kluvet och rörigt inlägg. Men det är så det känns just nu...

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Det är ändå väldigt fascinerande om hur ett nyförälskat par i 60 års åldern har samma kärleksbestyr som de nykära tonåringarna.
När jag lyssnar på den äldre generationen, som råkar vara min far, så kan jag inte låta bli att le och förundras över hur allt inte blir lättare med tiden. Vi lär oss uppenbarligen inte hur man bör tänka och reagera i nya situationer, utan de nyförälskade paret som börjar träda in i vardag beter sig på samma envisa och nonchalante vis som om de vore 20. Trots flertalet förhållande och äktenskap?!
Är vi så korkade? Klart vi kanske har lite mer resonans och kan dessutom verbalt uttrycka oss bättre.
Men samma osäkerhet blottas, samma envishet om att man ska leva på sitt sätt. Vi kompromissar ogärna och det bråkas och grabbas om tidigare förhållande ovh tidigare samtal som ägt rum.
Nu är det givetsvis olika för alla. Vissa kanske inte ens gått igenom detta i ung ålder.

Om jag utgår från mig själv så bråkade jag och Niclas väldigt ofta när vi nyss hade träffats. Dessa två individer som kommer från tidigare förhållande och ska någonstans hitta vågen för att bygga upp ett stabilt liv tillsammans. Att man måste frångå sig själv lite, våga utvecklas och lyssna på förändringen. Usch, förändring. Inget som människan är helt lämpad för. Trots allt det som människan faktiskt förändrar?!

Med tiden hittar man oftast balansen. Om man är tålmodig och inte ger upp. Att man vågar tro på sig själv och varandra.
Idag bråkar jag och Niclas aldrig! Visst kan vi tycka olika. Men det är okej att inte dela varje liten åsikt! Vi är både starka individer som kan tycka till. Även om de oftast är den ena som är lite starkare i vissa situationer medan den andra är starkare i andra.

Livet! De kommer inte med någon färdig manual. Vi ställs inför liknande hinder flera ggr i livet. Ändå fattar vi trögt. Men vi är älskade ändå!

Jag hoppas min far lyckas hitta vågen och lugnet. Att han får det precis lika bra som jag har det.

Likes

Comments

Har en ganska nytillkommen vän där jag precis fått veta att enorm svartsjuka existerar i hemmet. Inte bara från dennes partner utan även från ena barnet. Både respektive och barn söker igenom telefon, ska veta till 100% vem och vart man befinner sig. Ogillar skarpt när min vän träffar andra människor, oavsett kön.
Det är fruktansvärt! När man hör sin vän gråta i telefonen och känner hur orken börjar ta slut.
Min största farhåga är...håller det sig endast verbalt?

Jag har själv under en period i mitt liv levt tillsammans med en människa som skrek och var otroligt verbal mot mig, på ett negativt sätt. Han gjorde mig aldrig fysiskt illa men visst hände det att tavlor flög och glassplitter låg över hela lägenheten. Man var rädd...

Några år senare hamnar jag i ett mer fysiskt smärtsamt förhållande. Inga direkta skrik eller hemska ord, mer handling... Men aldrig i ansiktet. Det fick aldrig synas. Jag minns så väl hur en vän till mig skymtade ett blåmärke vid kragen på min polo. Polokrage var min vän allt som oftast. Givetvis förnekade man allt men som tur är så trodde inte denna vän på mina lögner. Jag fick hjälpen att komma ur förhållandet och modet att resa mig upp.
Allt detta ligger så djupt begravet. Jag har aldrig riktigt släppt upp det till ytan. Vågat berätta om allt. Visst vet några att jag levde i ett dåligt förhållande en period. Men inte direkt mer än så. Det är ju trots allt ett väldigt obekvämt ämne. Ingen vill nog direkt höra. Att de vi så ofta ser på film även är mångas vardag. Ibland gör det mig påmind, som nu. När man får veta att en vän hålls så hårt kontrollerad. Kan jag lita på att människan är säker i de hemmet? Det gör ont i mig att inte veta.
Jag försöker lyssna på alla signaler jag kan. Läsa mellan raderna och vägra ta avstånd! Jag finns där. Det är inte alltid slagen som gör ondast. Men det är dom vi oftast kommer på...

Likes

Comments

Niclas har lämnat hemmets trygga vrå och är bortrest några dagar. Barnen håller mig sysselsatt så dagarna märker man ingen skillnad. Men nu...nu när barnen sover!!! Måtte han aldrig skaffa ett jobb där han ligger borta ofta! Ogillar skarpt att vara ensam hemma. Inte för den saken att jag är ensam ansvarig för hemmet och känner mig inte orolig för just de. Utan mer för att min älta hälft ska vara hos mig. Han är verkligen det bästa som finns. Ja barnen med förstå! Men min man är verkligen min stora kärlek. 😍
De skulle kännas skönt om barnen ville sova i mammas säng...den känns så tom. Men eftersom dom är så fantastisk duktig på att sova i sina sängar så känns de dumt att rubba ett fungerande koncept.
Jag har ljudboken som håller mig sällskap innan det är dags att blunda. Bara hoppas barnen sover gott hela natten så de är lite piggare imorgon.
Ljudböcker är en fantastisk uppfinning för sånna som mig som inte ids läsa böcker. 😇

//Anki ✨

Likes

Comments

God morgon!
Det brukar sällan vara några större problem att lämna sonen på dagis men idag var han inte rolig.
Började redan hemma att han inte skulle ta på sig ytterkläderna utan ville se mer på tv. Jag berättade att han fick göra det när vi kommer hem. Efter lite hjälp av hans syster klädde vi på oss och lämnade syster först. Sen när vi svänger in på parkeringen till hans dagis då rasar världen. Han skulle inte ur bilen, han skulle hem. Han skulle vara kvar ute...han skulle minsann inte in på dagis. Det vara bara att lyfta denna sprattlande skrikande barn in. Av med klädena sen väl inne började den pedagogiska delen. Efter ett längre samtal med vad jag kunde se på bilderna på väggen så började han bli nyfiken och klev ur de hysteriska tillstånd han befunnit sig i. Tillslut kom han upp i famnen och vi gick in till den avdelning dom samlas i på morgonen.
Sen gick de bra att lämna över till fröken.
Väl ute i bilen börjar hjärnan snurra. Vad var det som fick han så frustrerad. Något jag sa eller gjorde så missförstånd rådde?
Ja troligen tolkade han mitt "du får se mer när vi kommer hem" som att vi skulle lämna hand syster och sen åka hem. Han pratade även i bilen om att han skulle åka moppe med sitt gosedjur. Jag svarade att de kunde han göra. Han kanske menade hans moppe hemma. Hans balanscykel är en moppe i hans ögon.
Ibland är man så fokuserad på vad man själv ska göra att man inte lyssnar på dessa små signaler en tvååring signalerar.
Men jag är glad att man inte bara stressade vidare utan tog sig tid att samla honom innan man lämnade honom.
Han menade inget illa i hans beteende. Han ville ju bara hem och leka.
Nu hoppas jag att dagen på dagis går bra. Själv måste jag skynda mig så man hinner i hyfsad tid till jobbet.

//Anki ✨

Likes

Comments

God kväll alla där ute!

Måndag morgon började jag med en intervju till ett nytt jobb. Jag hoppas få besked under veckan hur det går?! Jag hoppas att jag får det! Var nog lite väl självsäker innan i min tanke, samtidigt är jag kanske en smula överkvalificerad... Tror ändå att det är bäst i dagsläget och absolut en roll som jag skulle trivas i. Som sagt. Håller tummarna.

Måndag i övrigt innebär en tripp till rytmiken med dom yngsta barnen. Skillnaden idag var ett läkarbesök med sonen innan rytmiken. Han ska påbörja utredning för en eventuell periodisk feber eller om det är något annat. Läkaren var inte så säker på att de rörde sig om periodisk feber, eftersom hans enda symptom vad vi vet är just feber. Ska syna honom med lupp nästa gång. Däremot tror hon heller inte att det rör sig om vanlig förkylning, för den kommer inte på samma schemaangivelse. Så nästa gång det är dags för feber så blir det att åka till sjukhuset för provtagning 🙈 Jag ogillar verkligen sjukhus, även om man är otroligt glad att de finns.

I två kvällar nu har dom minska lekt så otroligt bra tillsammans. Sonen har mer och mer förstått rollekens innebörd och hans syster är inte sen att informera vad dom ska leka. Idag var det den lek som aldrig går ur tiden. Mamma, pappa & barn.
Tidigare kväll lekte dom Batman och Spindelmannen. Synd dom inte vill börja leka tidigare på kvällen. Utan ska välja när de snart är läggdags.
Man vill ju ogärna avbryta dom... Men de kommer.

Nu är det nog sängen som väntar. Hoppas man slipper kliva upp till dottern vid 04:30 inatt. Tror hon drömmer väldigt tokigt just nu. Däremot har lillebror sovit hela nätter nu. Vilket jag egentligen inte borde skriva, för då blir de väl en sväng in dit med!

God natt 👋🏻

Likes

Comments

Träffade min gravida vännina idag. Första gången sedan missfallet... Vi var fler som träffades och några få vet om min situation. Det var inte mycket som sades om deras kommande bebis. Jag stängde helt av när man hörde hur de började prata. Isolerar mig helt. Känns hemskt med tanke på att de är deras första barn. Men jag fungerar inte normalt i den situationen än. Men jag hoppas kunna...
Har en annan vän som gärna vill prata om sitt missfall. Då förutsätter hon att även jag ska vara pratsam om mitt. Som jag nämnde innan vill jag bara låsa in denna sorg för att orka med vardagen som tickar på ändå.
Det kommer alltid vara en viss saknad skulle jag tro. Även om en ny bebis skapas. Men jag vill väja att hantera denna ängel på eget vis. Alla vill inte prata om situationen i alla lägen?!
Sen kan man skippa de sk tröstade orden "det är vanligt", "ni har ju iaf de andra barnen"... Det tröstar inte! Om man inte vet vad man ska säga, säg inget alls!


Nu är det dags för kväller. Imorgon väntas jobb. Måste se till att Nicke tjänar mer så man kan bli hemmafru med en massa hobbies ist. 😄

God natt där ute!

Likes

Comments

God kväll i stugorna.
Ledsen att det ekat tyst några dagar. Flygturer till Blåkulla krävde sin planering.
Dags för kväller här i huset. Niclas somnade ovaggat om man så säger. Även om jag hoppades på att somna först. Hans bihålor gör se inte lätt för en att somna 😬
Jag somnar oftast om några gånger per natt. Jag har frivilligt tagit mig an nattjouren hos barnen. Eftersom jag ändå vaknar för minsta ljud...om jag ens sover. Glad han ger mig sovmorgon under påsken. Eller sovmorgon är väl fel ordval egentligen. De skulle ju kräva mer sömn på natten med. Konstigt nog får jag dåligt samvete för det?! Att inte jag ger honom sovmorgon oftare. Fast de är förstås, det är nu på senare tid som min morgonsovning har börjat ske.

Alla barn sover inte hela nätter från några veckors ålder. Få gör de! Vissa barn sover inte hela nätter trots att de snart är tre. Få barn gör det med. Men de flesta barn som vaknar brukar nog hamna i föräldrarnas säng. Så funkar det inte här. Jag går in till dom så de somnar om och får en bättre sömn. Sen vankar man tillbaka till sängen sin. Likt katten rör jag mig smidigt i mörker 😄

God natt ✨

Färgade ägg under påsk med. Grön blev inte så grönt, men gillar de egna mönster som skapades.

Likes

Comments

http://www.arbetarbladet.se/gastrikland/gavle/osakert-om-inforandet-av-ambulansjour-kommer-spara-pengar

Har ni läst om vad som sker i ambulansvärlden i Gävleborg? 👆🏻
Hur sjutton kom dom fram till detta som lösning? Trodde dom verkligen att detta skulle spara pengar? Stackars människor som blir utan ambulanser OCH rutinerade människor som ska ansvara för dem som åker med.
Måtte man aldrig passera #gävleborg och vara i behov av en #ambulans

Det jag tror många missar är att detta drabbar inte enbart personalen. De är inte bara fruktansvärda pass för de anställda, utan detta påverkar de boende i Gävleborg! De människor som faktiskt behöver en ambulans. Tänk att du står där med din älskade familjemedlem, de dyker upp en yrvaken nyanställd sjuksköterska...alltså inte n ambulanssjuksköterska. Som ska ansvara för de liv du lägger i dess hand. Du hoppas innerligt att föraren fått sova lite mer än de du anar sjuksköterskan gjort...
Att snåla på pengar när de kommer till liv känns som en mycket korkad idé.

Ja visste du förresten att de en speciell utbildning för att bli sjuksköterska inom ambulansen? Nu vet du.


#ambulans
#sjuksköterska
#familj
#dårhus

Likes

Comments

Kvällen börjar rulla mot sitt slut. Jag som trodde dagis skulle ringa om sonen och hans förkylning...visade sig vara dotterns avdelning som ringde ist. Magont. Ett toabesök senare och problemet var löst. Nej, magsjuka var det inte. Men helt klart bra dom ringer. Magont kan vara tecken på så mycket mer.
Sonen kändes varm nu på kvällen så vi får väl se om det blir byte av VAB-barn.

Idag sökte jag nytt jobb med. Hade vart så roligt om man fick börja om med något annat. Bokat tid för klippning & färgning med. 😬 Jag som hatar frissan! Blir aldrig nöjd... Lycka till säger jag bara.

Nu ska jag plocka ihop de sista och göra som Nicke. 😴💤

/ Anki ✨

Likes

Comments